X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Kask Magneta...

ocenił(a) film na 9

W każdej części sagi X-Men pojawia się słynny kask który przywdziewa Magneto. Jest niezwykle specyficzny i wyjątkowy bo chroni przed jedną z najpotężniejszych klas mutantów: Telepatami, a konkretniej ich mocą...
Dlaczego w żadnej z części nie powiedziano czegoś więcej na temat tego wyjątkowego przedmiotu? np. z czego jest zrobiony? lub skąd się wziął?
A może ktoś wie coś co ja przeoczyłem...

mikruzzo

Jedynie w Pierwszej Klasie, Shaw powiedział, że zrobili go ruscy. ;)

ocenił(a) film na 9
John_Shepard

Tak zgadza się, a z filmowej fabuły wynika że dokładniej za czasów ZSRR i dlatego to mnie tak intryguję...:)

mikruzzo

Wyjątkowy przedmiot,tylko dlaczego po pożegnaniu odleciał bez niego?

ocenił(a) film na 9
lucer

Bo Charles by mu nie pozwolił go zabrać, po tej akcji jaką rozpętał pod Białym Domem

ocenił(a) film na 10
mikruzzo

Ale w poprzednich filmach, to znaczy tych, które dzieją się później, znów ma hełm.

ocenił(a) film na 9
pani_sroka

To chyba nie zrozumiałeś filmu. Przecież "teraz" wszystko to, co przedstawione jest w pozostałych częściach już nie istnieje, to się nigdy nie wydarzyło. Po powrocie to czasu rzeczywistego Logan nie spotyka Magneto - nie wiemy więc czy ma kask, czy go nie ma.

ocenił(a) film na 10
adastar93

Gdzieś na filmwebie czytałam, że nie wszystko się anulowało, tylko to co było w X-Men 2 i później. Z resztą nie ważne, co to byłby za Magneto bez hełmu, obstawiam, że i tak go później odzyskał.

ocenił(a) film na 9
mikruzzo

Hełm jest problematyczny o tyle, że nawet w komiksie nikt nie wie do końca na jakiej zasadzie to działa.
Po prostu określone materiały blokują moce telepatyczne i tyle ;)

btw nie jest taki wyjątkowy bo sporo osób nosiło podobne.

ocenił(a) film na 9
Dealric

"Po prostu określone materiały blokują moce telepatyczne i tyle ;)" haha dzięki za szczegółową wypowiedź, chyba bym na to nie wpadł:D

"btw nie jest taki wyjątkowy bo sporo osób nosiło podobne" - Ale tu nie wiem co masz na myśli, jakbyś mógł sprecyzować?

ocenił(a) film na 9
mikruzzo

Ta niezbyt szczegółowa wypowiedź jest najbardziej szczegółową jaką dostaniesz, bo nigdy nigdzie nie było jasnej informacji z czego są zrobione ;)

Z wyjątkowością chodziło o to, że na łamach komiksu wiele postaci nosiło różnego rodzaju hełmy blokujące moce telepatyczne (np juggernaut), więc nie jest to aż taka rzadkość.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Moja wcześniejsza odpowiedź to nie była przygana w Twoim kierunku, ja się z Tobą zgadzam, sam też tak sądziłem że Hełm jest i koniec kropka.

No tak rzeczywiście koleś "przechodzący przez ściany" też miał hełmofon:)