Hej, mam mały problem z tą postacią. Na końcu filmu "przeszłość, która nadejdzie" pokazane jest jak wolverine budzi się nagle do życia w tej nowej przyszłości, którą on wypracował zmieniając przeszłość, tak jakby wrócił do swojego ciała. Nie mniej odniosłem wrażenie że otrzymaliśmy w tej chwili tak jakby dwóch wolverinów - jeden który przenosi się w czasie i wraca do swojego drugiego "ja" w alternatywnej przyszłości osiągniętej przez niego w wielkim trudzie, oraz drugi który żyje w nowej odmienionej przeszłości, jest torturowany itp. Chyba że to ta sama postać, tylko potrafiąca się znaleźć w dwóch miejscach na raz dzięki przemieszczeniu się w czasie?
Nie do końca rozumiem zabieg reżysera, kiedy to pokazał że wolverina wyłowiła z dna rzeki mystique. Jakim cudem trafił do tego chorego doktorka? Skąd nagle wolverine znalazł się u niego w tym filmie ? został wykradziony czy co ?
Chyba kminię xD chodzi o to że na koniec Days of tuture past wymazuje się przyszlosc , przeszlosc pozostaje taka sama (byly lata 70te) a Wolverine pojawia sie dopiero w "teraźniejszości" czyli jak jest juz w szkole Xaviera, jest dorosła Jean i Cyklop, jak było w zakonczeniu Days of future past. Natomiast akcj Apolcaypse dzieje sie znowu w przeszlosci (lata 80te) i wtedy faktycznie stworzyli Wolverina. Istnieje wiele stref czasowych. Ten Wolverine z poprzedniego filmu tak jakby nie istnial, bo pojawil sie tam przez moc Xaviera. Mam nadzieję że pomogłem