Mystique to jedna z najciekawszych postaci z X-mena. Jej moce zawsze mi się podobały, ale czy wiecie może jak one działały? Gdy Mystique zmieniała się w kogoś innego jej strój+ dodatki (kolczyki, czapki, kapelusze) też ulegały przemianie. To co mnie jeszcze ciekawiło to jej postrzelona noga. Czy jej rana nie mogła zagoić się automatycznie podczas zmiany w innego człowieka? To nieistotne szczegóły na które nie mogę znaleźć odpowiedzi. :D
O ile dobrze pamiętam to w filmie tez kulała po postrzale w noge (przy zianie w inna osobe rowniez)
Jej rany nie znikały, nawet gdy zmieniała się w inną osobę.
Tak samo było w ''X-Men 2'', gdy Logan ją zranił szponami w brzuch, przemieniła się w strażnika, ale rany pozostały.
Rozumiem. A ta jej przemiana? Skoro jej ubrania się zmieniały wraz z przemianą to znaczy że mogła zmieniać ciuchy pozostając w wyglądzie Jennifer Lawrence? :D Trochę to skomplikowane...
Mystique jest w stanie w dowolny sposób zmieniać swój wygląd w innych ludzi wliczając ich strój (nie, Mystique nie zmienia swoich ubrań zwykle po prostu ich nie nosi).
Teoretycznie z czasem w komiksie nauczyła się leczyć rany itp w ten sposób.