W każdej części sagi X-Men pojawia się słynny kask który przywdziewa Magneto. Jest niezwykle specyficzny i wyjątkowy bo chroni przed jedną z najpotężniejszych klas mutantów: Telepatami, a konkretniej ich mocą...
Dlaczego w żadnej z części nie powiedziano czegoś więcej na temat tego wyjątkowego przedmiotu? np. z czego jest zrobiony? lub skąd się wziął?
A może ktoś wie coś co ja przeoczyłem...
Tak zgadza się, a z filmowej fabuły wynika że dokładniej za czasów ZSRR i dlatego to mnie tak intryguję...:)
Bo Charles by mu nie pozwolił go zabrać, po tej akcji jaką rozpętał pod Białym Domem
Ale w poprzednich filmach, to znaczy tych, które dzieją się później, znów ma hełm.
To chyba nie zrozumiałeś filmu. Przecież "teraz" wszystko to, co przedstawione jest w pozostałych częściach już nie istnieje, to się nigdy nie wydarzyło. Po powrocie to czasu rzeczywistego Logan nie spotyka Magneto - nie wiemy więc czy ma kask, czy go nie ma.
Gdzieś na filmwebie czytałam, że nie wszystko się anulowało, tylko to co było w X-Men 2 i później. Z resztą nie ważne, co to byłby za Magneto bez hełmu, obstawiam, że i tak go później odzyskał.
Hełm jest problematyczny o tyle, że nawet w komiksie nikt nie wie do końca na jakiej zasadzie to działa.
Po prostu określone materiały blokują moce telepatyczne i tyle ;)
btw nie jest taki wyjątkowy bo sporo osób nosiło podobne.
"Po prostu określone materiały blokują moce telepatyczne i tyle ;)" haha dzięki za szczegółową wypowiedź, chyba bym na to nie wpadł:D
"btw nie jest taki wyjątkowy bo sporo osób nosiło podobne" - Ale tu nie wiem co masz na myśli, jakbyś mógł sprecyzować?
Ta niezbyt szczegółowa wypowiedź jest najbardziej szczegółową jaką dostaniesz, bo nigdy nigdzie nie było jasnej informacji z czego są zrobione ;)
Z wyjątkowością chodziło o to, że na łamach komiksu wiele postaci nosiło różnego rodzaju hełmy blokujące moce telepatyczne (np juggernaut), więc nie jest to aż taka rzadkość.