Nie będę tutaj opisywał filmu, ale dubbing, jednak proszę czytać całość ! Nie lubię dubbingów, to nie tak, że nimi gardzę czy coś, są filmy które mają lepsze i gorsze i np. harry potter jest całkiem ok, tak samo animacje disneya są bardzo dobrze zdubbingowane, to już na przykład spiderman tak średnio, żeby nie powiedzieć gorzej. Dubbingowanie filmów nie jest złe, jak ma się wybór to nie ma co narzekać. I akurat ten film mnie strasznie zaskoczył. Po zobaczeniu listy aktorów w mojej wyobraźni podopasowywałem sobie głosy i w sumie nie nastawiałem się jakoś pozytywnie, ale nie negatywnie bo mi bardzo podpasowało. I jak jest ? Moim zdaniem większość głosów idealnie dobrali (w hobbicie na przykład dubbing był średni, ale za to geradriela była PERFECT idealnie zdubbingowana), to tu jest tak samo. Dali takich aktorów których sam bym dał gdybym to dubbingował, a przynajmniej w większości. Rozumiem osoby którym się nie podoba dubbing i sam wolę wersję oryginalną, ale jeżeli jest okazja na obejrzenie w dubbingu to nie jest to marnowanie czasu, bo dubbing jest na prawdę bardzo dobry porównując go do wielu ostatnich dubbingów filmowych, aż sam się dziwie własnego zdania :)