8 -2 za beznadziejne(!) polskie teksty, intonacje etc i nie mówię tu o Fassbender'ze. I duży minus za Łuk, no bo kuźwa serio!? jakbyśmy zacofani byli w tamtych latach...
Poza tym wszystko całkiem zgrabnie, no i ten feniks.... :D
Z tym łukiem to sam nie mogłem pojąć, o co do cholery chodziło xD
A co scen w Polsce to jak na zachodnie standardy nie było tak źle, oni na oko je chcieli zrobić, bez specjalnej dokładności. Najgorzej z akcentami wyszło.
Tia, tyle to i po tej scenie wiedziałem, po prostu tego typu broń to raczej dziwny wybór, począwszy od tego, że przebili dwa ciała naostrzonym patykiem.
Polska milicja używała DREWNIANEGO łuku, bo to była jedyna broń, której Magneto nie mógł wykorzystać przeciwko nim, gdyż nie zawierała w sobie żadnych METALI... logiczne jak budowa cepa, tylko trzeba trochę użyć główki i pomyśleć... ^^
To ma sens, jednak scena śmierci jego ukochanych była beznadziejnie głupia. xD Reszta na świetnym poziomie. Fassy się postarał. Nie zachowujmy się, jakby polski był łatwym językiem.
Fassy rzeczywiście 3mał poziom, ale reszta aktorów była tragiczna... już mogli zatrudnić jakichś zwykłych polaczków do odegrania tych paru scen, albo chociaż je jakoś po prostu zdubbingować w studio... A co do śmierci żony i córki Erika, to przyznaję rację, że takie coś jest mało prawdopodobne... :P
Tak jak są potocznie "chinole", "japońce", "ruski" czy "amerykańce", tak są i "polaczki". :D
tak, wiem ze nie mogą mieć metalowej broni przy magneto...
Ale gość potrafi latać, a oni się na niego z łukiem rzucili... cały pomysł idiotyczny, począwszy od pomysłu wybrania łuku jako 'naszego' uzbrojenia.
Co do okreslenia polaczki - zgadzam się, tez hejtuje to określenie, ale PAT90PN ma też nieco racji. Może po prostu nie umiem mieć tyle dystansu cp do narodowości
Mysle najpierw iiiiii....
Ja wiem ze lata bo potrafi wytworzyć wokół siebie bardzo silne pole magnetyczne. Przynajmniej tak to było w komiksach powiedziane.
Ale kużwa to nie jest ważne.... Amerykanie maja podziemne plastikowe wiezienia, plastikową broń (w nowych czesciach i w bastionie) a Polacy jedyne co wymyslili na potężnego magneto - to łuk. O to mi chodzi. Nie o to DLACZEGO go mieli tylko CO.