X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Pytania

ocenił(a) film na 10

Oglądałem film ale dość mało wiem o Universum marvela więc mam kilka pytań.

-Ta dziewczyna Kitty co wcześniej przechodziła przez ściany, skąd ma teraz tą moc co przenosi ludzi w
przeszłość?

-Czy na końcu jak Logan już wrócił z przeszłości to miał te pazury z kości czy te metalowa?

ocenił(a) film na 8
Eph

1. Ewolucja?
2. Dobre pytanie. Po tym jak go wyłowili a Stryker okazał się być tak naprawdę Mystique można domniemywać, że Logan nigdy nie przeszedł przez projekt Weapon X. Myślę, że na to pytanie odpowiedź poznamy w kolejnym filmie.

Eph

2 bym ci odpowiedział ale to byłby spoiler bardzo możliwy w kolejnym filmie

ocenił(a) film na 10
wort801

mniejsza o spoiler

Eph

Ok odpowiem uwaga spoiler są dwie możliwości
-Dzięki magneto mógłby otrzymać te metalowe
- Apocalypse mógłby go porwać i robić na nim swoje badania w których Logan otrzymał by swoje pazury z metalu .

ocenił(a) film na 10
wort801

dzięki ziom

ocenił(a) film na 10
wort801

To trochę mało prawdopodobne, ale w zwiastunie nr. 3 są pokazane sceny w których Wolverine gada z Mistique. Tych scen w filmie nie było, może pogadali ze sobą o przyszłości i Wolverine coś wspomniał o swoich szponach? To by wyjaśniało w jakimś procencie dlaczego Mistique go wyłowiła z wody.

jangru1804

A tych scen nie widziałem przyznaje .

ocenił(a) film na 8
Eph

Mnie zastanawia dlaczego nie wyjaśnili sceny z końca filmu "Wolverine" - Profesor X powracający z grobu do kompletu z Magneto chcą coś od Logana w 2013 mimo, że "koniec świata" następuje w 2023 i nie wiedzą, że Logan jest im do czegoś w ogóle potrzebny! Poza tym w X1, X2, X3 i obu filmach o Wolverinie nie było Senitelów - ta wersja czasoprzestrzeni jest inna... Więc skąd stary Profesor (martwy) i Magneto wiedzieli by o końcu świata i co chcieli od Logana? NIE WIEM.

Binz

Profesor X jest telepatia tak ??? wiec możesz sobie na to odpowiedzieć sam .
w X3 był sentynel w sali treningowej
Profesor żył nie był martwy jego światowość w innym ciele

ocenił(a) film na 8
wort801

Okej, kumam ten motyw z przeniesieniem się do innego ciała przez Xaviera. Przypomniało mi się też, że scena na lotnisku rozgrywa się w 2015 i Wolverine widzi "reklamówkę" Trask Industries mówiącą o bezpiecznej przyszłości bla bla bla. Więc troszeczkę sprawa staje się jaśniejsza. Ale dlaczego obydwaj przybywają do Logana? Nie wiem. Wiedzą o smutnej przyszłości? Domyślają się jej? OK ale w takim razie dlaczego od razu go nie wysłali przy pomocy Kitty do przeszłości? Poza tym Xavier i Magneto potrzebują JEGO a w "Days of future past" profesor chce być wysłany, a Kitty mówi że to go zabije i dopiero potem Logan stwierdza: wyślijcie mnie.

Binz

Wiedzą że nie długo wojna wybuchnie ......i gromadzą mutantów wiec Wolverine był im potrzebny . nie cofnęli się w przeszłość ponieważ kitty jeszcze nie miała tej możliwości poza tym nie wiedzieli że taki będzię wynik wojny

ocenił(a) film na 8
wort801

No okej chyba to jest jakieś wytłumaczenie.