X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Zgubiłam się w tym filmie, a końcówka mnie totalnie wybiła z tropu.. nie zrozumiałam tego filmu ;'-(

OMiskaO

Konkretnie? Logan obudził się w innej linii czasowej, w której wszyscy żyją.

hr_dooku

A po co Mystique wyłowiła Logana?

lucer

Ja też tego nie do końca rozumiem, wydaje mi się że bedzie to wytłumaczone w kolejniej częsci (x men apocalypse)

ocenił(a) film na 10
lucer

Była taka scena w trailerach, której nie było w filmie (pewnie będzie w bluerayu) - Logan spotkał się z Mystique, o czymś rozmawiali i powiedział do niej coś mniej więcej "because you are cold bitch". Stąd po pierwsze Mystique wiedziała że w ogóle istnieje ktoś taki.
A po co go wyciągnęła? Na złośc Magneto, który go tam wyrzucił? Tylko że jest mały drobny problem - z obumarcia mózgu z powodu niedotlenienia nie da się zregenerować - Logan kilkakrotnie wspomniał o tym w komiksach. Więc powinien umrzeć. Na szczęście nie umarł i Wolverine z przyszłości miał do jakiego ciała wrócić w 2020 roku (póki co w 2015 roku radia nie mają opcji "wyświetl hologram 3d z logo stacji radiowej"... :)

Bardziej jednak liczyłem że wyłowi go Stryker a nie Mystique - w końcu historia nie lubi być zmieniana za bardzo.

ocenił(a) film na 9
Bartes123_2

Utopienie w wypadku Wolverine'a jest nieco bardziej problematyczne ;)
Przede wszystkim znacznie w jego wypadku wydłuża się czas wstrzymania oddechu, po drugie nawet w komiksie zdarzały mu się 5-10 minutowe WALKI (co wymusza znacznie wyższe zużycie tlenu) pod wodą i nie miał po tym problemów. Także tak, Wolverine może się utopić, ale to potrwa ;)

ocenił(a) film na 10
Dealric

Pewnie tak, zresztą widać było na filmie, że sporo się tej wody opił :)
Chociaż musiałbyś dodać do tego fakt, że czynnik regeneracyjny był nieco zajęty, i to na pełnej parze ponieważ... miał wbite w co niektóre ważne organy wewnętrzne... elementy żeliwnego ogrodzenia ;)

ocenił(a) film na 7
OMiskaO

Pogubiłam się, nie zrozumiałam...dlatego dałaś 10?

ocenił(a) film na 4
ukasz00

Dała 10 bo pewnie jej się film spodobał. takie trudne do zrozumienia?

ocenił(a) film na 7
gimli_gloin

Tak...oczywiście...że też sam na to nie wpadłem...

ocenił(a) film na 6
gimli_gloin

Można dać filmowi 10,a nie zrozumiało się go? To takie dorabianie ideologii do swojego nierozgarnięcia ?

ocenił(a) film na 4
RAC_79

To, że paru scen nie skapowałą to oznacza, że nie mogło się jej podobać? Obejrzyj sobie jeden z filmów Lyncha, np. najbardziej znaną Zagubioną Autostradę. Film cholernie dobry, wciagający ale po jednym oglądnięciu nie spsób go zrozumieć.

ocenił(a) film na 7
RAC_79

Nie karm trolla ma nowe konto - widać, że doświadczony forumowicz i musi się wypowiedzieć.

ocenił(a) film na 6
OMiskaO

Skoro Logan zmienił przeszłość, przyszłość potoczyła sie zupełnie inaczej niż ta którą oglądaliśmy w poprzednich filmach.

ocenił(a) film na 10
OMiskaO

Ja też nie ogarnęłam tego zakończenia. Czy ono oznacza, że poprzednie filmy są "nieaktualne" bo przeszłość się zmieniła? A jak w ogóle to się ma do komiksów?

ocenił(a) film na 9
pani_sroka

W pewnym sensie. Należą do innej linii czasowej.
W jakim sensie jak ma się to do komiksów? Główny wątek fabularny został zaczerpnięty z klasycznej historii X-menów i film jest bliższy komiksowi niż w zasadzie wszystkie poprzednie razem wzięte pod względem fabularnym ;>

ocenił(a) film na 10
Dealric

Pytałam jak się ma do komiksów ta "inna linia czasowa". Tam też tak było, że te wydarzenia się anulowały? I następne części w takim razie w której "linii czasowej" będą?

ocenił(a) film na 9
pani_sroka

Ciężko powiedzieć, nie znamy fabuły następnych.
Apocalypse na pewno będzie w tej nowej tyle, że w 1983 czyli przed akcjami w przyszłości i po tych w przeszłości z Days of Future Past.

Tak, tam też naprawiali przyszłość poprzez zmiany w przeszłości.

pani_sroka

komiksowych serii o x-menach było całkiem sporo twórcy filmów nie wykorzystują pomysłów z jednej tylko serii komiksowej i też sporo dodają lub zmieniają na potrzeby filmów .

pani_sroka

Tak były komiksy też takie które anulowały

ocenił(a) film na 6
wort801

ogolnie Logan zostal wylowiony przez Raven dzieki czemu nigdy nie trafil pewnie na stol Strykera, zakladam wiec ze w obecnej lini fabularnej i czasowej nie ma w sobie adamentu.
koncowka moze nie tyle anuluje poprzednie czesci ale NAPRAWIA to co zostalo spierdzielone przez X-men 3 :).
Podobal mi sie bardzo motyw (puszczene oczka do fanow) ojciec/syn = magneto/quicksilver

ciekawe czy w avengers ultronie bedzie cos na temat erika

ocenił(a) film na 10
Cyric

Jakie puszczenie oczka? Bo nie kojarzę? xd

ocenił(a) film na 9
OMiskaO

W komiksie Quicksilver i jego bliźniacza siostra są dziećmi Magneto.
W filmie Quicksilver w windzie rozmawiał sobie z Magneto i powiedział, że jego matka kiedyś spotykała się z gościem który kontrolował metal.

Lepiej?;P

Cyric

Nie może być niczego na temat Eryka

ocenił(a) film na 10
OMiskaO

Nie zrozumiałam ale dałam 10, tez bym tak chciał

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

O tym juz była mowa.