X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Zastanawiam się w jaki sposób w pierwszych częściach nawet nie powiedzieli słowa o sentinelach
i td. i skoro mistique była torturowana przez traska jak się wydostała i czemu o tym nie mówiła? wy
też? może ktoś mi wyjaśni bardziej obeznany w historii

ocenił(a) film na 10
DriftMax

Też się nad tym zastanawiam. I można założyć, że poprzednie części nie są potrzebne. Mam nadzieje, że w kolejnym filmie jakoś to wyjaśnią

ocenił(a) film na 10
mateusi91

no w sumie tak ale część wydarzeń łączy się z tymi częściami a część zupełnie jest inaczej i tak trochę dziwnie to zrobili

DriftMax

Wg mnie gdy kręcili oryginalną trylogię nie mieli po prostu konkretnych planów na taki film jak DoFP. W X3 wystąpił gościnnie Sentinel (symulacja w sali treningowej)

ocenił(a) film na 10
sun_fire

też tak pomyślałam, że robili to ale nie wiedzieli co będzie dalej i jak dużo filmów jeszcze nakręcą, chcieli wpakować tam jak najwięcej wszystkiego i dlatego zginęli jean, scott i rouge wzięła remedium itd. ale cieszę się że marvel planuje już daleko w przyszłość przynajmniej tam nie powinno być takich pomyłek

ocenił(a) film na 5
DriftMax

FOX planuje a nie Marvel.

ocenił(a) film na 10
DriftMax

Przecież po to powstały takie strony jak Trask Industries, Bent Bullet czy 25Moments, żeby sobie poczytać różne ciekawe rzeczy.
Produkcja Sentineli została przerwana w 1996 i zeszła na jakiś czas do podziemia.
Mystique mogła być uwolniona przez innych muatntów, a później uwolnili Magneto. Czemu miałaby 30 lat później wspominać akurat o tym, zamiast zajmować się bieżącymi sprawami.

ocenił(a) film na 9
DriftMax

Mnie ciekawi tylko to dlaczego Sentinele potrafiły używać mocy innych mutantów jeżeli Mystique potrafiła tylko zmieniać wygląd nie potrafiła kopiować ich talentów...może mi ktoś to wytłumaczyć XD

ocenił(a) film na 8
Ola1234567899

Mi sie wydaje, ze do tego byla im potrzebna Rogue. W tych obozach robili pewnie to samo co z Mystiq. W filmie mialo byc pokazane jak Iceman uwalnia ja, alr wycieli to z filmu.

ocenił(a) film na 9
Dann

Nom też o tym pomyślałam od razu jak Sentinel przejął moc Colosussa podczas tego jak złapał go za rękę.Mam nadzieję że sekwencja będzie na DVD/BluRay bo brakowało mi Rogue ;c

ocenił(a) film na 8
Ola1234567899

NO tez zwróciłem na to uwage, wiec pewnie coś w tym jest, ze Sentinelom dali umiejetnośc z mocy Rogue...TEż mam andzieje, że bedzie jakas wersja reżyserka, bo mimo, ze mi film mi sie bardoz podobał to czuje niedosyt związany, że tak mało było scen z przyszłości pokazane.

ocenił(a) film na 10
Dann

Teoretycznie mogliby wspomnieć chociaż Ideman który ja kochał, ze np. ,,musimy to zmienić dla Rogue,, albo ,,trzeba ją pomścić,, itd. Bo wyglądało to tak jakby Icemana w Rogue kręcił tylko seksowny pasemek

ocenił(a) film na 9
Totemus

Dokładnie...to wyglądało tak jakby Iceman zapomniał o Rogue...wkurzyła mnie scena gdzie Bobby jedzie na lodzie i zwolnione tempo i widać jak patrzą sobie w oczy.Miałam nadzieję że jak Logan pociął Kitty to może jakimś cudem uwolnią Rogue...żeby zastąpiła Kitty,jednak tak nie było więc trzeba czekać do września XD
Ale co jak co Rogue przez te 4 sekundy wyglądała całkiem nieźle XD

ocenił(a) film na 9
Totemus

Logan też mógł o niej wspomnieć w końcu mieli relacje jak ojciec z córką...Jeżeli powstanie Wolverine II to prawdopodobne jest że będzie się toczył w nowej przyszłości więc może Rogue i inni ze starej obsady tam się pojawią XD

ocenił(a) film na 10
Ola1234567899

Czytałem gdzieś ze Rogue pojawi się na troszkę dłużej w The Wolverine 2, ale tez mógł

ocenił(a) film na 9
Totemus

W The Wolverine też miała być ,
jednak było by cudownie jakby była w 2,Jednak już jako Rogue z komiksów...;//Paquin bez problemu by mogła ją taką zagrać ,wystarczy oglądnąć Czystą Krew ,nie rozumiem tego dlaczego ją tak zniszczyli;//...

ocenił(a) film na 9
Totemus

Ale serio po co wam takie melodramatyczne teksty? Szczególnie biorąc pod uwagę, że Rogue 20 lat wcześniej olała Bobby'iego i poszła wykastrować się z mocy od tak?
Fakt... Po 20 latach Bobby powinien rozmyślać nad swoją byłą dziewczyną, z którą spędził jakiś rok. Logiczne.

ocenił(a) film na 10
Dealric

No ale Magnetu/Magnetowi moce wróciły to jej też, poza tym tak se pomyślałem ze bez mocy Ms. Marvel lub Sunfire to Sentinele w pierwszej godzinie by ją zgniotły, więc może dobrze że ją wycięli, ale no mogli wspomnieć i potem do niego wróciła

ocenił(a) film na 9
Totemus

Była z nim w innej linii czasowej. Takiej w której nie straciła mocy.
A co do odzyskiwania mocy to taka Mistique ich nie odzyskała mimo, że na niej najpierw użyto środka. Najprawdopodobniej wynika to z faktu, że mutacja Magneto była znacznie silniejsza.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Ale na końcu Bastionu wróciła do Instytutu

ocenił(a) film na 9
Totemus

Nie była mutantem więc raczej nie zostałaby tam długo.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Teoretycznie nie wiemy ile razem byli,nie zerwali w Bastionie bo ona wróciła....nie wiadomo też czy odzyskała moce czy nie...Nie wiemy czy by ją zgniotły bo profesor przeżył a jego telepatia na maszyny raczej nie działa.

ocenił(a) film na 9
Ola1234567899

Singer mówił, że w wersji dvd/bluray będzie cała sekwencja z Rogue w przyszłości. Raczej nie jako fragment wersji reżyserskiej a dodatek bo stwierdził, że uciął ją bo nie pasowała mu do końca do całości.

ocenił(a) film na 9
Dealric

Wolałabym to jako fragment wersji reżyserskiej XD lepiej by mi się to oglądało :d ale zobaczymy jak to będzie

użytkownik usunięty
DriftMax

A tak że Sentinel pojawił się w danger roomie w Bastionie :)