Czy ktoś może mi wyjaśnić, jakim cudem Logan przed podróżą w czasie ma swoje szpony z adamantium? :D
Podczas podroży do Japonii ("Wolverine") znowu ma kościane... aż tu nagle widzę te stare.
Jest na to jakieś sensowne wytłumaczenie, czy może twórcy stwierdzili, iż takie będą bardziej "cool"?
Nie mają. Jeżeli oglądałeś film to jest w nim scena w której młody Profesor X zagląda do głowy Rosomaka i widzi tam wspomnienia ze wszystkich części trylogii, nie jestem tylko pewien czy również z ostatniego "The Wolverine"
Oj, nie chodzi mi o takie rzeczy, ale o nieścisłości które zrobiło First Class. Nic nie zostało naprawione, tak naprawdę jest jeszcze gorzej.
Nie został wyjaśniony motyw z Cerebro.
Nie został wyjaśniony motyw z dwoma hełmami Magneto.
Nie zostało powiedziane co z Emmą i Bansheem.
W Wolverine, Logan traci szpony, a tutaj bam - nagle je odzyskuje.
Młody Xavier i Magneto nie pamiętają Logana choć go widzieli kilka lat wcześniej.
Takich rzeczy nie wyjaśnionych jest więcej.
Jaki motyw z Celebro?
Było powiedziane, że Hank i Xavier zbudowali nowy by znaleźć uczniów do szkoły...
Nie wiem jaki masz problem z hełmem Magneto nawet. W końcu są one magiczne i jedyne swego rodzaju jak młot Thora? Oh wait...
Emma i Banshee zostali zabici co było w filmie powiedziane.
Już 10x tłumaczono jak Wolverine odzyskał metalowe szpony nie będę powtarzał bo nie umiesz czytać.
Młody Xavier pamiętał Logana... Nie przypomniał sobie go od razu, ale fakt ty w końcu pamiętasz każdego z kim zamieniłeś dosłownie 2 słowa 10 lat wcześniej?
mam wątpliwości czy w ogóle film widziałeś.
No właśnie, we FC było jasne pokazane że to Hank i Xavier zbudowali Cerebro. W starej trylogii Cerebro zbudował Magneto z Chuckiem.
Chodzi o to że w 1-3 miał inny design, a teraz ma inny.
Nie chodzi mi o coś takiego. FC zostało zakończone mocnym cliffhangerem, a załatwienie sprawy poprzez uśmiercenie postaci w kilku słowach jest pójściem na łatwizne. Szczególnie śmierć takiej postaci jak Emma Frost.
Na forum było tłumaczone, ale nie w filmie.
Oczywiście że bym nie pamiętał, bo nie mam telepatycznych mocy jak Xavier który potrafi to wyczuć, a ludzie się w końcu starzeją a, przepraszam, Wolverine się nie starzeje więc może i bym go zapamiętał?
No tak w końcu Xavier miał telepatyczne moce jak się spotkali w 73... A fakt nie miał!
Pojawia się pytanie. Czy Ty na oczy tego nie widziałeś i trollujesz czy naprawdę aż tak bez zrozumienia oglądasz?
Dalej:
Szpony były wytłumaczone i ci cygan napisał jak nawet...
Śmierć postaci w taki sposób... Film trwał i tak ponad 2 godziny, i tak musiano sporo wyciąć. Ale fakt dodajmy więcej postaci drugoplanowych... Co z tego, że ich rola w filmie będzie zerowa. Ważne, żeby ktoś kto nie umie oglądać ze zrozumieniem miał wytłumaczone jak małpie.
A co do hełmu. Nie sprawdziłeś aby czy Xavie w 73 nie ma innego modelu wózka niż w starej trylogii? Przecież to istotna nieścisłość by była!
Z tego co wiem z komiksów o X-Menie, Charles potrafił zobaczyć swoje lata zanim moce ,,otrzymał''.
Ale zaraz, to ma być wytłumaczenie? Przyjął bym coś takiego gdyby nie fakt iż utrata pazurków była mocnym punktem w Wolverine.
Dobra, fakt, film jest bardzo powycinany więc zobaczymy jak to będzie gdy zostanie wydane DVD/Blu-Ray z usuniętymi scenami.
Jest pokazane zdjęcie z sekcji Banshee, nawet mówią o tym bohaterzy. Charles mówi w domu do Logana, że kiedyś spotkał go z Magneto, jak werbowali ludzi i ten powiedział do nich "Spi*****". Magneto w przeszłości mówi do Logana, patrząc na jego szpony, że mogą być metalowe. Skoro młody Magneto mógł to zrobić, to z pewnością stary Magneto nie miałbym z tym problemu, tym bardziej że miał czas, jako że walka z Sentinelami trwa kilka ładnych lat po spotkaniu na lotnisku. Nie chcę nic zarzucać, ale czasami warto uważniej śledzić film, żeby wyłapać smaczki, a nie potem krytykować bezpodstawnie, bo sporo spraw zostało wyjaśnionych.
Prawdopodobnie Magneto, po odzyskaniu zdolności manipulacji metalem, przeniósł część z pozostałych kości Wolverine'a na szpony. :>