X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

że Apocalypse odegra kluczową rolę w budowanym kinowym uniwersum X-Men, na który opierać
się będą różne spin-offy. Prawdopodobnie epizodycznie zobaczymy go już w "X-Men: Days of
Future Past". na hatak jest napisane oby to była prawda :)

wort801

apocalypsa da sie wprowadzic tylko epizodycznie ? zanim apocalips to jeszcze Cable , Angel , Sinister

dawid10809

na końcu w filmie ale w kolejnych filmach odegra pewnie większą rolą :)

wort801

a spoko ,sadzilem ze od razu z marszu go dadza :)

dawid10809

ok :)

wort801

ciekawe kto zagra En Sabah Nura

dawid10809

tak szybko się nie dowiemy :(

wort801

a szkoda :( czekanie jest gorsze niz brak wiedzy

wort801

kolejny temat do przemyslen...

pierwszy to kogo mialby zagrac Vin Diesel w marvelu

dawid10809

vision albo jakiś czarny charakter

wort801

Kciuki za VINA trzymam

ocenił(a) film na 9
wort801

Nie cieszy mnie to. Mimo, że Apocalypse to dość ważna w uniwersum postać, to należy on do jednego z nudniejszych przeciwników mutantów.

Wolałbym aby ekranizować coś w stylu House of M albo Messiah Complex (złudne marzenia wiem).

A tak ps. Apocalypse ma niewiele wspólnego z Cable'em czy Sinisterem wiec nie ma tu jakiejś większej konieczności.

Dealric

dzięki za wypowiedz ja tak trzymam kciuki żeby im się udało z tą postacią :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Problemem Apocalypsa jest to, że najciewszym jego elementem w pierwsze serii z jego udziałem była sama droga do odkrycia jego istnienia. A kiedy postać się pojawia to poza fajnym motywem 4 jeźdzców nie oferuje zbyt wiele. Jest dość sztampowa i typowa (względem czarnych charakterów z zeszłego wieku) co mimo wszystko nudzi.

Dealric

przypominam że na ekranie może być trochę inny

wort801

w tas i ewolucji był inny

ocenił(a) film na 9
wort801

W tas był zbliżony do komiksowego oryginału (minimalne zmiany na potrzeby nieco innego składu x-menów), w ewolucji generalnie to była ta sama postać, te same motywacje i wszystko. Różnicą był sposób przedstawienia, ale rzeczywiście mogą postarać się o stworzenie czegoś fajnego.

Dealric

tylko zeby nie dowalili tego efektu jak w FF II gdzie Galactusa pokazali jako chmure

Dealric

to jakiego przeciwinika mutantów chcialbys zobaczyc ?

ocenił(a) film na 9
dawid10809

Tak jak pisałem chętnie zobaczyłbym historie zawarte w House of M czy Messiah Complex.

W X-menach generalnie ciekawsze zawsze były starcia grup czy problemy dot. ksenofobii niż pojedynczy duzi wrogowie,

Dealric

w sumie lepiej zeby pierw dali starcia grup niz jednego wielkiego ,najstarszego i pierwszego mutanta w historii

ocenił(a) film na 8
Dealric

Wcześniej jeszcze dodałbym X-Cutioner's Song :) ale musi jeszcze wiele czasu upłynąć do realizacji tego cross-overa.

ocenił(a) film na 10
dawid10809

W X-Men Evolution było fajnie pokazane starcie z Apocalypsem. I nawet mimo początkowych kłótni i bractwo i x działali razem ramię w ramię.
I do tego na sam koniec te przebłyski Profesora X - co zobaczył z przyszłości (i dałoby się w filmie przemycić i Cablea i Sinistera i kogo tylko się da)

Bartes123_2

Good job ,bierz się za film now

ocenił(a) film na 10
dawid10809

I po co ten sarkazm? Myślałem że pytanie o przeciwnika było kierowane do wszystkich, a nie tylko do wybranych...

Bartes123_2

Spodobał mi sie pomysł I to nie był sarkazm

ocenił(a) film na 10
dawid10809

A, to sorry :) Ten mój wrodzony pesymizm...
Pomysł być może i dobry, ale osobiście wolałbym zobaczyć tę historię Jima Lee z X-Men vol2 (tą co część X dołączyła do Magneto a reszta desantowała na jego asteroidę, wcześniej lejąc się z Magneto w Genoshy).
Mógłbym też chętnie obejrzeć X-Tinction Agenda bo było rewelacyjne i obfitowało w mnogość charakterów a także zgony.
Było naprawdę kilka mocnych historii z X - ami.

Bartes123_2

Fajny pomysl z Genosha:)

ocenił(a) film na 9
Bartes123_2

Rzeczywiście było parę fajnych serii ale nie wyobrażam sobie przeniesienia np X-Tinction Agenda na film. Zbyt wiele postaci, wątków itp uczyniłoby to niewykonalnym.

ocenił(a) film na 10
Dealric

No co ty, uważaj:
Zaginionych jest kilku mutantów. Nie wiadomo co z nimi, więc Wolverine wyrusza na poszukiwania. W tyym samym czasie Genosha i "przerobieni" zagubieni mutanci przypuszczają jeden porządny atak na szkołę. Po ostrej obronie (ktoś może paść dla dramatyzmu), mutanci złapani do niewoli. Pokazowy proces i ucieczka kilku członków (kolejny dramatyczny zgon jakiegoś małoważnego członka drużyny). Plus Wolvie, który był na wyjeździe zakrada się do Genoshy. Spotyka uciekinierów, łączą siły.
Potem napierdalanka z żołnierzami, uwolnienie reszt grupy i ubicie Camerona Hodge'a.
I film gotowy. Nawet z tym składem który jest teraz. W dodatku bez Magneto, więc oszczędzają na Fassbenderze i MacKellanie.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Tak niewiele, tylko że właśnie gdyby nie Apocalypse, to by obaj nie istnieli w takiej postaci, z jakiej znamy Cable'a czy Sinistra.
To Apocalypse stworzył Sinistra i zaraził młodego Nathana wirusem, dzięki czemu wygląda jak chodzący ,,Kabel".
Losy tych postaci są ze sobą powiązane dosyć konkretnie, nie można mówić że mają ze sobą niewiele wspólnego.

ocenił(a) film na 7
wort801

Biorąc pod uwagę pojawienie się Bishopa czyli wyraźny znak,że twórcy posiłkują się TASem to Apocalypse nie pojawi się w tym filmie.
Dużo widzów myli odcinek Day of the Future Past z Beyond Good and Evil

katedra

epizodycznie ma się pojawić może w scenę po napisach :)

ocenił(a) film na 7
wort801

Więc widziałbym to jako sekwencję otwarcia sarkofagu z nim

katedra

no ja liczę że x-men połączą siły z magnetem jak w ewolucji i liczę na taką scenę jak walczą w świątyni