X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Jestem świeżo po seansie. Film ogólnie fantastyczny, bardzo mi się podobał, tylko nie rozumiem jednej rzeczy.. Skoro Wolverina wyłowili i żył, to przecież powinien wszystko normalnie pamiętać od tej chwili i to powinna być jego normalna teraźniejszość, więc dlaczego nagle budzi się w szkole Xaviera kilkadziesiąt lat później i nie wie co się wydarzyło do tego czasu?? W ogóle WTF??

ocenił(a) film na 10
Zielik4

Jego tożsamość wróciła do przyszłości ale w alternatywnej linii czasowej :P

ocenił(a) film na 9
LukC

Hmmm.. chwila, ale to jest ta sama linia czasowa, w której zapobiegł powstaniu "strażników", czyli również ta sama , w której go wyłowili, więc powinien jednak wszystko pamiętać :)

Zielik4

Na początku Kitty wyjaśniła mu, na czym będzie to polegało - kiedy skończy swoje zadanie i zmieni bieg przyszłości obudzi się w tamtym czasie, z którego wyruszył na początku, tyle, że zmienionej rzeczywistości. Widząc, że przyszłość jest inna, wszyscy żyją w zdrowiu, nie może wiedzieć co działo się od tego czasu czyli od 1973, bo zmienił się bieg historii. Mam nadzieję, że mniej więcej rozumiesz co mam na myśli.

ocenił(a) film na 9
Hades

OK, dzięki za wyjaśnienie, chociaż wg. mnie trochę to zamotali i jest to sprzeczne z logiką.. ale ok, w końcu to komiks, a nie film popularnonaukowy ;)

Zielik4

Nie do końca, zrozum, on pamiętał przyszłość którą zmienił, wszystkie wydarzenia, które były we wszystkich częściach o X-Men oraz o nim, jednak on zmienia bieg historii od 1973 więc, w tym czasie już alternatywnym nie musi się dziać wszystko dalej tak samo, np. mogą nie wynaleźć leku, Magneto może nie być w plastikowym więzieniu jak to było w 2 części, a Wolverine nie musi spotkać Rogue na swojej drodze itd.

Zielik4

wolverine z przyszłości po powrocie pamięta to co widz z trylogii i the wolverine, natomiast inaczej się to wszystko potoczyło i reszta tak to pamięta a o tym opowiedzą następne części x-menów