http://www.filmweb.pl/news/%22X-Men%3A+Przesz%C5%82o%C5%9B%C4%87%2C+kt%C3%B3ra+n adejdzie%22+bez+Anny+Paquin-101373
Nigdy nie lubiłem filmowej Rogue, ale jedną scenę mogliby zostawić. W komiksach i serialach animowanych zawsze stawiano ją u boku Jean Grey i Storm, które są przecież najważniejszymi, żeńskimi protagonistkami. Moim zdaniem nawet pomimo swojej filmowej beznadziejności, powinna się pojawić w filmie dla samej symboliki "X-Menowej". I tak bez obecności Jean Grey film będzie wydawał się już wystarczająco pusty, w dodatku Storm najprawdopodobniej będzie jedynie machać rękoma, bo aktorka w ciąży... A teraz jeszcze i Rogue nie będzie, bo "za dużo się w filmie dzieje". Zapowiada się klapa z Wolverinem na czele jak zwykle. Ile można go oglądać...
W filmie są jeszcze Kitty, Mystique, Blink,...
To czy Rogue jest wycięta, nie jest jeszcze przesądzone. Singer może zmylać, by nie wyjawiać spoilerów.
Nom deamon ma rację.Też mnie zasmuciło to że wycieli Rogue ale po głębszym przemyśleniu jest pewnie tak jak mówi deamon , po zwiastunie i tych dodatkowych stronach zdradzających fabułę.Widz bez oglądania filmu może domyślić się całej fabuły.Dlatego Singer opublikował taką informację żeby zmylić widza.A co do Storm,z tego co mi wiadomo to Hally urodziła syna i była chyba na tych dokrętkach więc może dokręcili jakieś sceny walki z jej udziałem.
Storm nie będzie miała większego znaczenia, tak samo Grey, która albo się nie pojawi albo będzie jedynie gdzieś w retrospekcjach, może w przeszłości.
W 1973 to Jean się dopiero może urodziła, albo rok później. Będzie w nowej przyszłości.
Dla Mnie całkowite usunięcie Rogue z filmu o X-Menach to PORAŻKA !!!
Tak jak piszesz Storm, Jean i Rogue zawsze były na równi w komixach i usunięcie jej całkiem tak bezpardonowo w filmu jest lekkim nieporozumieniem.
Poza tym Rogue brała dość czynny udział w zarówno komixowej jak i kreskówkowej wersji " Days of future past " , więc niepojawienie się jej w filmie byłoby co najmniej dziwne. Jeśli tak się stanie to mam wielką nadzieję, że powróci w X-Men: Apocalypse.
Banialuki piszesz, Rogue nie było w komiksie Days of Future Past. Jeszcze nawet nie zadebiutowała w komiksach, kiedy wydano komiks DOFP.
To z komixem może się pomyliłem, ale była w kreskówce i odcinkach dotyczących Days of Future Past.
http://www.youtube.com/watch?v=yRjm4V1W8ck&list=FLzi4p0xFUeseX6M-NlNgGPQ&index=1 03 - część 1
http://www.youtube.com/watch?v=bcJLrWT3yuw&list=FLzi4p0xFUeseX6M-NlNgGPQ&index=1 02 - część 2
Ale oni robią film na podstawie komiksu,a ty wzorujesz się kreskówką co prawda bardzo dobrą ale oni patrzą na komiks.I to że Rogue miała znaczenie w kreskówce nic ich pewnie nie obchodzi .Bo gdyby wzorowali się też kreskówką to Kitty była by zbędna w filmie bo jej nawet nie zrobili w tej kreskówce a zamiast niej był Forge.
Ja nigdy nie zaprzeczałem, że wzoruje się na kreskówce z FoxKids i Moja wiedza o X-Menach jest oparta w 80-85 % głównie na tej kreskówce, a w 15-20 % na wiedzy mojego kolegi, który czytał wyłącznie komixy. O niektórych postaciach wiem właśnie od niego, ponieważ w tamtej kreskówce ich nie było.
Dobrze, że jej nie będzie. W poprzednich częściach jej postać była po prostu mdła i bezwartościowa. Jakieś durne wątki miłosne itp. Ona miała taką moc, że w zasadzie nikt po niej płakał nie będzie. A Jean Grey dobrze, że też nie będzie w filmie już mi się wymiotować chciało od tych ciągłych wstawek miłosnych i durnych rozterek Rosomaka. Ile można części mordować jeden wątek. Oby już nie wróciła ta postać. Rozwalili ją i starczy.
Ale zrozum! Rogue i Jean były jednymi z najbardziej rozpoznawalnych X-Men ...Singer s*ierdolił sprawę bo mógł naprawić Rogue w tej części ... bo w sumie w pierwszych 3 częściach Rogue była gówniarą ..ale nie wiemy co się stało w czasie między Bastionem a DOFP i Singer mógł wykorzystać ten fakt i nie wiem pokazać że się zmieniła że po pobycie w obozie stała się waleczna i mściwa i chętna do walki ale nie wykorzystał tego ....więc podobno ją wyciął przynajmniej dał takie info ale nie wiadomo czy nie tylko po to by zagłuszyć spoilery dotyczące fabuły.Jeżeli serio ją wyciął to w ekipie starych X-men została tylko Storm , która i tak nie będzie pewnie miała wielu scen walki.Chyba że Hally dokręciła sceny walki na dokrętkach.