1. Przyszłość jak i przeszłość wygląda ciekawie.
2. Stroje X menów są znów ciemne jak w trylogii lecz trochę nowocześniejsze.
3. Powracają dawni aktorzy (Halle Berry, Shawn Ashmore, Patrick Stewart, Ellen Page)
4. Hugh Jackman jako Wolverine wypada Kapitalnie
5. Starzy jak i Młodzi Xavier oraz Magneto wypadają Kapitalnie.
6. Efekty Specjalne są Świetne :)
7. Projekt Sentineli wygląda Nieźle.
8. Ekipa z First Class wraz z Ekipą ze starej trylogii nieźle się uzupełniają.
9. Nicholas Hoult jako Beast wreszcie wygląda jak powinien.
Powiem tyle - Szykuje się jeden wielki powrót X menów do Chwały głównie dzięki Singerowi który już w pierwszych dwóch częściach trylogii pokazał klasę.
To bardziej wczesna opinia i stwierdzenie faktów, niż analiza :p Ale w większości się zgadzam :)
Niestety sentinels wyglądają słabo :( połączenie destroyera (thor) z iron manem
dokładnie połączenie thora z iron manem i z transformers a co do zwiastuna kiedy nowy
Nieważne. Przecież w innych filmach były duże roboty. Singer na pewno ściągnął koncepcję.
Ponadto w zwiastunie widać, że Mystique przypomina już bardziej tą teraźniejszą. (Pewnie wiecie o co mi chodzi). Jest jedną z moich ulubionych postaci i zawsze ciekawiła mnie jej przemiana w tą niebieską maszynę do zabijania, a jakoś nie chciało mi się wieżyć że zawsze taka była. :) Nie mogę doczekać się premiery.
też mi się to podoba, ale troche głupie jest to że w First Class pokazali ją jako niby siostrę Xaviera,bo X-men 1, 2 i 3 nie było między nimi zupełnie żadnej więzi. Przypomnę że pierwszej części, Mystique otruła profesora wstrzykując truciznę do Celebro aby nie mógł odszukać Rogue i nie miała przy tym żadnych skrupułów...
Tak, to jedyny minus. Reżyser X-menów z 2011 chyba to pominął. Możliwe że chciał stworzyć zupełnie inny obraz znanych nam mutantów. Ogólnie jest sporo niezgodności między teraźniejszymi X-menami, a tym co pokazano nam w Pierwszej Klasie. Dawna więź która łączyła Mystique i Xaviera na pewno nie pozwoliłaby na takie posunięcie. No ale kto wie... Mogliby tą późniejszą obojętność Raven wobec profesora X jakoś wyjaśnić. Niestety na razie pozostają nam tylko domysły.
Nie miała żadnych skrupułów, bo 40 lat to sporo czasu by aż tak się zmieniła.
Już w DOFP, 11 lat po wydarzeniach First Class, nie będzie chciała słuchać Xaviera, gdy będzie namawiał ją do powrotu na dobrą drogę.
Ludzie zabili ojca (Azazela) jej dziecka (Kut), to wystarczyło by zmienić się w krótkim czasie. W X2 mimo, że ściągnęła dane o Kurcie z baz danych Strykera, gdy później stała z Kurtem nie pisnęła, że jest jego matką, stała się wyrafinowana.