PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179511
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Do tych co się orientują (czyli głównie fanów X-menów) :
Czy jeśli nie oglądałem ani jednego z poprzednich filmów z serii to wszystko ogarnę i nic nie
stracę jeśli do kina wybiorę się od razu na owy film? Bo z tego co się orientuję akcja tegoż
filmu dzieje się przed poprzednimi X-menami ;]

ocenił(a) film na 10
kibic

No, dzieje się przed trylogią, ale lepiej chyba ogarnąć chociaż jedynkę - tak bym ci radził. Najlepiej jakbyś se obejrzał wszystkie poprzednie, ale jak nie masz czasu to chociaż pierwsza część :P

użytkownik usunięty
kibic

eeee tam. nic nie stracisz, każdy film to oddzielny wątek. Jak ci sie spodoba to wtedy możesz próbowac z reszta (tzn z poprzednimi)

ocenił(a) film na 9
kibic

Nie musisz oglądać, bo wszystko będzie działo się 35 lat wstecz przed X1, a więc pokażą początki historii. Lepiej najpierw obejrzeć First Class, z później X1, X2, X3. Nie będziesz miał problemów z ogarnięciem, już Vaughn się o to postarał. Film zbiera dużo pochwał po pierwszych pokazach.

kibic

To trochę jakby zacząć oglądać Star Wars'y zaczynając od Mrocznego Widma :) można ale to nie to samo, inne wrażenia i emocje z oglądania filmu :) Osobiście proponowałbym Ci obejrzeć poprzednie części, a przynajmniej pierwszą.

ocenił(a) film na 9
landik

Star Wars to nie komiks, tu lepiej by oglądał chronologicznie.

ocenił(a) film na 5
landik

Ja akurat oglądałam star wars od mrocznego widma

ocenił(a) film na 10
kibic

zobacz bo się nie wkręcisz,
i wolwerina też

użytkownik usunięty
kibic

Najlepiej zacznij od "Wolverine", potem właśnie ten, a na koniec trylogię.

ocenił(a) film na 9

Wolverine'a to niech lepiej nie ogląda, bo możliwe że pójdzie do śmietnika ten film. Poza tym nie ma on nic wspólnego z First Class.

deamon82

Spokojnie możesz obejrzeć First Class, a później X1, X2 i X3. Powinieneś się we wszystkim połapać

ocenił(a) film na 9
kibic

Dzięki wszystkim za odpowiedzi. W końcu i tak obejrzałem całą trylogię przed wybraniem się na First Class i dobrze , że tak zrobiłem bo dzięki temu mogłem wyłapać dość liczne smaczki :D