X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Niezbyt to rozumiem. Raven nie zabiła tych polityków i wynalazcy i to spowodowało, że tak po prostu dali spokój mutantom? Niezbyt mnie to przekonuje. Profesor był nastawiony na tworzenie robotów i chciał walczyć z mutantami za wszelką cenę. Nagle zmądrzał i sobie odpuścił?
W ogóle to dla mnie nielogiczne jest, że Wolverine wytrzymał tyle czasu pod wodą i nie utonął. A może coś przeoczyłam? Czy to dlatego, że jego ciało szybko się regenerowało to nie utonął tak szybko jak zwykły człowiek?

ocenił(a) film na 9
IKnowWhatYouAre

Trask nie zmądrzał.
Ale jego projekt był całkowicie zależny od rządowych dotacji i zezwoleń. Prezydent USA zobaczył, że to mutantka ich uratowała, że nie każdy mutant jest zły, przez co zrezygnowano z projektu.

Wolverine dzięki możliwością regeneracji nie tyle tonie wolniej (bo tonie równie szybko co powiedzmy bardziej doświadczeni ludzie, którzy są w stanie wytrzymać pod wodą nawet kilkanaście minut), co dłużej umiera. Kiedy toniesz, śmierć wynika z braku dopływu tlenu do mózgu. U normalnego człowieka w ciągu 3 minut po ustaniu dopływu tlenu zaczynają się nieodwracalne zmiany (zamieranie komórek) ze względu na to, że komórki mózgu są jedynymi których człowiek nie jest w stanie odtworzyć. Wolverine to potrafi, więc jest w stanie przetrwać większe szkody.
Problemem jest tu to ile tak naprawdę był pod wodą. Wydaje mi się, że na pewno nie dłużej niż godzinę, ale ciężko to stwierdzić.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Aha. Dzięki. Co do Wolverine to tak podejrzewałam. Tylko ten wątek z Traskiem mnie zmylił. Mimo wszystko trochę naciągane, że rząd był taki wyrozumiały skoro tyle czasu był przeciwko mutantom. Zaskoczyło mnie to zakończenie.

ocenił(a) film na 10
IKnowWhatYouAre

Przecież Trask poszedł siedzieć, było w gazecie pod koniec filmu.
Rząd nie był cały czas przeciw mutantom, CIA było przeciw mutantom. Obejrzyj jeszcze raz film, rząd odrzucał projekt Traska, a po tym co zobaczył Nixon, że mutantka uratowała go, nie zgodził się na kontynuowanie projektu Trask Industries.

ocenił(a) film na 8
deamon82

W takim razie przeoczyłam ten moment. No tak, jak zwykle Amerykanie ukazują rząd i prezydenta jako kryształowych.