PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489280}

X-Men: Pierwsza klasa

X-Men: First Class
2011
7,3 180 tys. ocen
7,3 10 1 179507
7,4 62 krytyków
X-Men: Pierwsza klasa
powrót do forum filmu X-Men: Pierwsza klasa

Witam
Właśnie skończyłem oglądać film, mam wrażenie że w filmie jest bardzo spory błąd.. Potraktujmy całą serię filmów x-men jako spójną całość, z tego co pamiętam w trzeciej części jest retrospekcja w której profesor X i Magneto razem rekrutują do wspólnej szkoły Jean Grey, jednak w tym filmie MAgneto odchodzi przed założeniem szkoły, no i druga sprawa, wydaje mi się że oni nie mieli wtedy jeszcze prawa spotkać Wolverina jako mutanta ( za wczesne lata ) ale to można potraktować jako żart twórców, co o tym sądzicie ?

eternity89

Było już wiele takich tematów i pytań na tym forum. Większość odpowiedzi brzmi tak, że Ostatniego Bastionu i Genezy Wolvernie'a nie włączamy do uniwersum filmowego X-Men. Do niego należą Pierwsza Klasa, X-men i X-Men 2.

eternity89

A więc odpowiadając na Twoje pytania:
W trzeciej cześci gdy Profesor X i Magneto rekrutowali Jean Grey byli juz o wiele starsi i było to po tym jak ich drogi sie już rozeszły co widzmy na końcu nowego filmu.
A jesli chodzi o Wolverina to nie starzał się on jak my. Jak widzimy w Genezie Wolverina - Urodził się on gdzieś w takcie czasów Secesyjnych - Przeżył I i II wojne światową wyglądając tak samo. Tak więc to że spotkali go jest bardzo prawdopodobne :)

Reasumując - Wszystko można tu wpleśc w całośc bez problemu :)

DayWalkeer

mogę źle pamiętać ale czy doktorek nie chodził tam o własnych siłach ?

ocenił(a) film na 9
eternity89

Jaki znów doktorek?

ocenił(a) film na 8
eternity89

Fakt. W końcowych scenach genezy, kiedy Xavier przylatuje po mutanty, stoi. Taki tam błąd:P

ocenił(a) film na 8
eternity89

nie pamietam sceny retrospekcyjnej o której wspomniałes ale co do Rosomaka to mogli go spotkac. Jego wrodzona umiejetnoscią jest mozliwosc ultraszybkiej regeneracji, a metal w kościach pojawil sie dopiero później, wiec od urodzenia byl mutantem którego mógl znalezc Xavier.

PS. scena w barze Wolverinem rozwala :)