X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Jak w temacie pytanie do znawców czy czasem szpony Wolverina nie powinny być już z adamantium kiedy cofnął się w czasie do roku 73 ?

W "pierwszej klasie" Profesor i Magneto spotkali Logana w barze jak pił i nic nie pamiętał i kazał im spier... zresztą sam Xavier o tym gada w szkole.

A pamięć stracił w X-Men Geneza: Wolverine(która dzieje się przed "pierwszą klasą") po tym jak dostał kulką z adamantium od Strykera i miał już szponu z adamentium.
Stracił w filmie Wolverine który dzieje się po "Ostatnim bastionie"

Wiadomo że porównanie filmów do komiksu jest bez sensu ale przynajmniej filmy mogły się trzymać wydarzeń które można wyłapać, mimo to chyba najlepszy po"Pierwszej klasie"
film o X-Menach

ocenił(a) film na 9
rysiu22

No tak, w końcu wojna w wietnamie była przed kryzysem kubańskim.
Powiem tak: To co mówisz to nie tylko głupota biorąc pod uwagę filmy, ale wręcz zerowa znajomość historii świata i lekki wstyd...

Dealric

Ja pisałem o filmach nie o historii świata, jeśli coś mi się w filmach pomyliło to trzeba było mnie poprawić i napisać a nie wyjeżdżać mi z znajomością historii.
Jeśli do ciebie filmy o x-menach są wyznacznikiem historycznych faktów to twoja sprawa

ocenił(a) film na 9
rysiu22

First Class dzieje się w trakcie konfliktu kubańskiego. Co jest oczywiste biorąc pod uwagę co się dzieje w trakcie filmu i mowę prezydenta.
W Genezie mamy Wolverine'a w trakcie wojny wietnamskiej.

Tak konflikt jak i wojna to realne, rzeczywiste wydarzenia historyczne. Jeśli jesteś za głupi by znać choćby w przybliżeniu ich daty, to już nie mó problem. To ty sprawiasz sobie wstyd.

ocenił(a) film na 9
Dealric

A czy przpadkiem między sceną w której jest wojna wietnamska a zaszyciem się Logana w kanadyjskich Górach razem z tą nauczycielką nie było przerywnika w fabule "kilka lat później?"

ocenił(a) film na 9
rusekolsztyn

Jakiś przerywnik był, ile chyba nie wiemy.
Ale wciąż najistotniejszy jest początek, bo chodzi o umiejscowienie w czasie. Czy brać pod uwagę kilka lat później czy nie, to nie zmieni faktu, że film dzieje się PO FC.

użytkownik usunięty
rysiu22

Przecież akcja części, w której Logan przyjął adamantium działa się w latach 80' więc jakim prawem miał posiadać ten szkielet w 73?!

ocenił(a) film na 8

Rok 1973 to lata 80'. Próbowałem znaleźć informacje w którym roku Logan dostał szpony z adamantium, ale nie mogłem znaleźć.
Może czytelnicy komiksów będą wiedzieć.

ocenił(a) film na 9
Tangelq

Rok 1973 to nie są lata 80' ... są to lata 70'...

ocenił(a) film na 8
Dealric

A zadaj sobie pytanie w jakim wieku żyjesz i potem spójrz na aktualna datę. Wtedy dowiesz się że mam racje.

ocenił(a) film na 9
Tangelq

Nie dość, że głupi to jeszcze się o to wykłóca...

http://pl.wikipedia.org/wiki/Lata_70._XX_wieku

Proszę bardzo;]

ocenił(a) film na 9
rysiu22

No dobra a co powiecie że w filmie Wolverine stracił te szpony a jak leży i podróżuje w czasie je ma ?

ocenił(a) film na 8
rysiu22

Po pierwsze:
To, że Logan pił w "First Class" nie oznacza, że nic nie pamiętał. Może on sobie siedział w barze i tyle.
po drugie: nie mógł mieć szponów w 73 gdyż badania na nim rozpoczęły się po zakończeniu akcji w XM:PkN"
po trzecie: do wydarzeniach z XM:PkN" całe Universów Xmenów zostało zrestartowane i wydarzenia które były w Xmen 1,2,3 nigdy się nie wydarzyły.
(tak twierdzą sami twórcy).

ocenił(a) film na 7
rcisek

Dodatkowo warto nadmienić, że Wolverine: Geneza nie wpisuje się do kanonu filmów o X-men :)

ocenił(a) film na 8
Calaveras

Nie warto, bo to nieprawda.

ocenił(a) film na 9
hamm3rfall

na twoje nieszczęście to prawda ;)

ocenił(a) film na 8
Dealric

Ale sami twórcy to przyznali i na dodatek sami uważają ten film za wielką pomyłkę.

ocenił(a) film na 9
novak90

Przecież to mówię...
Twórcy przyznali, że ten film to wielka pomyłka i oficjalnie nie istnieje.

Dealric

Podajcie źródło bo o tym nie słyszałem.

ocenił(a) film na 9
jetli22

Nie sądzę by komukolwiek uśmiechało się szukanie wywiadów i wypowiedzi sprzed X lat.

ocenił(a) film na 8
rysiu22

Jak wyżej kolega napisał , cała przemiana miała miejsce po wydarzeniach z 73 roku, po piuerwsze Logan rozpoznał strykera i powiedział że w przyszłośći zrobi mu wiele złych rzeczy, po drugie masz całego strykera tam jeszcze młodego , to nad czym ty sie zastanawiasz?

ocenił(a) film na 8
rysiu22

http://img3.wikia.nocookie.net/__cb20140203204946/xmenmovies/images/4/48/X-Men-D ays-Of-Future-Past-Movie-Timeline-Infographic-DOFP.jpg

To chyba wyjaśnia wszystko.

Znalezione w temacie o chronologii.

ocenił(a) film na 9
Wampirzycaaaa

Taaak, masz rację. Właśnie oglądałem wszystkich X-menów powiązałem obcięcie szponów z najnowszą częścią :)

ocenił(a) film na 9
rysiu22

troche pokręciłeś bo akcja genezy dzieje się po pierwszej klasie bo akcja w pierwszej klasie rozgrywa się w latach 60-70 a geneza w 85 (przypomnij sobie pierwszą scene wolverina z profesorem gdzie ten czyta myśli logana i mówi że minęło 15 lat) bo się w akcja x-men rozgrywała się w roku 2000.

ocenił(a) film na 9
CrazyCzopex

wlasnie, znowu cos nie tak. wolverine w teraźniejszości filmu ma metalowe szpony, ten w przeszlosci ma kostne wiec teoria z powiazaniem obcięcia szponow jest błędna.