X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Mamy już oficjalną podaną długość filmu.
Jest to 123 min http://www.cineworld.
co.uk/whatson/x-men-days-of-future-past?cinema=76&date=all
Jak dla mnie za krótko przy takiej obsadzie ale można było się tego spodziewać.

ocenił(a) film na 10
Molly_06

Zdecydowanie za krótko,
x men pierwsza klasa trfał chyba 2 godz a w tej części jest więcej
wątków coś czuje że film straci na tym że jest taki krótki :(

sandy_21

123 minuty to 2h xd

ocenił(a) film na 8
Molly_06

STANOWCZO za krótko :/

ocenił(a) film na 10
Molly_06

Z napisami 131 minut.

użytkownik usunięty
Molly_06

to jakiś k**** żart?

ocenił(a) film na 9

http://www.imdb.com/title/tt1877832/?ref_=cs_ov_tt

Wd IMDB, film trwa 130min, czyli mniej więcej tyle samo co X2 (133min) i First Class(132 min) Wiadomo, że można się zapytać "why" skoro mówi się o wycięciu Roque i kilku scen ze Storm, ale do ferowania wyroków poczekajmy do premiery

Molly_06

Okropnie krótko. Extended Cut na bluray musi być.

Molly_06

Trochę krótko. bez napisów to będzie zaledwie 110 minut.

ocenił(a) film na 9
Molly_06

Czy ja wiem? 2h to dość solidnie, na pierwszy rzut oka... Porównajmy to z innymi dobrymi filmami z gatunku "komiksowe". Ostatni wielki Hit czyli Zimowy Żołnierz trwał 2h i 8 minut, Mroczny Rycerz 2 i pół godziny, Mroczny Rycerz Powstaje jeszcze dłużej, bo aż 2h i 45 min, kolejny bardzo długi i wybitny film czyli Watchmen (tutaj już mamy większą grupkę bohaterów) 2h i 43 minuty. Chyba te dwa ostatnie to rekordziści długości. X-men DOFP wygląda przy tym słabo, zwłaszcza, że Batman był w sumie o jednym bohaterze a tutaj w X mamy ogromną mieszankę gwiazd i bohaterów oraz wątków z tym związanych. A ile trwał "konkurencyjny" Avengers, który też skupiał wielu bohaterów? 2h 22min, czyli też więcej. Hmmm 123 minuty to nie jest jeszcze tragedia. Gorzej jakby film nawet 2 pełnych godzin nie trwał. Jednak drzemie we mnie niepewność i lekki strach, że te 2 godziny przy takiej ilości bohaterów mogą być po prostu za krótkie i po filmie pozostanie lekki niedosyt. Moim zdaniem nie będzie źle, ale jakby film trwał 2 i pół godziny to byłoby o wiele lepiej.

PawuWonka

Ultimate Cut Watchmenów to trwa ok 3 godz 35 min.

ocenił(a) film na 8
Molly_06

Podejrzewam, że wycięto wszystkie sceny, które spowalniały by akcję. Mówię tutaj o spacerze postaci z miejsca na miejsce, zbędne dialogi i w tych 2 godzinach Singer zawarł po prostu to co MUSI być. Mam tylko nadzieję, że wydadzą Extended Cut z wszystkimi scenami pobocznymi, dla mnie rozszerzona wersja mogłaby trwać nawet 3h. Im więcej mutantów tym lepiej ; )

ocenił(a) film na 10
Molly_06

A to dziwne wiecie... bo jak dziś wchodziłam na stronke CinemaCity, to jest napisane, że ten film ma 90 minut... Ale to już by było chore.