Nie wiem czy zauważyliście, ale w genezie Wolverina Xavier wychodzi ze śmigłowca, a w pierwszej klasie dostaje kule w plecy. Przecież najpierw dostał kule, później spotkał Wolverina, co chronologicznie nie ma sensu, no chyba że używał jakichś mocy:> Poza tym w genezie już jest łysy, a w pierwszej klasie jeszcze nie.
no i widzisz, ciebie takie rzeczy drażnią, a producenci, reżyserzy i scenarzyści mają takie rzeczy głęboko w poważaniu. i gdzie tu sprawiedliwość i szacunek dla widza?
W komiksie go uleczyli, a później po walce z Shadow Kingiem znów wylądował na wózku, więc nie wiadomo co nam zaserwują w kolejnych częściach.
dokładnie. młody Xavier dostaje kulę w plecy, a Xavier z "Genezy" w podeszłym wieku chodzi.
coś nie teges...
Już wcześniej w trzeciej części X-Menów, kiedy przyjechał po raz pierwszy do domu Jane - wyszedł z samochodu o własnych nogach.
Xavier ma moce telepatyczne nie posiada mocy telekinetycznych. w komiksie został uleczony a później znowu wylądował na wózku.
Po pierwsze naprostuje was wszystkich, koniec genezy dzieje się 15 lat przed pierwszym filmem z serii x-men, jeżeli przyjmiem , że 1 część rozgrywana była w późnych latach 90 lub na początku 21 wieku, można powiedzieć , że minimalnie Xavier był łysy już w 75 roku, natomiast cały film "Pierwsza Klasa" ma miejsce na początku lat 60' , podczas zimnej wojny oraz konfliktu Kubańskiego, czyli wszystko jest ok. Myślę ,że trochę wam pomogłem
Widzę, że sporo ludzi wciąż pyta o to samo, lub ma inne pytania. Jeśli chcecie się nieco więcej dowiedzieć o X-Men czy innych herosach, polecam http://www.heroesmovies.pl/forum/
Z pewnością uzyskacie satysfakcjonujące was odpowiedzi, a także na bieżąco będziecie mogli czytać ciekawostki z najnowszych produkcji filmowych o herosach.
Bo to jest film a nie komiks - twórcy robią sobie tam co chcą. Mnie też zdziwił ten wątek jak obaj byli u młodej Jane, ale prawdę mówiąc mam to gdzieś.