X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Bez ikry, nie trzyma w napięciu, przeciętny. Z reszta nie gustuje w tej serii, ale obejrzałem wszystkie
częsci i ten film jest po prostu słaby.

waga55

Fabuła czy Efekty specjalne czy jedno i drugie ???

ocenił(a) film na 5
wort801

Fabuła. Zbyt namieszane, bez ładu i składu..wyszło na to, że mutanci giną a tu nagle się odrodzili..nowa szkoła itd..w ogóle nie trzyma się kupy. Dla mnie nuda. Wolverine zdecydowanie bardziej mi sie podobał. W tym początek obiecujący i końcówka z efektami..a reszta kupa.

waga55

Po prostu narzekasz i tyle, a The Wolverine to naprawdę słaby film - banalny i zrobiony byle jak

ocenił(a) film na 5
DR16

No wybacz ,ale jak ktos daje za ta kaszanke, ktora nie wciaga 10 pkt to nie mamy o czym gadac

ocenił(a) film na 7
waga55

Ale powiedz co tutaj się nie trzyma kupy? Mutanci ginęli owszem ale w czasach "teraźniejszości" filmowej. Wolwerine poprzez zatrzymanie raven zmienił tor przyszłości, a co za tym idzie nie pojawiły się strażnicy którzy mogli zabić mutantów. Wiem że jest to trochę pokręcone ale to jest science-fiction więc nie może być realne.Najmniej realne jest to co stało eis z wolwerine po zatonięciu.

ocenił(a) film na 5
PriVen

Raven zostala powstrzymana z tym ze task przezyl i mial jej dna i wygladalo w efekcie ze mutanci zostana zniszczeni po czym nagle wylawiaja wilka, budzi sie w jakies innej rzeczywistosci..normalnie farsa

ocenił(a) film na 10
waga55

Raven udowodniła tym, że mutanci nie chcą wojny...

Laki_Lu

Niektórym trzeba wszystko wyjaśnić ponieważ sami się nie domyślą gdzie w tym filmie niejasności ??? cytat że mutanci giną a tu nagle się odrodzili i w ogóle nie trzyma się kupy. ktoś że zrozumieniem nie oglądał filmu niestety .

ocenił(a) film na 9
waga55

To co piszesz jasno pokazuje, że problem jestn ie z fabułą. A z twoją inteligencją ;)

ocenił(a) film na 10
ocenił(a) film na 5
Dealric

Jesli ktos za ten badziew daje 9 to ja nie wnikam kwestia gustu ale jesli do faceta w wieku powyzej 40 po 2 fakult. zapodajesz tekst o inteligencji to masz IQ zaby i tylko wspolczuc ze tak ci juz zostanie.

ocenił(a) film na 9
waga55

Widzę w czuły punkt uderzyłem
A "fakultetami" czy wiekiem się za bardzo nie podniecaj. Każdy może to napisać jakiej nie posiada wiedzy, a 40-latek wciąż może być niezbyt inteligentny (co nawiasem mówiąc udowadniasz post za postem ;)

tak przy okazji: ktoś kto w najwyżej ocenionych ma prościutkie kino skierowane do 14-15 latków śmie komentować czyjś gust? Ta hipokryzja.

ocenił(a) film na 10
waga55

Serio trzeba Ci to wyjasniac? Masz 10 lat? ;/

ocenił(a) film na 7
waga55

to jest science-fiction człowieku, jeżeli teorie podróży w czasie są dla Ciebie za trudne do ogarnięcia to już tylko twój problem (przy czym nie ma się czym chwalić bo nawet mój 12 letni bratanek doskonale się w tym połapał)

ocenił(a) film na 10
waga55

Jaki ty masz iloraz inteligencji żeby nie rozumieć konsekwencji zabawy czasem??

ocenił(a) film na 10
waga55

Wiesz ze wszystkim fanom x-menow sie podoba nie?

ocenił(a) film na 10
DR16

W sumie to The Wolverine kupiłbym na DVD :)

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Fanom 10 letnim to się podoba, bo kupa mutantów z różnymi właściwościami a to ogniem zieja, a to mrozem itp. Fajerwerki a fabuła bez ładu i składu. Z reszta fajerwerki dość mizerne i nudne. Latający stadion no nie..wykopany bunkier no nie..ten film to jedna wielka komedia. Zdecydowanie nie jestem fanem xmenów. Widocznie za stary jestem zeby sie tym podniecac.

waga55

Starym dziadkiem musisz być skoro tak piszesz .

ocenił(a) film na 10
waga55

Skoro juz wiesz to przestań ogladać te flmy i nie psuj nam przyjemności. Amen

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Nie musisz czytac tego watku. Kazdy ma prawo do swojego zdania. Idz ukladaj klocki lego.

ocenił(a) film na 10
waga55

hmm ja mam 34 lata na Komiksach sie wychowalem zaczynajac od Tytusa na Mandze konczac, nie rozumiem fenomenu dzisiejszych nastolatkow , ktorzy zamiast pasji czy zainteresowan, wszystko czym sie zajmuja to przelewanie jadu i frustracji na kazdym mozliwym Forum.Smutne musi byc zycie takiego czlowieka ktorego jedyna radoscia jest uprzykszanie zycia innym.Sa na swiecie podobne organizmy, potocznie nazywa sie je pasozyty.

ocenił(a) film na 7
waga55

Nie zgodzę się, piszesz tak jakbyś był za inteligentny na ten film, a wszystkie komentarze pokazują, że jesteś raczej po prostu za głupi. Przykro mi

ocenił(a) film na 10
waga55

Ciekawe czy widziałeś Atlas Chmur, tam to dopiero było namieszane

ocenił(a) film na 7
Laki_Lu

Ale i naprawdę fajne ;)

ocenił(a) film na 10
waga55

W sumie to nie namieszane i wszystko jest przez caly film wyjasniane przeciez. Chyba ze nie uwazales

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Nie podoba mi sie takie wyjasnienie, gdzie co chwila wątek się urywa i skaczą w czasie.

waga55

Po prostu nie lubisz gatunku Sci-Fi i nie rozumiesz go i tyle .

ocenił(a) film na 10
waga55

Za dużo się dzieje i dziecko nie wie co sie dzieje? :)

ocenił(a) film na 5
Himiteshu

Dziecko ma dwa fakultety i wie co sie dzieje. SF uwielbiam, ale nie taka dziecinade. Lubie obcego, gatunek, 5 element, coś- nowa i stara wersje, predatora, terminatora i wiele innych , ale xmen seria to poziom spidermana czyli dla dzieci do lat 12.

ocenił(a) film na 10
waga55

Wiesz ze fani superbohaterow maja pomiedzy 25 a 40 lat przewaznie nie? :)

Himiteshu

On nie lubi i dlatego myśli że dla dzieci :)

ocenił(a) film na 10
wort801

Ahh te prymitywne myślenie :)

ocenił(a) film na 8
waga55

Dziecko twierdzi, że ma dwa fakultety i nie potrafi sklecić poprawnego zdania. Powiedz: ty masz dwa fakultety, czy dwa fakulteta, jak to się kiedyś mi odgrażała jedna baba na targu :P?

ocenił(a) film na 8
waga55

Rozumiem, że można czytać bez zrozumienia, ale oglądać? Świat nie przestanie mnie zaskakiwać :P.

ocenił(a) film na 6
waga55

Ja jestem wręcz przewinego zdania. Dość ciekawie zrobiony.
Jak na razie tylko jedno ale: młody Xavier mógł zmusić Traska do zniszczenia wszystkich materiałów gdyby tylko chciał zamiast szukać Reven i ją przekonywać do odejścia od pomysłu zabicia Traska.

redie

Jego moralność była taka że nie chciał wykorzystywać swoich mocy w taki sposób .

ocenił(a) film na 10
waga55

a może tak wyjaśnisz co jest powodem tego najgorsze to nic nie wnoszące filmy z serii x men to
X men geneza Wolverin
Wolverin 2013

bo nic nie wnoszą do kolejnych części

ocenił(a) film na 10
LobeliaSakvil

Geneza jest spin-offem, nie jest powiązany z serią X-men. A Wolverine nie był taki zły, trochę przegadany. Ostatni bastion był znacznie gorszy

ocenił(a) film na 10
jangru1804

ostatni Bastion dla mnie jest w miarę ok

ocenił(a) film na 10
LobeliaSakvil

To jeden z najgorszych filmow o superbohaterach

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
kungunda_szybka

hej wiedzma to twoje multikonto w dechę

http://www.filmweb.pl/user/kungunda_szybka

i poszło już do moderacji ach ty nieznośna osóbko

ocenił(a) film na 10
LobeliaSakvil

no tego mi brakowalo nasteny trol

ocenił(a) film na 10
jangru1804

W sumie to Geneza wpasowuje sie kanon tak samo jak The Wolverine

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Lecz nie zmienia to faktu że Fox stara się za wszelką cenę odciąć Genezę od reszty X-menów.

ocenił(a) film na 10
waga55

Dlaczego jest słaby? Argumenty?

Himiteshu

Geneza w zadnym razie niepowinna sie wpisywac do kanonu serii X Men bo byl to poprostu film tak słaby że juz gorzej sie tego zrobic nie dało, origin Logana został tam kompletnie spłycony. teraz gdy po DOFP linia czasowa sie zmieniła a Wolverine z utraconą świadomością został wyłowiony z rzeki nadarza sie idealna okazja by naprawic również liczne głupoty z Genezy i zrobic trzeci film o Loganie pod tytułem Weapon X, i to najlepiej zrobiony przez Singera który udzwignąłby temat wszczepiania adamandium jak nalezy i własnie tym sposobem powinno byc wyjasnione co działo sie dalej z Loganem

ocenił(a) film na 9
sumi_88

Nie powinna i się nie wpisuje ;) Na szczęście.
Prawdziwego Weapon X raczej nie mamy szans otrzymać i jest mało prawdopdoobne by pójść w tą stronę. Kolejny film o Wolverinie to będzie raczej coś nowego.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Kontynuacja The Wolverine - potwierdzone