PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Prośba

ocenił(a) film na 7

Może mi ktoś powiedzieć jakie moce mają x-meni którzy występują w tym filmie ? Jutro to oglądam a chciałbym chociaż wiedzieć na co mam się przygotować ? Jakie moce itp. ? Będę wdzięczny.

ukasz944

No to chyba lepiej oglądać bez takiej wiedzy. Oczywiści Charles-czytanie w myślach, Erikc-magnetyzm, a pozatym teleportacja,ważkowe skrzydełka i plucie jadem,zmienianie się w diament, emitacja laserów i ultradźwięków, pochłanianie energii, zmiana wyglądu i cos tam jeszcze pewnie jest...

ocenił(a) film na 10
ukasz944

Najlepiej się nie przygotowuj, fajniej jest miec niespodziankę :)

ocenił(a) film na 9
Rachel3

Fajnie jest, gdy ktoś jednak potrafi myśleć inteligentnie, bo jak zauważyłem niektórzy mieli z tym probelm, np. w przypadku Emmy, która jest telepatką, niewiedzieli o co chodzi z tym, że ona siedzi na kolanach u Ruska i obok na krześle zajada ciastko. Czy tak trudno domyśleć się, że zrobiła mu iluzję? Niby film i dla dzieci, ale jak tak się popatrzy to wymaga też trochę myślenia, które nie wszystkim wychodzi. Miałem jednocześnie ubaw ze sztuczki Emmy i z ludzi w kinie.

ocenił(a) film na 10
deamon82

Tak, scena była fajna. Chyba najgłośniejsza z całego filmu, mam na myśli śmiech widowni. Było jeszcze parę, nie poamiętam dokładnie kiedy, ale cichsze :)

ocenił(a) film na 9
Rachel3

,,Dawaj, dawaj, kukolka" :D

deamon82

Jak można się nie domyślic ?Się pytam grzecznie , o nie mogę czasami z ludzi .Ja słyszałam na początku kukułka hahahha