http://www.newsarama.com/21211-x-men-dofs-screenwriter-says-film-is-final-goodby e-to-original-cast.html
Artykuł sugeruje, że DoFP stanowi pożegnanie z niemal całą starą ekipą X-menów, pytanie czy to oznacza pożegnanie z każdym poza Jackmanem czy jednak ktoś poza nim załapie się jeszcze na apokalipsę.
Ja mam nadzieję, że mimo wszystko tak.
Wolverine wiadomo - ciągnie tę serię i jest najlepszy w tym, co robi, więc on na bank zostanie na jeszcze 2, 3 filmy moim zdaniem: X Men Apocalypse, solowy film o Wolverinie i X Force, gdzie wprowadzi tę ekipę do mainstreamu. Co dalej? Jeśli FOX nadal będzie ciągnął serię X Men, a wszystko wskazuje na to, że tak, to najlepszym wyjściem będzie wprowadzenie Dakena - syna Wolverine'a jako jego następcy i oddanie mu ksywy Wolverine, dla mnie to lepsze rozwiązanie, niż odmładzanie Logana, bo każdy będzie porównywał nowego do starego i nowy będzie automatycznie na straconej pozycji.
Co do reszty - uwielbiam Iana McKellena i Patricka Stewarta, ale oni mają już swoje lata, a McAvoy i Fassbender są znakomici w swoich rolach i godnie zastąpią ww. panów. Po staruszkach już widać zmęczenie, szczególnie po Sir Ianie.
W X-Force nie ma miejsca dla Wolverine'a ;) Tzn nie, żebym nie lubił X-force z nim jako liderem, ale nie ma co wpychać na siłę kiedy dostajemy Cable'a i Deadpoola. Także sądzę, że nowy Wolverine może być ostatnim.
Dakena nie chce, bo robienie z niego dobrej postacie to fabularny koszmar, a do tego Wolverine musiałby trafić do Japonii (a filmowo nie był w niej do 73 przynajmniej, więc sam Daken byłby za młody). Po prostu usunąłbym postać. Wiem, że Logan jest ikoniczny, ale nie ma sensu wpychac go wszędzie. W First Class dostał tylko cameo a film dał radę. Poszedłbym w t stron.
no błagam....... ;p za kim laski by piszczały, gdyby zabrano im Jackmana? ;p ekhm... no dobra, teraz jest Fassbender <3 ;p
W serii X Men panuje taki bajzel, że nikt by się nie połapał skąd się wziął Daken, kiedy Logan był w Japonii i czemu Daken ma tyle lat, ile ma. W końcu w Days of Future Past pominięto wiele spraw, zignorowano jeszcze więcej i nie wytlumaczono mnóstwa.
X Force oparte na Cable'u i Deadpoolu... nooo tak, oni rządzą, szczególnie razem, ale X Force musi zostać jakoś podpromowane i owszem - First Class nie potrzebowało Logana, ale już w DoFP on jest głównym bohaterem jakby nie patrzeć i również dzięki niemu film zarobił tyle, ile zarobił, także z Hugh Jackmanem X Meni mają automatycznie ze 20% więcej dochodów:)
Ja czekam tylko na jakąś zapowiedź Deadpoola, wolałbym go niż Gambita.
czytajcie poprzednie tematy. beda: http://variety.com/2014/film/news/x-men-apocalypse-original-cast-bryan-singer-12 01192868/