X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Pytania.

ocenił(a) film na 9

1.Dlaczego wszyscy piszą że Quicksilver jest synem Mystique i Azazela? O.e to jest w ogóle
możliwe? Po za tym Quicksilver mówił coś w stylu że "jego ojciec też umiał posługiwać się
metalem" więc czemu Magneto nie jest jego ojcem?

2.Jak to możliwe że Jean i Scott żyją?

3.Czy Magneto umarł? (bo tylko sobie odleciał xd i powiedział "jestem prawie martwy" czy coś
takiego,to nie jasne jakieś.) A po za tym nie wiemy w końcu czy stary Magneto umarł czy nie,bo
niby Logan zmienił te wydarzenia,czy jednak "stary" Magneto żyje?

4.Dlaczego na końcu Mystique (przemieniona w Stryker'a) uratowała Logana?

5.Jak to możliwe że Mystique ma moc? Przecież w jakieś części (niestety nie pamiętam) straciła
ją,gdy chciała obronić Magneto.

Przepraszam jeśli kogoś denerwują takie pytania,ale to jest po prostu skomplikowane według
Mnie.
(jakby ktoś się zastanawiał,tak przeczytałam praktycznie całe forum i tak oglądałam wszystkie
części).

emiitom

1 kto tak pisał ???? Mystique i Azazela ich jest Nightcrawler ktoś ci kłopoty pisał
2 przyszłość została zmieniona
3 jak zmienił ??? to pewnie że żyję
4 tego się dowiemy w kolejnej części Mystique może dla kogoś pracować ale tego nie napiszę żebyś miał co oglądać w kolejnym filmie który w 2016 roku będzie w kinach
5 to była przeszłość dlatego miała poza tym w przyszłości lek nie działał jednak długo

ocenił(a) film na 9
wort801

Ok dziękuje Ci bardzo :)
A nie uważasz że to dziwne że Mystique tak normalnie rozmawia z swoim synem? W sensie nawet go nie przytuli ani nic :D
(https://www.youtube.com/watch?v=vIkjPwxOcdk)

emiitom

A czy w filmie wspomina się coś o ich pokrewieństwie? Z tego co pamiętam to nie, chyba twórcy nie zrobili z nich krewnych, rodziny.

ocenił(a) film na 10
emiitom

W filmach nie jest jej synem. Ty serio nie zauwazylas ze cofneli sie w czasie czy tylko udajesz?

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Tak myślałam. Nie wiesz,nie zauważyłam ślepa jestem :)

emiitom

1 Quicksilver jest synem magneto poza Quicksilver ma jeszcze uwaga spoiler ma jeszcze dwie córki scarlet witch i Polaris

ocenił(a) film na 10
wort801

Ano

wort801

Podobało mi się to ujęcie, jak Quicksilver wspomina, że jego matka spotykała się z facetem, który kontrolował metal i po chwili to spojrzenie Erika... Dziwne tylko, że jego matka nie poznała Erika, jak byli u nich domu :D

Keodred

No co wtedy było ciemno :) jak się poznali :)

ocenił(a) film na 9
Keodred

Ponieważ to nie było stwierdzenie jako takie, że Magneto jest ojcem (w ramach umowy o podziale postaci bliźniąt między disney a fox, żadne z nich nie może o tym wspomnieć), a smaczek dla fanów.

Dealric

A to się jakoś podzielili? Myślałem, że Quicksilver także pojawi się w Avengers 2

ocenił(a) film na 9
Keodred

Pojawi. Podział polega na tym, że w Avengersach nie mogą być mutantami i nie można o tym wspomnieć, a w X-menach nie można wspomnieć o ich powiązaniach z Avengersami itp. W obu też muszą mieć zmienione originsy (w tym rodziców).

ocenił(a) film na 10
Keodred

Prawdopodobnie zrobią coś takiego że w Avengers 2 nie będą do niego mówić Peter Maximoff, tak samo na tego w X-Menach nie mówiono Quicksilver

jangru1804

Dzięki za wyjaśnienie tych zawiłości między uniwersami :}

ocenił(a) film na 10
Keodred

Przecież Eric nie przyszedł do nich do domu. Widziała go jedynie w telewizji

marcix0

Fakt, nie wiem, jakim cudem mi się pomyliło, ten trzeci to był Bestia :D

emiitom

Co do tego, że Mistique straciła moc. To serum, które podawano mutantom w którejś części nie zadziałało ;) albo działało tylko przez krótki okres czasu. Pod koniec filmu jest scena, gdzie Rogue (prawdopodobnie) odzyskuje moc.