Emma jakby żyła, mogłaby się tak jak w komikasach przyłączyć do X-Men, gdzie Cyclops uległby jej urokowi, a Jean mogłaby stać się prawdziwym Phoenixem i byłaby wtedy okazja do pokazania Sagi Phoenix. Nie martwi mnie jednak fakt, że teraz kolejnym wielkim przeciwnikiem będzie Apocalypse.
Dziwi mnie tylko fakt, w ostatniej scenie po napisach widać, jak wszyscy wokoło mu się kłaniają, czczą go jako Boga. Skoro w starożytności już był niemal Bogiem i władał wszystkimi, czemu po tylu latach poszedł w cień? Co go do tego popchnęło? Wszyscy się go bali i jego jeźdźców, ktoś go musiał pokonać...
Faktycznie, zapomniałem o tej różnicy wieku. Dzięki za poprawkę. A co sądzisz o dalszej części tego tematu?
Apocalypse ma większe aspiracje niż kłaniający się przed nim ludzie. Poza tym z biegiem czasu, przyszło oświecenie, zmalało czczenie bożków. Apocalypse co jakiś czas musi na 100 lat wchodzić do komory by się regenrować, więc to też powodowało że grono jego wyznawców malało.
Jest to jakieś sensowne wyjaśnienie. Pamiętasz może mutantkę z X-Men 3, co potrafiła lokalizować mutantów i kategoryzować ich moc? Callisto miała na imię. Powiedziała, że Magneto jest w kategorii 3, a Phoenix 5 oraz że żadna inna istota nie posiada takiej mocy. Oczywiście biorę pod uwagę, że mogła mieć ograniczony zasięg swojej mocy. Apocalypse też jest z najwyższej kategorii, tak ja go oceniam. Jego nikt by nie wyczuł? Nawet Xavier?
Apocalypse przez cały ten czas (FC, X1, X2, X3, DOFP) był w komorze i spał, wątpię by ktoś go wykrył. Jak już pisałem co jakiś czas potrzebuje 100 lat na regenerację. Tym razem coś się stanie i zostanie wybudzony.
Pewnie tak się stanie, pytanie kto go powstrzyma skoro akcja ma się dziać w latach 80. Są to lata, kiedy Storm, Cyclops i Jean są jeszcze dziećmi albo nastolatkami. Wolverine może i już będzie w tej wersji przeszłości/przyszłości w zespole, zwerbują Magneto i Mystique, Beast będzie, Quicksilver i ktoś jeszcze. Ale to i tak skromnie, a zakładam, że ktoś z nich stanie się jednym z jego jeźdźców...marna ta drużyna może być na takiej kategorii przeciwnika. Z drugiej strony pytanie, jakie moce będzie posiadał Apocalypse? Bo to jakie miał w komiksach i kreskówce, każdy dobrze wie, kto czytał i oglądał. Ale Ultron był podobnej kategorii przeciwnikiem dla Avengers, a jednak pisali o tym, że Ultron nie będzie, aż tak potężny jak w komiksach, pozbawią go części umiejętności. Czy z Apocalypsem też będzie tak samo?
v=WQbxXnMFOXI
wejdź na youtube i wpisz to, wtedy zobaczysz, za poprzedni wpis - przepraszam, bo nie działa
pytanie na samym końcu jest najazd kamerą na Apocalypse ale w oddali widać czterech jeźdźców czy to też ma jakiś związek czy to tylko jakaś straż mogła być