Cześć, po raz już nie wiem który na filmach ze świata Marvel'a jestem ostatnią osobą, która zostaje do końca. Dziś to samo, zapalają światło i 99% sali sobie wychodzi.
Mała rada:- po seansie podejdźcie do obsługi, poproście o możliwość obejrzenia sceny po napisach (zgaszą światło) i ją po prostu obejrzycie.
SPOILER:
Nie mam pojęcia kim jest ten budowniczy piramid, może ktoś rozeznany w komiksach wie czyja historia pokazana jest po napisach?
Dzięki za wyjaśnienie.
Btw. a czy może zostało to gdzieś wyjaśnione dlaczego po tym co się wydarzyło z Charlesem Xavierem w trzeciej części X-Men (uwzględniając kluczową scenę po napisach)- w najnowszej części nie tylko zachowuje swój wygląd, ale też inwalidztwo? Przecież to jest kompletnie niespójne z wydarzeniami z części trzeciej i jego losem?
Filmowo zostało powiedziane, że przeniósł się do ciała brata w stanie wegetatywnym, który przez długotrwały bezruch miał trwale uszkodzone nerwy. Trochę bzdurnie.
Komiksowo: Przenosi umysł do innego ciała, dzięki mocy sprawia, że wszyscy widzą go jako go, a niemożność chodzenia była powiązana z jego mocą (tak jak i łysienie).
Dzięki, nie wiedziałem, że miał "brata bliźniaka", ale jeżeli przyjmujemy taką wersję- to jakoś zaczyna się to trzymać kupy.
Trochę to wyrachowane ze strony Charlesa Xaviera i kogoś anonimowego, bo wynika z tego, że wegetatywny "brat" utrzymywany był przez 70 lat przy życiu.... no właśnie po co? Baza części zamiennych dla drugiego brata? Trochę to szokujące.