X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Scena po napisach

użytkownik usunięty

O ile dobrze zrozumiałem, to w owej scenie widzieliśmy En Sabah Nur'a - nieśmiertelnego,
najpotężniejszego na świecie i pierwszego w historii mutanta ;)
Czego w takim razie, według znawców komiksów, można się spodziewać w kolejnych częściach?

ocenił(a) film na 9

Już wiadomo, przecież w 2016 powstaje X-men Apocalypse i to był tak jakby wstęp ;)

Swoją drogą, jest jedna czy dwie sceny po napisach ?

ocenił(a) film na 10
miki2323

Jedna.

ocenił(a) film na 9
miki2323

Dzięki za info. Tak się właśnie zastanawiałem czego może dotyczyć ta zapowiedź. :)

ocenił(a) film na 9

em, ale tu nie ma co się spodziewać bo większość jest zapowiedziana.
Główny czas akcji to 1983 gdzie dostajemy częściowo ekipę z First Class i Days of Future Times, a do tego dołączy odmłodzona klasyczna ekipa w postaci Cyklopa, Jean, Storm (inny, młodsi aktorzy).
Osobiście mam nadzieję na choćby kilka minut opowiedzenia historii Apocalypsa (np w formie prof. X coś tam odkrywa i mówi ekipie), żebyśmy dostali troszkę informacji z Egiptu, Himalajów itp (fajnie by było jakby wybrano też XIX wieczną Anglię i narodziny Sinistra choćby w formie po napisach końcowych, bo jest to ciekawy villain).
Ciężko powiedzieć jak zostanie pokonany ale biorąc pod uwagę, że zaraz za rogiem będzie X-Force i Cable, to zapewne znowu dostaniemy trochę zabaw z różnymi liniami czasowymi.

Dealric

Według mnie Apocalypse nie będzie tylko w jednym filmie

wort801

Powinni zrobić crossover: najpierw pierwsze starcie x-menów z postacią w X:A z 2016 potem film z samozwańczą grupą X-force która natrafia również na Apocalypse, Wolverine 3 mógłby być alternatywą do genezy i Weapon X gdzie postać Apocalypse byłaby też z tym jakoś powiązana np. Logan byłby częścią udoskonalonych czterej jeźdzców i zamontowaliby mu tak adamantium czy jakoś tak hehe :) No i czwarty finałowy film ze wszystkimi X-force i X-meni vs Apocalypse - ostatecznie

ocenił(a) film na 8

kubanogaj współczuję Ci serdecznie, że masz bana na Google i wszystkie inne wyszukiwarki internetowe i że przez to musisz pytać na forum znawców komiksów. Spróbuj tego, sposób na obejście bana na google, na którego to cierpi tak wielu internautów zadających pytania na forach internetowych: http://googleitfor.me/?q=En+Sabah+Nur

użytkownik usunięty
Divine

Najwyraźniej źle napisałem pytanie, powinienem dodać "Jak myślicie" na samym początku, żeby nie było niedomówień.
Pytałem się znawców komiksów o zdanie na temat nowego filmu, jego przyszłej fabuły, która może być oparta na jednym z komiksów.
Nie o to, kim jest ta postać, bo raz, że umiem używać google (wiem, niesamowite), a dwa, że według mnie przeczytanie ściany tekstu na Wikipedii czy innych portalach to chyba za mało, żeby oddać to, kim En Sabah Nur i czego dokonał w komiksach.
Jako informatyk czuję się urażony ;)

ocenił(a) film na 8

Fair enough ;)

ocenił(a) film na 10

A propo wie ktoś może jak się nazywał aktor garący En Sabah Nur'a. chyba, że to efekt komputerowy bo nie moge go znaleść nigdzie. Nawet w Apocalipse nie jest chyba jeszcze obsadzony a to dziwne chyba ze zmienia aktora

ocenił(a) film na 8

Tu jest scena po napisach

http://www.youtube.com/watch?v=CRMLxUF-BC4