X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Pod koniec filmu kiedy wyciągają Rosomaka z wody mamy lata 70, więc dlaczego w 2023 w szkole Xaviera mówi, że nie pamięta co się działo przez poprzednie 50
lat? Spał czy jak?

ocenił(a) film na 9
Mou

Uważne oglądanie filmu się kłania... O ile mniej tematów byłoby gdyby ludzie umieli się skupic na filmie i oglądać ze zrozumieniem.

Umysł Wolverine'a został przeniesiony do 73 roku. Potem wrócił z 73 do 2023. Przez to Wolverine z 2023 miał wiedzę na temat wydarzeń sprzed 73 w obu liniach czasowych, a także wiedze o wydarzeniach z lat 73-023 w starej linii czasowej. Jako, że ten umysł nie istniał w nowej linii w okresie 73-023 nie mógł posiadać wspomnieć z tego okresu dotyczących nowej linii czasowej.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Tylko, że po "zmianie w przeszłości" wszystkie postacie z obecnej (od początku filmu) wersji czasowej znikają. A z tego wynika, że Logan nie mógł WRÓCIĆ do swojego ciała (bo to już nie istniało albo było właśnie dobijane przez roboty).
Logan z końcówki filmu powinien pamiętać ostatnie 50 lat i ew. mieć dziurę w pamięci na moment "opętania" przez Logana z przyszłości.

Takich błędów w różnych filmach jest cała masa. W tym też nie zabrakło. Pozostaje tylko machnąć ręką i się nie przejmować.

ocenił(a) film na 9
empol

Logan nie wrócił do swojego ciała tylko do ciała tej nowej wersji ;)

Generalnie rzecz biorąc jakby patrzeć na to głębiej z bardziej naukowego punktu widzenia to strasznie nie podoba mi się taka wizja podróży w czasie.

ocenił(a) film na 7
Dealric

No czyli NIE WRÓCIŁ. Wrócić można do czegoś w czym się było.

On mógł ewentualnie "opętać" nowego Logana, tylko że to bez sensu raczej.
Po prostu chcieli zrobić zabawną scenkę i nakręcili ją zanim zdążyli pomyśleć.

ocenił(a) film na 6
empol

Widzę, że partnerom dyskusji łatwo przychodzi ocenianie ludzi, ale już do błędu przyznać się ciężej ;)
Również zastanawiałem się nad tym samym nielogicznym posunięciem, drogi empolu, i choć jestem prawie przekonany, że to była po prostu luka w fabule, wydaje mi się, że jestem w stanie znaleźć logiczne wytłumaczenie. Gdy Kitty wspomogła podróż Logana w przeszłość, otworzyła tunel czasoprzestrzenny. Jest to kolejny wymiar, w którym poruszała się świadomość. Tak otwarta droga pozostawia swoje ślady niczym naruszona tafla wody i choć Wolverinowi udało się zmienić przeszłość, ten wymiar (czas) został w jego przypadku zdeformowany, a powstała perturbacja dała o sobie znać gdy doszedł do daty pierwotnego nawiązania połączenia z przeszłością, roku 2023. Skutkiem tego mogła być chwilowa amnezja.
Powiedz, co myślisz o tej szalonej teorii :)

Mou

http://www.filmweb.pl/film/X-Men%3A+Przesz%C5%82o%C5%9B%C4%87%2C+kt%C3%B3ra+nade jdzie-2014-630808/discussion/Koniec+Filmu+Makabra,2485669

wort801

To co działo się z postacią Rosomaka przez 50 lat w nowej linii? Stał bez ruchu?

Mou

Chyba nie rozumiesz fabuły ........Dealric ci wyjaśnił chyba że nie rozumiesz ???

wort801

Ty nie rozumiesz fabuły i nawet pytań które zadaje. Gdzieś mam jego umysł czy to stary czy nowy, chodzi mi o ciało Wolverina.

Mou

Też było wyjaśnione w filmie ........

Mou

Tak zadajesz pytanie poza tym będzie kontynuacja

Mou

Podczas Rozmowy było mówione że był nauczycielem w szkolę a inne fakty poznamy w kolejnym filmie .

Mou

Wiadomo że jest problem z czytaniem że zrozumieniem nawet w wiadomościach mówią a niestety jest nowy problem oglądanie bez zrozumienia ..............

ocenił(a) film na 9
Mou

Dla Logana to były wspomnienia sprzed kilku minut. I o to pytał Xavier.

ocenił(a) film na 7
Mou

Efekt motyla.

ocenił(a) film na 8
Mou

Ja widzę to tak....
Logan nie wrócił teoretycznie do tego samego ciała , ponieważ jak to mowiła Kitty ,przyszłość przestała istnieć , pojawiła się ta nowa przyszłość (mówimy o roku 2023) no i tam jakby wrócił Logan , do swojego ciała ,ale w nowej wersji czasowej.
Kwestia tego dlaczego nie pamięta ostatnich 50 lat po tym jak utonął .... Nie pamięta dlatego iż własnie wrócił tak jakby do swojego ciała , a w tym młodym ciele z 73 roku został spowrotem młody Logan sprzed opętania i to on przeżył te 50 lat, profesor go zwerbował , zrobił nauczycielem itp. tak jak prosił go o to Logan właśnie. A Logan z przyszłości , tej złej przyszłości p.przeżył sobie te 50 lat już wcześniej.

ocenił(a) film na 8
Charlie_Harper

No a czego jeszcze nie wiemy , sądzę ze napewno dowiemy się w następnej części:)