Witam. Dziś obejrzałem DOFP. Film Niesamowity aż łzy się cisną :D Ale nie o tym !
Obejrzałem sobie na szybko także, scenę po napisach w The Wolverine i mam pytanie.
Po pierwsze Magneto blokuje Logana pomimo, że ten nie posiada Adamantium - Jak to możliwe ?
Po drugie - W TV mówią, iż Firma zaczyna produkcję Strażników gdy Logan spogląda na telewizor,
więc w którym momencie dzieje się akcja scenki ? Powinna dziać się w wczesnych latach gdy cały
team próbuje powstrzymać Mystique - to by tłumaczyło brak szponów z adamantium. Ale co tam robi
stary Xavier i Magneto ? Przenieśli się w Czasie wraz z ciałami ?
Gdzieś zabłądziłem proszę o wyjaśnienie :D
Dokładnie jak Julczas napisał jeśli chodzi o zatrzymanie przez Magneto. Akcja dzieje się po Ostatnim Bastionie. Kiedy to ludzie po wydarzeniach po tym filmie uświadomili sobie, że jednak mutantów nie będą mogli kontrolować więc wznowili projekt Strażników w około 2004-2006 roku. To, co widzimy na telewizorze to już jest finalne rozpoczęcie produkcji. Jest to mniej więcej rok 2013(czas akcji The Wolverine również.) zaraz po wydarzeniach z filmu. Xavier(już po przeniesieniu świadomości) i Eric przychodzą do Logana by go "zwerbować". Nie wykluczone, że magneto przeniósł nieco Adamantium na szpony Wolverine'a. A brak szponów z Adamantium wyjaśnia sam film.. Przecież ten Samuraj z Adamantium mu je odcina. Po zabiciu Traska nie zaczęto od razu produkcji tych sentinelów które pokazują. To było jeszcze około 40 lat badań przed nimi. Od scenki końcowej w The Wolverine do DoFP jest około 10 lat. DoFP dzieje się w 2023 roku. Przez ten czas regularnie byli zabijani mutanci. Później jednak Sentinele "ewoluowały" i zaczęły kopać głębiej zabijając już tych, których dzieci czy wnuki mogły być mutantami.