X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

1. Przyszłość jak i przeszłość wygląda ciekawie.
2. Stroje X menów są znów ciemne jak w trylogii lecz trochę nowocześniejsze.
3. Powracają dawni aktorzy (Halle Berry, Shawn Ashmore, Patrick Stewart, Ellen Page)
4. Hugh Jackman jako Wolverine wypada Kapitalnie
5. Starzy jak i Młodzi Xavier oraz Magneto wypadają Kapitalnie.
6. Efekty Specjalne są Świetne :)
7. Projekt Sentineli wygląda Nieźle.
8. Ekipa z First Class wraz z Ekipą ze starej trylogii nieźle się uzupełniają.
9. Nicholas Hoult jako Beast wreszcie wygląda jak powinien.

Powiem tyle - Szykuje się jeden wielki powrót X menów do Chwały głównie dzięki Singerowi który już w pierwszych dwóch częściach trylogii pokazał klasę.

ocenił(a) film na 9
DR16

To bardziej wczesna opinia i stwierdzenie faktów, niż analiza :p Ale w większości się zgadzam :)

ocenił(a) film na 10
Freedoooom

Dokładnie, żaden z punktów nie jest analizą, a podsumowaniem.

ocenił(a) film na 10
DR16

Niestety sentinels wyglądają słabo :( połączenie destroyera (thor) z iron manem

ocenił(a) film na 10
wolverine11

dokładnie połączenie thora z iron manem i z transformers a co do zwiastuna kiedy nowy

ocenił(a) film na 10
wolverine11

Yyyyy one praktycznie wyglądają tak samo jak w komiksie przecież

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Nieważne. Przecież w innych filmach były duże roboty. Singer na pewno ściągnął koncepcję.

ocenił(a) film na 10
mareczekp2

Tak, na bank... ;/

DR16

Ponadto w zwiastunie widać, że Mystique przypomina już bardziej tą teraźniejszą. (Pewnie wiecie o co mi chodzi). Jest jedną z moich ulubionych postaci i zawsze ciekawiła mnie jej przemiana w tą niebieską maszynę do zabijania, a jakoś nie chciało mi się wieżyć że zawsze taka była. :) Nie mogę doczekać się premiery.

ocenił(a) film na 8
dastan3000

też mi się to podoba, ale troche głupie jest to że w First Class pokazali ją jako niby siostrę Xaviera,bo X-men 1, 2 i 3 nie było między nimi zupełnie żadnej więzi. Przypomnę że pierwszej części, Mystique otruła profesora wstrzykując truciznę do Celebro aby nie mógł odszukać Rogue i nie miała przy tym żadnych skrupułów...

eminem_filmaniak

Tak, to jedyny minus. Reżyser X-menów z 2011 chyba to pominął. Możliwe że chciał stworzyć zupełnie inny obraz znanych nam mutantów. Ogólnie jest sporo niezgodności między teraźniejszymi X-menami, a tym co pokazano nam w Pierwszej Klasie. Dawna więź która łączyła Mystique i Xaviera na pewno nie pozwoliłaby na takie posunięcie. No ale kto wie... Mogliby tą późniejszą obojętność Raven wobec profesora X jakoś wyjaśnić. Niestety na razie pozostają nam tylko domysły.

ocenił(a) film na 8
dastan3000

Miejmy nadzieję że Singer wszystko nam wyjaśni...

eminem_filmaniak

Dokładnie. ;)

ocenił(a) film na 10
eminem_filmaniak

Nie miała żadnych skrupułów, bo 40 lat to sporo czasu by aż tak się zmieniła.
Już w DOFP, 11 lat po wydarzeniach First Class, nie będzie chciała słuchać Xaviera, gdy będzie namawiał ją do powrotu na dobrą drogę.
Ludzie zabili ojca (Azazela) jej dziecka (Kut), to wystarczyło by zmienić się w krótkim czasie. W X2 mimo, że ściągnęła dane o Kurcie z baz danych Strykera, gdy później stała z Kurtem nie pisnęła, że jest jego matką, stała się wyrafinowana.

ocenił(a) film na 8
deamon82

masz racje ale na razie w filmowej serii nie było nic takiego powiedziane, jeszcze 2 lata temu nie spodziewałem się, że kontynuacja X-men kiedyś jeszcze powróci, dopiero teraz producenci mają okazję aby naprawić wszystkie nie dociągnięcia...