Mówię oczywiście o całej serii która jest mało spójna gdybyśmy mieli oglądać wszystko pokolei tak jak powstało.
Do tego dochodzi nie równym poziomie bo jeśli np X-men ostatni bastion czy geneza są świetne to już pierwsza klasa a w szczególności X MEN 1 nie grzeszą poziomem.
Niestety nie podzielam twojego zdania. Według mnie to właśnie X:FC to najlepsza część serii, a ostatni bastion najgorsza. Genezy nie widziałem, ale większość użytkowników twierdzi, że jest bardzo słaba
X3 i geneza to tepa akcja i efekty fabuły poprzeplatane strzepkami nielogicznej fabuły i były najgorsze z całości no ale cóż.
Uważam osobiście że geneza to najlepszą cześć z wciągającą fabułą i fajnymi efektami a co do X PK jest to dla mnie bardzo kiczowaty film..
To masz zdanie na poziomie nastolatków, bo każdy dorosły widz sądzi inaczej niż ty. X-Men 3 był najgorszy z trylogii, a Genzeza najgorsza ogólnie z filmów o X-Men. Tylko dzieci jarają się efektami specjalnymi z nawalankami, a fabułą na dalszym planie.
Mam prawo do własnego zdania i je wyraziłem a że ci ono nie pasuje to masz problem bo jeśli mam być szczery to właśnie najnowszy X MEN jest jak już wspomniałem kiczowaty bo bardzo dzieciny i nie wiem co też jest nie tak z fabuła geneza czy XM3 bo normalnie ma ona dla mnie ogormne znaczenie i nie uważam by geneza miaął tutaj jakieś braki.
Właśnie przez fabułę ani jedynka ani najnowsza wersja mi nie podchodzi.
Poczytaj sobie opinie na polskich forach komiksów Marvela, a później na zagranicznych które też to potwierdzą i zrozumiesz.
Nie rozumiem co mają do tego opinie internautów bo czy internauci to jakaś wyrocznia ? Osobiście ja i nie tylko moja osoba mam fatalne zdanie na temat Polskich internautów ze względu na druzgocąco niski poziom więc co jak co i tu bez urazy ale zdanie internautów nic dla mnie nie znaczy ;)
I jeśli też mówisz o zgodności filmu z fabułą to nie wiem jak sprawa ma się z genezą ale słyszałem że z najnowszym X-menem jest jeszcze gorzej.
POZDRAWIAM
W skrócie XX tysiecy osób twierdzi, że fabuła jest do dupy, w tym znawcy. Ty mówisz, że fabuła jest dobra. Masz prawo do swojej opinii ale możliwe najobiektywniej patrząc bedzie ona błedna.
To sie rozejrzyj.
Bo na tą chwile wole ich opinie niż kogoś kto nie umie posługiwać sie ojczystym jezykiem i biorąc pod uwage argumenty (i niezrozumienie dla fabuły, która nie jest tylko szczątkowym dodatkiem do filmu) sprawiasz wrażenie maks gimnazjalisty, który naoglądał sie efektów specjanych.
Geneza to efekty specjalne + pseudo humor + maskotka pod publike zamiast porządnego bohatera. Z tego wzgledu bardzo licze na Aronsfky'iego.
Nie mamy o czym rozmawiać bo właśnie o tym mówię o Polskiej internetowej hołocie której zdanie mało mnie obchodzi bo jest mało znaczące i której niestety jesteś częścią.
A jak nadal chcesz sobie pie***lić bez sensu i zarzucać mi brak argumentów gdzie sam nie podałeś ani jednego to powodzenia ale udziału w tym brać nie będe.
Reasumując reprezentujesz sobą żałosny poziom i dłuższa normalna dyskusja podkreślmy to słowo NORMALNA jest nie możliwa bo najwidoczniej podstawowe zasady dobrego wychowania są ci obce
Nie mówię tu o przypadkowych internautach na portalach typu FILMWEB, ONET czy WP.
Jeśli chodzi o polskie serwisy, to zajrzyj sobie choćby tu:
http://forum.marvelcomics.pl/viewforum.php?f=3&sid=23276847033f3a576836a120d47b4 145
http://webofsm.zbiegowisko.pl/filmy-vf33.htm?sid=de3a65f0b39eacee3a8ebb04e9731f4 1
http://www.spider-man.pl/forum/forum/23-marvel-universe/
Zagraniczne, np. http://www.comicbookmovie.com/x-men_movies/
I ty to uważasz za argument ? Po pierwsze mało mnie interesuje co piszą forumowicze a że piszą to na marelcomics to znaczy że wiedzą więcej niż inni ? A po drugie i tak tego nie przeczytam bo by to zrobić trzeba być zarejestrowanym.
X MEN geneza jest udanym filmem i nie zmienisz tego.
Koniec tej rozmowy.
"I jeśli też mówisz o zgodności filmu z fabułą to nie wiem jak sprawa ma się z genezą ale słyszałem że z najnowszym X-menem jest jeszcze gorzej."
z tego zdania wnioskuje ze nie ogladales filmu, co do genezy to studio - marvel - nie przyznaje sie do niego bo byl bardzo slaby i robia go jeszcze raz - wlasnie - cytujac tworcow - z lepsza fabula - nie wierzysz - poczytaj - ale jezeli nawet tworcy filmu przyznaja ze jest slaby to... wiedz ze cos sie dzieje ;)