W tej części filmu pokazane jest, że Profesor Charles stracił władzę w nogach przez strzał w kręgosłup natomiast w poprzedniej części gdy jest scena, w której przychodzi po Jean (nie wiem czy dobrze napisałam) pokazany jest jak wychodzi z samochodu.
ja też to zauważyłam, w genezie wychodzi jako stary o własnych nogach z samochodu a tutaj jako młody ląduje na wózku. błąd jak nic.
To nie jest błąd.
Twórcy nie mieli w założeniach że będą powstawały inne historie o X-menach:)
oczywiście, że błąd. Nawet jeśli tego nie planowali, należało zrobić to tak, by wszystko się zgadzało. Może The Days of Future Past jakoś to wszystko naprostuje.
W komiksach Xavier co jakiś czas odzyskiwał wałdzę w nogach po czym znowu ją tracił, może zrobią tu i tak.
To nie jest błąd.
W planach były tylko 3 części tak z dupy film o X-menach, ale postanowili pociągnąć inne historie.
I wydaje mi się jak mówi doom45 że w The Days of future Past wyprostuje, ponieważ będą podróżować w przeszłości i przyszłości więc zakładam że ten film ma po prostu wyprostować pewne nieścisłości jaki powstały w filmie :)
Po prostu po days wyprostują wszystko, może być coś takiego: Xavier odzyska władzę w nogach (może jakaś operacja przez którą wyłysieję), znów połączy siły z magneto (razem werbują później Jean), po jakimś czasie dochodzi do czegoś (do jakiejś bitwy) w której Charles zostaje znów sparaliżowany (tym razem na stałe), no i ponownie poróżnią się z magneto. Zobaczymy co wymyślą, bardzo ciekawe to będzie :)
Możliwe, nie jest to wykluczone :)
No i Wojna ze Sentinelami więc co by tutaj robił wątek z przenoszeniem w czasie? chodzi pewnie o wyprostowanie pewnych nieścisłości :)
Nie można doszukiwać się niespójności tego typu, ponieważ pierwsza klasa co prawda dzieje się przed pierwszą częścią X men ale to zupełnie nowa historia.Tak myślę.
No raczej nie, ponieważ w "The Days of future Past" będzie opisana historia przed pierwszą częścią X-Men'ów.
W The Wolverine na końcu po napisach widać nawiązanie do "Ostatniego bastionu".
Tamten wpis dodałem jeszcze przed zobaczeniem zwiastunu days of future past. W tej nowej odsłonie widać że ładnie to połączyli.
Może to i błąd, a dla mnie to czepianie się , lepiej usiąść i zwyczajnie dla przyjemności rozkoszować sie seansem ?