PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Mam pytanie od nośnie tej postaci, jakiej był on klasy mutantem, jak by nie patrzeć jego moc była spora. Magneto powyżej klasy 3, Jean Grey klasa 5, więc gdzie klasyfikuje się on ?

ocenił(a) film na 10
Robert2176

Mutanci dzielą się na omega, alpha, beta i epsilon-delta, w filmie postanowiono zamiast tego użyć liczb. Są różne wyznaczniki, od których zależy jakiego rodzaju mutantem się jest, jeśli chodzi o Sebestiana Shaw to wydaje mi się, że jest on na poziomie omega, ale nie mam pojęcia czy to prawda :)

Dagmii

A jakim liczbom odpowiadają te stopnie?

ocenił(a) film na 10
poter80

Tego tak właściwie nie da się określić liczbami, bo ten system jest tylko w filmach, ogólnie mutanci na poziomie alpha to tacy, którzy wyglądają w 100% jak ludzie, beta to tacy, których minimalnie różni coś od ludzi (wygląd) lub ma jakieś ograniczenia (np Rogue nie może nikogo dotknąć, Cyklop nosi okulary), poziom gamma to ci, których moce są dosyć przydatne w walce, ale wyglądem znacząco odstają od ludzi (np Blink czy Nightcrawler), poziom delta to ci, którzy wyglądają jak ludzie jednak ich moce są bardzo trudne do zaobserwowania (np Domino), poziom epilson to tacy, którzy wyglądają zupełnie inaczej jednak nie mają żadnej mocy, poziom omega to ci najsilniejsi (np. Magneto), więc jeżeli on nie ma w filmach klasy 5 to raczej nie można zrobić żadnego odniesienia :)

Dagmii

Ok, dzięki ;)

ocenił(a) film na 10
poter80

Nie ma za co :)

Dagmii

To jakiej klasy mutantem jest Mystique?

ocenił(a) film na 10
_Yuuto_

Wydaje mi się, że gamma :d