X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Śmierć Xaviera

użytkownik usunięty

Ostatnio trochę się pogubiłam w częściach X-menów i nie wiem, których jeszcze nie oglądałam. Po
napisach w "Ostatnim bastionie" już było wiadomo, że Xavier przeżył. W której części zostało to
wyjaśnione, no i jakim sposobem jest w swoim ciele, a nie tamtego mężczyzny ze szpitala?
No i największe zastanowienie. Dlaczego w "Przeszłości, która nadejdzie" Magneto posiada moce,
choć razem z Raven w "Bastionie" został ich pozbawiony? I w jakiej części jest to wszystko
wyjaśnione?

użytkownik usunięty

Xavier przeniósł swój umysł do ciała chorego psychicznie brata,a w ostatnim ujęciu "Ostatniego Bastionu" Magneto poruszył mocą metalowego pionka.

użytkownik usunięty

o Xavierze wiadomo o tym z komiksów, tak?

Wiadomo to z filmu - "Ostatni bastion" scena po napisach http://www.youtube.com/watch?v=ZSkn3KYwmtc oraz ze sceny z "Wolverinea" (tu pojawia się stary Charles z Erikiem)

ocenił(a) film na 7
silence_is_the_enemy

No ok, przeniósł umysł do ciała brata, ale jakim cudem potem (tj. w Przeszłość, która nadejdzie) jest w swoim ciele?

użytkownik usunięty
uzi43

Z tego co wiem to był brat bliźniak.

ocenił(a) film na 10

a nie Klon wychodowany przez Moire(tak bylo w komiksie)Z tego co pamietam Bratem Xaviera byl Jugernaut tylko nie pamietam czy posrednim czy byli spokrewnieni.Magneto byl jednym z najpotezniejszych mutantow a moc chlopca dzialala tak ze w pewien nie wyjasniony w filmie sposob zabraniala Mutantom na dostep do nich.Magneto mial 50 lat doswiadczenia mysle ze to cos znaczy.

ocenił(a) film na 9
Sabcio1234

W komiksie rzeczywiście Juggernaut był bratem (przyrodnim) Xaviera, ale w filmie nie ma tego wątku. Zamiast tego dali krzyżówkę Cassandray Novy i Kaina jako bliźniaka w stanie wegetatywnym.

Co do dzieciaka on nie zabraniał używania mocy w niewyjaśniony sposób. On po prostu sprawiał, że gen X przestawał być aktywny. Tylko, że jego moc miała charakter tymczasowy tak jak i lekartstwo.

ocenił(a) film na 9
uzi43

Singer w dodatkach do Last Stand pisał, że była mowa o bliźniaku Charlesa.

użytkownik usunięty
uzi43

@uzi43 właśnie o to dokładnie mi chodziło, dlatego jestem zaskoczona, że jest mowa o bracie bliźniaku, a sama myślałam, że opuściłam którą część X-menów.

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi

ocenił(a) film na 9

Żadnego chorego psychicznie...
W stanie wegetatywnym, technicznie biorąc bez jakiejkolwiek świadomości.

No dobra. ale czmu w "Przeszłości..." dalej jest na wózku skoro to cialo jego brata?

ocenił(a) film na 9
wolverinex

Wiesz co się dzieje z mięśniami które są nie używane przez XX lat?;>

Dealric

To w takim razie powinien mieć sparaliżowane całe ciało a nie tylko nogi

ocenił(a) film na 9
wolverinex

Nie przypominam sobie aby był nazbyt ruchliwy, a Ty?
Poza tym odpowiednia rehabilitacja może przywrócić część czynności.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Przecież mieliście powiedziane w filmie (przyszłość, która nadejdzie), że nogi przestają mu działać, gdy zaczynają działać jego moce.

ocenił(a) film na 9
izgone

Nie, nie.
W przeszłości było powiedziane, że lek, który umożliwia mu chodzenie jednocześnie dezaktywuje gen X tym samym wyłączając jego moce. Nie na odwrót.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Ale podana jest ścisła korelacja pomiędzy mocami Profesora, a jego kalectwem.
A co do tego, że mięśnie zanikają, gdy się ich nie używa 'XX lat' - to prawda, ale tylko do pewnego stopnia. Jeśli odzyskał władzę w mięśniach górnych partii ciała, to powinien odzyskać także i w dolnych partiach.

ocenił(a) film na 9
izgone

Ale w jakim stopniu odzyskał nie wiemy.
Wiemy tyle, że odzyskał nad mięśniami twarzy, szyi i do pewnego stopnia rąk ;P

ocenił(a) film na 9

Magneto posiada moce, bo lekarstwo okazało się tymczasowe. Było to jasno pokazane także w Last Stand

"Dlaczego w "Przeszłości, która nadejdzie" Magneto posiada moce,
choć razem z Raven w "Bastionie" został ich pozbawiony? "
Bo akcja "Przeszłości" toczy się 40 lat wcześniej? Poza tym nawet gdyby akcja Przeszłości toczyła się po Bastionie to Raven nie została w Bastionie pozbawiona mocy tylko zginęła. A w ostatniej scenie widzimy, że Magneto odzyskuje moc.;)

ocenił(a) film na 10
Lukasz641

Została pozbawiona mocy, nie zginęła.

Eeeee, założycielowi tematu chyba chodzi o sceny z przyszłości, które zdecydowanie dzieją się po akcji Ostatniego Bastionu