X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169494
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

W The Wolverine Logan stracił adamantinowe szpony, a w DOFP w scenach z "przyszłości", która
teoretycznie jest kontynuacja linii czasoprzestrzennej z The Wolverine, wciąż je posiada. To błąd
reżyserski czy coś mu umknęło ?

Alien366

Magneto mu pomógł .....

ocenił(a) film na 9
Alien366

Prawdopodobnie Magneto "naciągnął" mu trochę adamantium z szkieletu na szpony. W ten sposób mu je przywrócił.

ocenił(a) film na 7
xandar12

skąd to wiadomo?

ocenił(a) film na 9
seba14121996r

Szczerze? To jest w sumie łatwe do wydedukowania. Ponadto słyszałem gdzieś o tym.

ocenił(a) film na 8
Alien366

Są dwie teorie, jedna to, że Magneto mu pomógł a drugie to, że The Wolverine jest niekanoniczny. Ja mam nadzieję, ze prawdą jest drugi punkt ponieważ ten film był mega słaby.

ocenił(a) film na 8
Stomolko

Nie ma takiej możliwości, żeby nie był kanoniczny! Dlaczego? Scena po napisach w The Wolverine to bezpośredni wstęp na XMDOFP. Można oczywiście przyjąć, że Magneto pomógł Loganowi, nawet trzeba bo to jedyne wyjaśnienie. Tyle, że dla osób znających temat. Ja jednak spokojnie bym nazwał tą nieścisłość "babolem scenarzystów". Nie ma sensu się nad tym za bardzo głowić. Po prostu spaprali i tyle. Z drugiej strony nie bardzo wiadomo,w którym momencie filmu mieli by to tłumaczyć bo po prostu nie było okazji.