PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 179 tys. ocen
7,3 10 1 179230
7,4 53 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Oczywiście Helios w Piotrkowie nie wyświetli tego filmu. Dziwny mają dobór repertuaru. Jest czas żeby zagrać Kung Fu Pande 2 w dwóch wersjach a na X-menów chociaż na jeden sens dziennie już go brakuje. Eh a tak się napaliłem na ten film

ocenił(a) film na 10
Kuki_7

No to pięknie. Trzeba się będzie bujnąć do Łodzi. W Cinema City grają X-Menów od soboty.

ocenił(a) film na 8
dlugi6_filmweb

HELIOS PŁOCK - to samo, "X-Menów" nie będzie. A najgorsze jest to,k że nie będzie go w ogóle w żadnym kinie w Płocku. :P

ocenił(a) film na 8
Juby_

w Gorzowie w heliosie też nie grają

jaca91

może dlatego, że film ma premiere dopiero 3 czerwca, drogi Kuki_7 ^^

The_Fallen

Naprawdę? Na stronie kina helios już dziś jest pokazane co będą wyświetlać od piątku.

ocenił(a) film na 9
The_Fallen

Od roku czekałam na ten film a właśnie teraz się dowiedziałam że w mojej okropnej dziurze (Gorzów) w której jest jedno kino nie będzie X-menów!!! I po co ja się wyprowadzałąm z Bydgoszczy?! Helios bardzo na tym straci, ale skoro woleli kung fu pandę 2 w dwóch wersjach...

lalabumba

Napisałem do nich dzisiaj to zgonili winę na dystrybutora. Napisali również że może będą grać od przyszłego piątku ale nie wiedzą tego na pewno.

Kuki_7

Shit, dwa kina w okolicznych miastach, czyli Helios w Legnicy i Cinema City w Wałbrzychu, też nie grają :/ No ku*wa mać...

Grievous

sądząc po podanej lokalizacji możesz wybrać się do Arkad - jeśli mieszkasz pomiędzy wspomnianymi miastami do Wrocka będziesz miał taką samą drogę jak do Victorii, a dojedziesz zapewne szybciej ;-)

Btw. Bo w Multikinach X-Meni grani będą - od piątku.

panholek

Do Legnicy czy Wałbrzycha mam 30 km, do Wrocławia ok. 100 plus jeszcze miasto (zawsze zakorkowane) :/

Kuki_7

Widzę na filmwebie tłum ludu z Gorzowa , ja czekałam od lipca 2010 a tu lipson jak z Gorzowa do Krakowa ; /

ocenił(a) film na 10
Kuki_7

Poje.. to kino w Focusie, kiedyś mieliśmy iść na sale samobójców z klasa ale grali tylko w jeden sali i miejsca były już zajęte w 4 innych salach leciał Czarny czwartek na których nie było żadnych chętnych... a teraz jeszcze x-mena nie graja, dobrze, ze chociaż Kac Vegas leci w dniu premiery

ocenił(a) film na 8
Kuki_7

Na szczęście będzie wyświetlany w Kielcach. Ja jadę jutro. Te 92% pozytywnych recenzji na Rotten Tomatoes tak bardzo mnie podekscytowały, że oczekuję naprawdę dobrego filmu.

Kuki_7

W Cze-wie wyświetlają ten film w Cinema-City Galeria Jurajska - w kinie CC Wolność już nie. Można sprawdzić repertuar na oficjalnej stronie. Na X-Men: First Class wybieram się w Sobote. Jeszcze kilka lat temu w Częstochowie było jedno kino, od momentu otwarcia GJ są dwa.

Tak czy inaczej, proponuję interweniować i pytać u siebie w danej miejscowości czy taki film będzie jednak pokazywany. Może ktoś zmięknie i X-Men: First Class trafi na seanse. Kiedyś tak było z Avatarem w Chinach, że początkowo wycofano zwykłe wersje z kin i ludzie się wkurzyli. Pod naporem "protestów" chińskie władze przywróciły pokazy wersji 2D po kilku dniach przerwy. Jak to się mówi - gdy ludzi kupa to i Hercules du... :)

Kuki_7

Dokładnie mam to samo! Chyba cała sieć kin Helios sobie sprawę olała, bo mój Helios w Gnieźnie ma przez cały następny tydzień wpisany repertuar bez X-Men First Class. A najśmieszniejszy jest ten tekst "premiera tygodnia: Kung Fu Panda [hit]". Żenada... mam niby do Poznania teraz jechać?

Peeves

Tak samo było z Szybkimi i Wściekłymi 5 w Cinema City

ocenił(a) film na 6
Kuki_7

w Pile również helios nie ma w repertuarze x-menów... ah a tak chciałem zobaczyć w kinie -.-

M0RiARTY

Zapalę z Wami znicza [*] U mnie w Koninie też nie ma ( w Heliosie of course)

ocenił(a) film na 6
Kuki_7

Nóż mi się w kieszeni otwiera jak widzę takie komentarze. Ludzie film w kinach nie jest wyświetlany z płyt cd czy dvd i nie można go sobie tak o przegrać by każde kino miało. Dystrybutor przygotował tyle kopii filmu x-man pierwsza klasa, że trafiły one tylko do kin o najwyższej frekwencji.. A żeby pisać teksty w stylu "mają czas na dwie wersje Pandy, a na X manów nie" to trzeba być naprawdę skończonym idiotą. Chyba wydaje się wam, że ludzie w Heliosie myślą sobie "nie nie będziemy grać tego kasowego hitu, który mógłby zapełnić nam sale kinowe, bo nam się nie chce"?? Jak pisałem dystrubutor przygotował mało kopii filmów dlatego jest on grany tylko w największych miastach. Na pocieszenie dodam, żebyście śledzili repertuary w swojej miejscowości, bo X-man może się pojawić w niektórych kinach w parę tygodni po premierze.

gorczan

Tu raczej nie chodzi o ilość kopii, bo co to za problem zrobić jeszcze np. 300 kopii? Tu chodzi prawdopodobnie o cene i warunki jakie stawia Helios, a dystrybutor nie chce się zgodzić.

ocenił(a) film na 6
davko

Tu wychodzi kompletna nieznajomość tematu - to nie dystrybutor płaci heliosowi lecz odwrotnie - helios płaci dystrybutorowi połowę ceny sprzedanych biletów i to dystrybutor stawia warunki. I skoro kino Helios nie dostało 300 kopii, a kilka to chyba jednak jest problem - już pisałem, wyprodukowanie taśmy filmowej to nie nagranie płyty dvd! A dystrybutor też musi zapłacić dystrybutorowi zagranicznemu, czy bezpośrednio wytwórni za prawo do danej ilości kopii

ocenił(a) film na 8
Kuki_7

Helios w Sosnowcu też skucha.

ocenił(a) film na 8
Kuki_7

Czyli Helios odwalił niezlą kaszanę albo po prostu dystrybutor. Taki kraj, co zrobić. Ja kiedy wybierałam się na "Thor" dwa tygodnie po premierze, bo Helios w Kielcach był remontowany, dowiedziałam się, że będzie tylko jeden seans na dzień i to o 20:45. Ale cóż, i tak poszłam. Tydzień później już bym nie miała takiej szansy, filmu już nie było wyświetlanego - 3 tygodnie po premierze zazwyczaj filmy są tam jeszcze puszczane.
Na "X-Men" wybiorę się dopiero jutro. Prawdopodobnie na seans o 12:15.

ocenił(a) film na 7
Agie

a w helios Opole grają

ocenił(a) film na 8
Kuki_7

Jestem z Gorzowa i bardzo czekalem na ten film, tym zawod wiekszy. Rece opadaja ale moze beda grac od przyszlego piatku, z Dystryktem 9 tez tak bylo ze tydzien po premierze zaczeli puszczac