Bardzo żałuję, że zrezygnowała z roli bardzo lubianej przeze mnie Mystique... z drugiej strony,
Jennifer Lawrence wspaniale sprawiła się w ,,Igrzyskach Śmierci", więc może nie będzie tak źle.
Trzy filmy to i tak dużo, Alan Cumming grający Nightcrawlera wytrzymał tylko jeden film, a nie miał malowanego całego ciała tak jak Rebecca. O Jennifer jestem spokojny, niech tylko dadzą jej materiał gdzie może coś pokazać, bo niestety Mystique z First Class takim materiałem nie była.
Nigdzie nie zrezygnowała, nawet zagrała w jednej scenie w First Class, gdy Raven zamieniła się w starszą wersję. Jennifer gra młodszą wersję, jeśli nakręcą X-Men 4, to Rebecca zagra Mystique.
Gdyby Rebecca zagrała w First Class to było by to zgodne z lore, bo o ile dokładny wiek Mystique nie jest znany to wiadomo, że jest to jeden z najstarszych mutantów. Jest prawdopodobnie młodsza od Wolverina ale niewiele. Mystique w 1962 roku z całą pewnością nie miała dwudziestu kilku lat tak jak jest to przedstawione w First Class.
Biorąc pod uwagę, że X-Men 4 nie jest nawet w planach to małe są szanse aby Rebecca mogła w nim zagrać. O ile 6 lat temu było to jedno z najlepszych ciał Holywood, to z roku na rok nie robi się młodsza.
Cóż- jeśli zagra, to tym lepiej. Przyzwyczaiłem się już do tej aktorki jako Mystique, a 40 lat to jeszcze nie starość, nie przesadzajmy!
A Shaw nie był starszy od Magneto, i tak można ciągnąć w nieskończoność kto od kogo powinien być starszy lub młodszy, to jest film, a nie komiks i w First Class Mystique miała 28 lat.
Rebecca nadal jest szczupła, z pewnością nie grubsza niż Jennifer. Poza tym całe jej ciało pokryte jest makeupem, więc cellulitu nie zobaczysz tak czy siak.
Dlatego napisałem o tym, że X-Men 4 nie jest nawet w planach, gdyby był w planach powiedzmy na najbliższe dwa lata to patrząc na jej obecne zdjęcia nie widzę specjalnie przeszkód żeby ponownie zagrała. Jednak za 5 albo więcej lat już może nie być tak dobrze. Zresztą nie widzę powodu, żeby nie pojawiła się w DOFP.