Co się stało z Raven? Przez trylogię widzieliśmy, że pracowała z Magneto. Skoro Logan pozmieniał
trochę przeszłość to znaczy, że po całej akcji uciekła po prostu i była sama dla siebie?
Co się stało z Magneto. Na końcu widzimy, że szkoła istnieje, x-meni powrócili i generalnie wszystko
to co było w trylogii nigdy się nie wydarzyło. Co się stało z Magneto? Jest uwięziony wciąż?
Każdy poszedł swoją drogą, Raven nie do końca stała się "zła" jak pokazali ją w trylogii, zapewne następne filmy to pokażą
Signer przywrócił do życia X-mentów. Czy zatem Apocalypse to będzie jakby 4 część czy raczej trzecia część 1 klasy?
Dla mnie DOFP to zarówno X-men 4 jak i FC2, więc może i być FC 3 jak chcesz, Singer mówił że w X-Men Apocalypse zobaczymy dopiero formującą się drużynę X-Menów więc można będzie uznać ten film jako część pierwsza, pomieszane to wszystko ale chyba każdy się z tym zgodzi
Ja mam inne pytanie, choć też nurtujące. Nie do końca załapałam o co chodzi z tym cofaniem się w czasie. W poprzednich częściach Kitty miala moc przenikania przez ściany, to jak ona teraz potrafiła cofać cudzą świadomość w czasie? Wiem, że to było jakoś na początku filmu wyjaśnione, ale za szybko mi te napisy przeleciały i cały czas się coś działo, więc nie do końca załapałam.
Nie jestem specem od uniwersum X-men, ale wydaje mi się, że występuje tu coś na kształt wtórnej\kolejnej mutacji. Niektórzy na nie j zyskują niektózy tracą (np victor)
mnie najbardziej co z Magnetoczy powróci do Xaviera czy dalej będzie robił po swojemu. Tak samo co z Strom Jane i Cyklopem?
Moc Kitty przez lata ewoluowała, można to porównać do Jean Grey gdzie ta zamieniła się w Phoenix ( raczej miała moc nieświadomie w sobie czy jakoś tak), twórcy wymyślili to na potrzeby filmu a że ma ją Kitty to taki szacun do oryginalnej historii obrazkowej pod tym samym tytułem gdzie to właśnie ona przenosiła się w czasie, w filmie było by to bez sensu gdyż w 73 jej jeszcze nie było