PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Mówię oczywiście o całej serii która jest mało spójna gdybyśmy mieli oglądać wszystko pokolei tak jak powstało.

Do tego dochodzi nie równym poziomie bo jeśli np X-men ostatni bastion czy geneza są świetne to już pierwsza klasa a w szczególności X MEN 1 nie grzeszą poziomem.

ocenił(a) film na 8
ninja_4

Niestety nie podzielam twojego zdania. Według mnie to właśnie X:FC to najlepsza część serii, a ostatni bastion najgorsza. Genezy nie widziałem, ale większość użytkowników twierdzi, że jest bardzo słaba

ocenił(a) film na 8
Ktos_kto

X3 i geneza to tepa akcja i efekty fabuły poprzeplatane strzepkami nielogicznej fabuły i były najgorsze z całości no ale cóż.

ocenił(a) film na 5
Ktos_kto

Uważam osobiście że geneza to najlepszą cześć z wciągającą fabułą i fajnymi efektami a co do X PK jest to dla mnie bardzo kiczowaty film..

ocenił(a) film na 9
ninja_4

To masz zdanie na poziomie nastolatków, bo każdy dorosły widz sądzi inaczej niż ty. X-Men 3 był najgorszy z trylogii, a Genzeza najgorsza ogólnie z filmów o X-Men. Tylko dzieci jarają się efektami specjalnymi z nawalankami, a fabułą na dalszym planie.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Mam prawo do własnego zdania i je wyraziłem a że ci ono nie pasuje to masz problem bo jeśli mam być szczery to właśnie najnowszy X MEN jest jak już wspomniałem kiczowaty bo bardzo dzieciny i nie wiem co też jest nie tak z fabuła geneza czy XM3 bo normalnie ma ona dla mnie ogormne znaczenie i nie uważam by geneza miaął tutaj jakieś braki.

Właśnie przez fabułę ani jedynka ani najnowsza wersja mi nie podchodzi.

ocenił(a) film na 9
ninja_4

Poczytaj sobie opinie na polskich forach komiksów Marvela, a później na zagranicznych które też to potwierdzą i zrozumiesz.

ocenił(a) film na 5
deamon82

Nie rozumiem co mają do tego opinie internautów bo czy internauci to jakaś wyrocznia ? Osobiście ja i nie tylko moja osoba mam fatalne zdanie na temat Polskich internautów ze względu na druzgocąco niski poziom więc co jak co i tu bez urazy ale zdanie internautów nic dla mnie nie znaczy ;)

I jeśli też mówisz o zgodności filmu z fabułą to nie wiem jak sprawa ma się z genezą ale słyszałem że z najnowszym X-menem jest jeszcze gorzej.

POZDRAWIAM

ocenił(a) film na 8
ninja_4

W skrócie XX tysiecy osób twierdzi, że fabuła jest do dupy, w tym znawcy. Ty mówisz, że fabuła jest dobra. Masz prawo do swojej opinii ale możliwe najobiektywniej patrząc bedzie ona błedna.

ocenił(a) film na 5
Dealric

Pokaż mi te XX tysięcy osób i tych pseudo znawców bo jakoś ich nie widzę.

ocenił(a) film na 8
ninja_4

To sie rozejrzyj.
Bo na tą chwile wole ich opinie niż kogoś kto nie umie posługiwać sie ojczystym jezykiem i biorąc pod uwage argumenty (i niezrozumienie dla fabuły, która nie jest tylko szczątkowym dodatkiem do filmu) sprawiasz wrażenie maks gimnazjalisty, który naoglądał sie efektów specjanych.
Geneza to efekty specjalne + pseudo humor + maskotka pod publike zamiast porządnego bohatera. Z tego wzgledu bardzo licze na Aronsfky'iego.

ocenił(a) film na 5
Dealric

Nie mamy o czym rozmawiać bo właśnie o tym mówię o Polskiej internetowej hołocie której zdanie mało mnie obchodzi bo jest mało znaczące i której niestety jesteś częścią.

A jak nadal chcesz sobie pie***lić bez sensu i zarzucać mi brak argumentów gdzie sam nie podałeś ani jednego to powodzenia ale udziału w tym brać nie będe.

Reasumując reprezentujesz sobą żałosny poziom i dłuższa normalna dyskusja podkreślmy to słowo NORMALNA jest nie możliwa bo najwidoczniej podstawowe zasady dobrego wychowania są ci obce

ocenił(a) film na 9
ninja_4

Nie mówię tu o przypadkowych internautach na portalach typu FILMWEB, ONET czy WP.
Jeśli chodzi o polskie serwisy, to zajrzyj sobie choćby tu:
http://forum.marvelcomics.pl/viewforum.php?f=3&sid=23276847033f3a576836a120d47b4 145
http://webofsm.zbiegowisko.pl/filmy-vf33.htm?sid=de3a65f0b39eacee3a8ebb04e9731f4 1
http://www.spider-man.pl/forum/forum/23-marvel-universe/
Zagraniczne, np. http://www.comicbookmovie.com/x-men_movies/

ocenił(a) film na 5
deamon82

I ty to uważasz za argument ? Po pierwsze mało mnie interesuje co piszą forumowicze a że piszą to na marelcomics to znaczy że wiedzą więcej niż inni ? A po drugie i tak tego nie przeczytam bo by to zrobić trzeba być zarejestrowanym.

X MEN geneza jest udanym filmem i nie zmienisz tego.

Koniec tej rozmowy.

ocenił(a) film na 9
ninja_4

Pewnie, że jest dla fana typowego amerykańskiego filmu.

ocenił(a) film na 8
ninja_4

"I jeśli też mówisz o zgodności filmu z fabułą to nie wiem jak sprawa ma się z genezą ale słyszałem że z najnowszym X-menem jest jeszcze gorzej."

z tego zdania wnioskuje ze nie ogladales filmu, co do genezy to studio - marvel - nie przyznaje sie do niego bo byl bardzo slaby i robia go jeszcze raz - wlasnie - cytujac tworcow - z lepsza fabula - nie wierzysz - poczytaj - ale jezeli nawet tworcy filmu przyznaja ze jest slaby to... wiedz ze cos sie dzieje ;)

ocenił(a) film na 8
deamon82

Jestem nastolatkiem i mam dokładnie takie samo zdanie co do serii co ty. I co teraz? Ktoś się z tobą nie zgadza a jedyne co potrafisz napisać to "nie dorosłeś do tego". I kto tu jest dziecinny?