W The Wolverine Logan stracił adamantinowe szpony, a w DOFP w scenach z "przyszłości", która
teoretycznie jest kontynuacja linii czasoprzestrzennej z The Wolverine, wciąż je posiada. To błąd
reżyserski czy coś mu umknęło ?
Prawdopodobnie Magneto "naciągnął" mu trochę adamantium z szkieletu na szpony. W ten sposób mu je przywrócił.
Szczerze? To jest w sumie łatwe do wydedukowania. Ponadto słyszałem gdzieś o tym.
Są dwie teorie, jedna to, że Magneto mu pomógł a drugie to, że The Wolverine jest niekanoniczny. Ja mam nadzieję, ze prawdą jest drugi punkt ponieważ ten film był mega słaby.
Nie ma takiej możliwości, żeby nie był kanoniczny! Dlaczego? Scena po napisach w The Wolverine to bezpośredni wstęp na XMDOFP. Można oczywiście przyjąć, że Magneto pomógł Loganowi, nawet trzeba bo to jedyne wyjaśnienie. Tyle, że dla osób znających temat. Ja jednak spokojnie bym nazwał tą nieścisłość "babolem scenarzystów". Nie ma sensu się nad tym za bardzo głowić. Po prostu spaprali i tyle. Z drugiej strony nie bardzo wiadomo,w którym momencie filmu mieli by to tłumaczyć bo po prostu nie było okazji.