Czy orientuje się ktoś dlaczego do tej części muzykę komponuje John Ottman a nie jak to było w
poprzedniej części Henry Jackman?
Zapewne dlatego, że Ottman i Singer ściśle ze sobą współpracują. Wzajemne zaufanie i tyle :) Tak samo jak w przypadku muzyki Danny'ego Elfmana do filmów Tima Burtona.
Ok, dziękuję za odpowiedzi :) Trochę mnie to zmartwiło, ponieważ uwielbiam cały soundtrack z FC, ale jestem dobrej myśli :)
UWAGA!
Tytuły utworów zawierają spoilery:
https://www.youtube.com/watch?v=0fhKbxFFO64
No i cóż, ten soundtrack nie jest zły, podoba mi się kilka utworów, ale moim zdaniem do First Class się nie umywa :/
John Ottman komponował muzykę do "X-men 2", którą reżyserował właśnie Bryan Singer, więc tutaj ponownie duet.
Motyw z napisów początkowych "days of future past" to ten sam co z X2 ;)
Tak, to wiem i to też mi się podoba :) Ale mimo wszystko soundtrack z FC jest jak dla mnie bardziej magiczny, że się tak wyrażę :)
No oba dobre, trudno mi stwierdzić który lepszy :P
Z FC najlepszy chyba motyw Magneto, który najbardziej się rozwija na napisach końcowych - rewelka :)
A z dwójki i DOFP właśnie ten ze wstępu, do tego dochodzi ta animacja :D
Jeszcze dobry kawałek jest podczas spotkania obu Charles'ów, oraz piosenka ze słuchawek Quicksilvera. :)
Mam nadzieję, że film jest lepszy niż soundtrack. Jakoś brak w nim tej "lekkości" i charakterystyczności jakie miał soundtrack z FC.
No właśnie, ten z FC miał to "coś", taki charakter, pazur; nie wiem naprawdę jak to nazwać :)
Dokładnie. Ten jest bardzo nijaki. Zresztą każdy soundtrack ze starej trylogii X-ów był nijaki, poza kilkoma dobrymi motywami.
Soundtrack całkiem niezły, posiada kilka wybijających się utworów, ale poza tym większość to underscore bez konkretnych melodii ani motywów. Wciąż ten z First Class uważam za najlepszy.