w Wolverine geneza widzimy Charlesa Xaviera jak jest starym dziadkiem juz i wysiada po więzniów
normalnie bez krzesłka, a 2 pytanie to jak właściwie ten Xavier wrócił do zycia że mieli razem taką
przyszłość ??
Wolverine geneza za ten film twórcy przepraszali fanów.
Oglądałeś scene po napisach w ostatnim bastionie ???Prosze czytaj forum to pytanie było już że 100 razy na forum
Oglądałem tą scenę... Powiedział do Wolverina że nie on jeden ma taką moc. Tu się doszukałem 2 błędów.
1. Skąd oni znali przyszłość że wiedzieli że ludzie będą robili takie maszyny ?, czy oni tez byli z przyszlosci ? ( ale watpie bo tylko wolverine mogl o wieksza ilosc lat sie cofnac)
2. Jezeli charles mial taka moc jak cos w stylu wolverina to przeciez czemu on sie nie cofnal w tym czasie ?
1. Prześladowania ludzi do mutantów rozpoczęły się wcześniej (m.i n. przeciwnicy mutantów z trylogii: Senator Kelly, Generał William Stryker, Warren Worthington, Sr., którzy chcieli wszelkimi sposobami pozbyć się rasy Homo superior) i wg pierwszej linii czasowej Mystique, zabiła Traska i władze postanowiły kontynuować projekt Sentineli a wśród ludzi pojawiła się panika i strach do mutantów, zaś te wydarzenia, które dzieją się w trylogii są następstwem jej zabójstwa. Jednakże w w nowej linii czasowej Mystiqe pod wpływem Xaviera nie zabiła Traksa, a ludzie przestali bać się mutantów i żyli w pokoju. Weź pod uwagę, że po zmianie przeszłości wydarzenia z trylogii X-men zostały zmienione i są nieważne np. Cyclops i Jean żyją, a trójce oni zginęli.
2. Charles mówiąc, że nie tylko on ma takie zdolności jak Wolverine, chciał powiedzieć, że też potrafi się na swój sposób generować. ;) A jak? Masz na to odpowiedź w X3, na lekcji Xavier mówi dzieciom, ze można przenieść swoją świadomość do innego ciała. Po napisach końcowych widzimy Charlesa Xaviera, który przed samą śmiercią przeniósł swoją świadomość do ciała brata bliźniaka, którym był "warzywem". Nie oznacza to jednak, że Xavier ma moc regeneracji taką samą jak Wolverine. On po prostu umie się leczyć na swój sposób. ;) Ale nie mógł być wysłany w przeszłość, bo nie ma daru szybkiego gojenia ran i ta podróż by go zniszczyła.
PS. W tej serii nie ma wszystkiego podanego na tacę, wiele rzeczy się kupy ni trzyma, ale da się zrozumieć, trzeba po prostu dogłębniej oglądać i zauważyć pewne aluzje. Ja je rozumiem, bo całą serię filmów oglądałam z setki razy i tłumaczyłam na swój sposób. ;)
PPS. Odwoływałeś się do filmu Wolverine z 2013r., a wort801 mówił o X3: Ostatni Bastion z 2006r., w którym po napisach jest scena, gdzie Xavier ożywa. Wolverine dzieje się po X3 i tam już Xavier żyje. ;)
Co do tego pytania o Genezę. Jeśli ty wliczasz Genezę do swego uniwersum mutantów, to niestety takie błędy się zdarzają (podobnie jak w Ostatnim Bastionie, gdzie też idzie po Grey jako straszna własnych nogach) istnieją dwie teorie, albo tam wtedy stworzył swoją iluzję, a tak naprawdę siedział w samolocie, albo Hank wzmocnił serum. ;)
Chciałbym wyrazić moją opinię. Filmu jeszcze nie oglądałem ale liczę, że będzie to kino bardziej przypominające pierwsze 3 części. Mam nadzieję ujrzeć w wielu scenach Wolverina. Patrząć na ogólną ocenę, chyba muszę się w końcu wybrać do kina. Przy okazji polecam ciekawą strone https://www.facebook.com/PasjeIZainteresowania