PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Pytanko

ocenił(a) film na 9

Nie rozumiem pewnej kwestii ,otóż Magneto się zestarzał,Xavier również (mam na myśli 'stare' filmy o X-menach ) a Raven pozostała młoda i piękna,a widać tu,że są w jednym wieku i ona również dorastała.

ocenił(a) film na 10
CelineMarie

Była scena w której Hank mówi Raven o tym, że jej komórki starzeją się bardzo powoli.

ocenił(a) film na 9
Sgt_Square

Aha widocznie to przegapiłam-dzięki

Sgt_Square

No tak, starzeją się powoli.
Ale czy tylko mnie dziwi to, że Charles był w takim samym wieku co Raven gdy ją poznał. To czy ona nie powinna być młodsza od niego, skoro jej ciało starzeje się wolniej ? xD

ocenił(a) film na 9
CzarnaWdowa666

Nope. Mutacja zaczyna się dopiero w okresie dojrzewania i jeszcze wtedy działa ona bardzo powoli, także można uznać że to ten sam wiek.

Bartonson12

Dzięki za wyjaśnienie. ;d

ocenił(a) film na 9
CzarnaWdowa666

Jeszcze bardziej trafniejszym określeniem jest to, że starzeje się tak samo jak każdy z nas, tylko że jej komórki robią to znaczniej wolniej, tzn. wiek, wzrost, waga, części ciała i mózg taki jak u każdego z nas, tyle że po prostu słabsza kondycja i zmarszczki pojawią się dopiero później.

Bartonson12

Musisz być naprawdę wielkim fanem X-men'ów skoro tak bardzo dużo o nich wiesz. :)
Ps. Dziękuje za wyjaśnienie ^^

ocenił(a) film na 9
CzarnaWdowa666

Kiedyś czytałem też, że starzeje się normalnie ale ze względu na jej umiejętność zmiany wyglądu nie widać tego skutków.

ocenił(a) film na 7
Gazor090

W pierwszej klasie Hank powiedział do Raven, że starzeje się 2 razy wolniej i mając lat 40 będzie miała ciało nastolatki.

ocenił(a) film na 8
Bartonson12

Nope.
Zgodnie z kanonem Marvela mutacje choć zwykle zaczynają się w okresie dojrzewania to mogą zaczynać się dużo wcześniej (przykładowo jeden mutant zacząć korzystać ze swojej jeszcze przed narodzeniem).

ocenił(a) film na 9
Dealric

Tak, ale zauważ że mutacji jest kilka. Dajmy na przykład Kitty Pryde czy najlepszy tego przypadek - Ms. Marvel. Mystique najpierw się przemieniała, a następnie się okazało że jej komórki starzeją się wolniej.

ocenił(a) film na 8
Bartonson12

Branie za przykład mutanta postaci która mutantem nie jest to lekko mówiąc marny przykład ;]

ocenił(a) film na 9
Dealric

O jeju. Przecież wiesz o co mi chodzi.

ocenił(a) film na 8
Bartonson12

Tak, choć nie wynika to z tego co piszesz ;)

Chodzi Ci o to, że część mutantów posiada drugorzędne mutacje objawiające się z czasem i doświadczeniem.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Właśnie :)