Nie ogladalem jeszcze tego filmu ale obejrze napewno wkrotce, ogladalem trailer i nie rozumiem
jedenej rzeczy czemu Wolverine ma szpony z kosci? Ten film sie rozgrywa przed wstrzykniecjem Mu
adamantium? Czy to ma zwiazek z "The Wolverine" gdzie tam stracil szpony?
Serio, ja jestem po seansie i dalej nie wiem. Musze chyba obejrzeć jeszcze raz, i jeszcze raz (to jest bardziej poplątane niż Incepcja)
Przeciez to jest oczywiste, ze akcja w latach 70-tych w nowym filmie rozgrywa sie PRZED wszczepieniem Loganowi adamantium :p Zagadką jedynie jest to w jaki sposob on odzyskał metalowe ostrza w teraźniejszosci, po ich utracie w filmie Wolverine.
Haha przecież to wiem, ja nie mówiłam o tym. Mi chodzi o te mnóstwo nieścisłości pomiędzy wszystkimi filmami o x-men i o błędach w filmie DOFP
A ja powtórzę:
To, że czegoś nie zrozumiałaś nie znaczy, że coś jest błędne ;) Skoro inni zrozumieli to znaczy, że takie nie jest.
Odzyskanie metalowych szponow jest bardziej logiczne, poniewaz adamantium wtopilo sie w jego kosci wiec raczej sie odtworzyly..Tak mi sie wydaje
W przyszłości Magneto mu je odtworzył. Było napisane gdzieś tu na forum że nie będzie tego pokazanego w filmie ale twórcy tak tłumaczyli.
No właśnie forum raczej nie czytam (tylko komiksy) no i filmy oglądam, ale tego akurat nie wiedziałam :)
Ogladalem wszystkie czesci oprocz Tej!!! Wiec nie wiem skad te twoje aluzje(za przeproszeniem!)?!
Twórcy filmu wyjaśniali.Od Wolverine Magneto ,Profesor X i Logan są razem i magneto nałożył adamantium Loganowi w przyszłości
Kurde szczerze to troche nie rozumiem, Magnetto odtworzyl Loganowi szpony? Z jakej ze tak powiem racji? Serio nie kumam
Logan nie miał przecież adamntium tylko na szponach.
Logan miał swoje "stare" szpony i Magneto przeniósł trochę adamantu z Logana na szpony by lepiej sobie radził z Sentinelami.
edit: W filmie tego nie pokazali ale twórcy filmu tak to tłumaczyli. Pewnie chcieli nie tracić czasu na pokazywanie tej sceny
Była jasna sugestia co do tego
Czy naprawdę trzeba wszystko tłumaczyć łopatologicznie? Myślenie nie boli ;>
Może boli jeśli sie ma za dożo myśli w głowie lub bujną wyobraźnie, miałam wiele tez co do tego i dlatego wole usłyszeć w filmie o co chodzi, film w tedy łatwiej zrozumieć a na forach nie pojawiają się miliony nieoświeconych użytkowników.
Magneto przemieścił część adamantium z reszty szkieletu (tudzież udało mu się samodzielnie nieco wyprodukować) i umieścił na szponach Wolverine'a.
E? I tu mogą się tez pojawiać pytania: skąd wziął adamantium? skąd wiedział go jak zmienić w stan płynny? jak udało mu się je wszczepić Wolverinowi? Gdzie i czym to zrobił? (zwykłą strzykawką to mu sie chyba to nie udało) Mogli dać chociaż tylko troche konkretów , chyba że będzie to powiedziane dopiero w Apokalipse, ale tam jest już przecież ,,inna przyszłość''.
I jak niby mógł przemieścić? czy tudzież wyprodukować? O.o x-men 2 sobie obejrzyj, a co najważniejsze geneze
Mógł przemieścić ZA POMOCĄ SWOJEJ MOCY. Dadam, Magneto kontroluje metal! Adamantium to metal!
Na resztę pytań odpowiedz była w poprzednim poście. Czytaj do skutku aż wyciągniesz jakieś wnioski.
Przecież mówię że odpowiedzi na te pytania powinny sie znaleś w filmie, a nie w postach! A co do kontroli adamantium, to chyba Magneto musiał sie bardzo postarać, bo przecież adamantium jest niezniszczalne.
Nie jest całkowicie niezniszczalne.
W marvelu jest drugim najtwardszym materiałem (przy czym warto wspomnieć, że adamantium w ciele Wolverine'a nie jest tak mocne jak każde inne, ale to już dłuższa komiksowa historia).
Poza tym w filmie jasno było powiedziane, że Magneto jakby chciał mógłby przenieść metal na szpony Logana. Czego chcesz więcej?
Za to jak kłócić się co było, co nie było powiedziane to nie przypominam sobie ŻADNEJ sceny w której jest powiedziane, że szpony Wolverine'a zostały pokryte adamantium, a nie jakimś zwyklejszym materiałem.