X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Wydaje się, że Logana zobaczymy w trzech postaciach:
- w latach 70-tych w żółto-niebieskim kostiumie First Class:
http://cdn.bleedingcool.net/wp-content/uploads/2013/07/x-men-days-of-future-past -wolverine-2.jpg?f6a06b
- w teraźniejszości, zapewne w klasycznym czarnym stroju
- podobno w przyszłości, gdzie będzie miał siwe włosy na skroniach:
http://4.bp.blogspot.com/-meTGdPv2ldg/UQREkqoP8sI/AAAAAAAANks/w02W1L7MnaM/s640/X -Men-Days-of-Future-Past.jpeg
Chyba że jest to tylko fejkowa przeróbka oryginalnej okładki komiksu i nic nie ma wspólnego z filmem.

Czy ktoś ma więcej informacji na ten temat? Wydaje mi się że Jackman/Logan zostanie koniem pociągowym tego filmu.

Bartes123_2

napewno odegra największą rolę , będzie motyw walki z sentinelami(magneto je przeszatkuje)

wiesz co ja tam posprawdzam info po całym necie i ty też to zrób ,potem tu wpiszemy wszystko co znaleźliśmy

ocenił(a) film na 10
dawid10809

Ok, ale już nie dzisiaj. Latka mi się odzywają. Jestem dosyć wiekowym już fanem X-ów...

Bartes123_2

te liczby obok nicku to wiek ?

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Temat do zamknięcia. Niżej jest starszy i na temat.

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

Siwe włosy, a podobno się nie starzeje...

ocenił(a) film na 10
katedra

Starzeje się jak każdy, po prostu od czasu gdy aktywował się u niego gen x i regeneracja, proces starzenia jest niezwykle powolny. Generalnie urodził się chyba na przełomie XIX/XX wieku i żyje do dzisiaj. Miałby jakieś150 lat, tymczasem wizualnie ma jakieś 40. Co znaczy że w przyszłości, za 20 lat może mieć siwe baki i wygląd 50-latka.

W Old Man Logan w ogóle już jest siwy i pomarszczony.

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

na tym pierwszym zdjęciu widać że wolverine trochę siwieje

ocenił(a) film na 10
mrPARADOKS

Masz nawet rację. Ciekawe. W komiksie w przyszłości popylali wszyscy w cywilnych ciuchach.
Długo tego komiku nie czytałem (nie był Polsce wydany), ale przez polskie wydania X-Men przewinęła się osoba Rachel Summers (Phoenix II) - córki Cyclopsa z innego wymiaru. To właśnie po wydarzeniach z DotFP Rachel została wciągnięta do naszego czasu. Tak z ciekawostek, dla zainteresowanych uniwersum mutantów marvela :)
Mnie i tak bardziej ciekawi czy pojawi się syn Cyclopsa z przyszłości Nathan "Cable" Summers - trzecia oprócz Wolverine'a i Bishopa badassowa postać z X-ów.

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

ja mam nadzieje że okaże się że cyclops żyje

ocenił(a) film na 10
mrPARADOKS

No podobno o to chodziło Singerowi - za pomocą myku z podróżą w czasie wymazać te nieszczęsne wtopy przy Ostatnim Bastionie. Cyclops musi wrócić. Jean Grey też.

ocenił(a) film na 7
Bartes123_2

za rok się zobaczy

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Że Jean Grey wróci to już był myk w The Wolverine.
White Hot Room tam dali.

Bartes123_2

Komiks był wydany w Polsce: Essential X-Men tom 2 - osobiście nie czytałem ale to ogromne (prawie 600 stron w czerni i bieli) tomiszcze powinno zawierać całą historię Days of Future Past

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Ten pierwszy link, który wrzuciłeś to właśnie Logan z przyszłości (2023), ma siwe paski po bokach głowy.

ocenił(a) film na 10
deamon82

No niby tak. I ma kostiumik.
Tak sobie dzisiaj myślałem, że jak w jednym z wcieleń Hugh wdzieje ciemno-żółto-granatowy strój, to fani oszaleją. A jak jeszcze do tego naciągnie maskę na łepetynę, to już się chyba obsra każdy komiksowy x-maniak!!!

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Na szczęście nie jestem fanboyem.
Nie chciałbym Wolverine'a w masce na dużym ekranie, wyglądałby dziwacznie, więc dziwaki (geeks) tego pragną.
Że co, założy maskę, to czujnik mutantów, go nie wykryje? Na cholerę mu ta maska.

ocenił(a) film na 10
deamon82

deamon - maska na parę sekund - takie "oczko" puszczone dla fanów. Jak na przykład Rhodes w Iron Man 1 podchodzący do zbroi War Machine i mówiący "Next time..." W filmach o suberbohaterach pełno jest takich smaczków. Ja tam liczę na moment z maską Logana i na lodowego Icemana.

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

Lodowy Iceman ahhh :P

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Wiesz, będzie występował krótko, więc można go nieco podrasować. Efekty specjalne przez 13 lat poszły ostro do przodu i myślę że to nie będzie żaden problem (patrz na przykład diamentowa Emma Frost), a bardzo to raziło w poprzednich wersjach IMO

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

A tak diamentowa Emma Frost z First Class przekozacko wyglądała i sexy ;)

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Ja tam za bardzo jej nie kupiłem, nie ten typ urody. Ale myślę że z pierwowzorem komiksowym mogłaby się zmierzyć tylko Pamela Andreson a i to tylko w okolicach lat 80-tych/90-tych ubiegłego wieku :)

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

porównaj sobie:
http://4.bp.blogspot.com/-i8LKCG6Eank/US0kxJhrGzI/AAAAAAAAANA/wEp0Vnzkdo0/s1600/ Emma_Frost_by_Marcio_Abreu.jpg
http://static.comicvine.com/uploads/original/11111/111112793/3013402-emma-frost- greg-horn.jpg
http://www.cinemablend.com/images/news/24925/_1306473582.jpg

ocenił(a) film na 10
Bartes123_2

A tak, w komiksach zupełną inną budowę ciała ma, Pamela to juz babcia troche ja bym proponował Coco Austin :P

ocenił(a) film na 10
Himiteshu

Bez przesady chłopaki, ja wiem że Emma lubuje się w operajach, ale aż takiego silikonu jak Pamela czy Coco bym nie zdzierżył ;)

ocenił(a) film na 10
deamon82

A ja tak, ale w wersji z lat 90-tych :)
http://3.bp.blogspot.com/-MKYTJFYORGc/UW57xiBg4VI/AAAAAAAADAc/TqgtpMGKnno/s1600/ pamela-anderson-bra-and-panties.jpg

ocenił(a) film na 10
deamon82

Ps. Jestem fanboyem. Nie poradzę. Wychowałem się na tym komiksie :)

Bartes123_2

Myśłę, że główna część fabuły, będzie się jednak skupiała na przeszłości, która zmieni przyszłość, bo spójrzmy na to, że np. ze względu na ciążę storm nagrała swoje sceny na samym początku i choć wiem, iż różnie są kręcone sceny, kwestia montażu i charmonogramu, to coś mi się wydaje, że jednak sceny w przyszłości będą takim smaczkiem, gdzie będziemy mieli masę scen akcji z nowymi mutantami walczącymi z sentinelami, ale główną osią będzie przeszłość i teraźniejszość, czyli na teraźniejszości się zacznie i skończy, a w międzyczasie będą sceny z przeszłości i przyszłości w czasie ekranowym (moim zdaniem) 75% - 25%, bo to tak jakby sceny z przyszłości tak jak pisałem były smaczkiem, ale nie miały wpływu na fabułę, bo tylko Wolvi w przeszłości może zmienić przyszłość, więc finał będzie się toczył w przeszłości i gdy zostanie wszystko naprawione to logan wróci do teraźniejszośći i tutaj pytanie... nowy początek? starszy Magneto i Professor X nie młodnieją, a X-men cały czas są na topie, więc czy teraz McAvoy i Fassbender będą tymi teraźniejszymi... tylko nie wiem... w charakteryzacji? czy coś :P

Bartes123_2

Mam nadzieję , ze tym razem Volw nie będze tym który jako jedyny pokona złego

ocenił(a) film na 10
hut334

W historii DOFP chodzi o to by właśnie nie zabić tego złego ;)