X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Niezgodność

ocenił(a) film na 10

Obejrzałam wszystkie części X-Menów, łącznie z tymi poświęconymi Wolverinowi. Czy mi coś
umknęło (jakieś wyjaśnienie), czy jest naprawdę spora niezgodność.
Patrząc na "Przyszłość która nadejdzie" i Wolverina, który jest ukazany ze wszystkimi
wspomnieniami, można wywnioskować, że obecność robotów była jakoś po wydarzeniach
"Ostatniego bastionu" (Wolverine wciąż cierpiał z powodu uśmiercenia Jean).
Stąd moje pytanie, skoro roboty (a właściwie Strażnicy) są wydarzeniami po "Ostatnim bastionie" to
co w tej przyszłości robi żyjący Xavier i Magneto ze swoimi mocami?

ocenił(a) film na 6
HmKotos

pod koniec X3 było pokazane, że Magneto lekko porusza szachami, tak więc efekt serum był tymczasowy/nie działał na wszystkich.
Xavier przesłał swoją świadomość do ciała brata bliźniaka, który był "warzywem"

ocenił(a) film na 10
linnal

Czy jednak jak zwykle papierowa wersja rozwiałaby wszystkie moje wątpliwości? ;)

ocenił(a) film na 6
HmKotos

jak zawsze, ale żeby połapać się w filmach wystarczy je uważnie oglądać, wraz ze scenami po napisach :)

ocenił(a) film na 9
HmKotos

To o co pytałeś było niejako oczywiste lecz to co ja znalazłam ....to...blagam niech mnie ktoś oswieci..!!!
Po trylogii wg chronologii mamy JAPONIEi the wolverine. Logan po śmierci Jean wyjeżdża i postanawia dowiedzieć się czegoś o sobie i swoim pochodzeniu i jedzie do Japonii. Potem w scenie końcowej The Wolverine widzimy wyraźnie jak Logan wraca do domu i na lotnisku zastaje Charles'a i Erika, którzy informują go że potrzebują jego pomocy iii tadaaa tak przechodzimy do najnowszej części i wiemy juz co i jak.
ALEEE. Z tego co mi bardzo dobrze wiadomo, Wolverine podczas finałowej walki w Japonii traci adamantowe szpony. A w Days of Future Past, kiedy Kitty 'przenosi' Logana w przeszłość widzimy wyraźnie iż gazu w przeszłości są na takiej konferencji..to wówczas wysuwa on kościane szpony i wtedy widzimy też jak w tej 'przyszlosci/terazniejszosci' z ktorej został wysłany, tamten Wolverine również wysuwa szpony a są one z ADAMANTIUM kiedy po wydarzeniach z Japonii powinny być normalne, z powrotem z kości!

Oczywiscie wiadomo iż kiedy Mistique w przeszłości wykazuje się 'dobra wola' co sprawia że ludzie zmienili swoje.zdanie.o mutantach, a wszystkie wojny ludzie vs. mutanci nie miały prawa się wydarzyc toteż wydarzenia z TRYLOGII w ogóle się nie wydarzyły. Ale jak widzimy w najnowszej części...w przeszłości Logan zostaje wyłowiony z wody przez ludzi Strykera i mimo zmiany przyszłości ...eksperyment był przeznaczeniem Logana i patrzeć po wieku Strykera odbył się on gdzieś w latach '90. No a potem nastąpiła "lepsza" przyszłość - Logan budzi sięw szkole.i wszyscy żyją. A z racji iż on pamięta wszyyysko co było kiedyś toteż nie ma nowej Japonii i wgl. On juz zna swoja przeszłość jako tako.

Oj ludzie.. Błagam, niech ktoś ruszy swój genialny umysł bo to jest jakieś szalone :D mózgmi od tygodnia exploduje od analizowania chronologii i wyłapywania nieścisłości!!
Pozdrawiam zagorzałych fanów!