X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
ocenił(a) film na 10
KrissC

Podbijam, z tego powodu, iż ludzie powinni to poczytać przed obejrzeniem filmu.
Dowiedziałem się, że na początku DOFP nie ma wytłumaczenia co działo się po X3, a Singer zapowiadał że będzie, no cóż...

ocenił(a) film na 8
deamon82

Dzięki za info, dużo niespodzianek się zapowiada...

deamon82

Słusznie, choć podobno nie wyjaśnili też tego, jak wrócił Xavier i skąd wzięło się adamantium na szponach Wolverina z przyszłości (a tych informacji się tutaj nie znajdzie).

ocenił(a) film na 10
KrissC

Dlaczego przeżył Xavier, wyjaśnia scena po napisach X3. Co do Wolverine'a wyjaśniono, to w wywiadach, choś także moim zdaniem powinni zrobić to w filmie, dopowiedzieć że to dzieło Magneto.

deamon82

Kościste szpony są dziełem Magneto? o.O Jak i po co magneto miałby zmieniać wolverinowi szpony?

Azejzel

Magneto, dzięki swoim mocom, "wyssał" cały adamant z ciała Wolverin`a...przynajmniej tak było w komiksie, który czytałem.

ocenił(a) film na 10
Maciejos39

Ale to był zupełnie inny temat, w DODP ze sobą współpracują w przyszłości, i tu przemieścił część adamantium z innych kości na pazury.

deamon82

Dzięki za wyjaśnienie - już nie mogę się doczekać na premierę :w Poznaniu -)

deamon82

Kościste szpony są dziełem Magneto? o.O Jak i po co magneto miałby zmieniać wolverinowi szpony?

ocenił(a) film na 10
Azejzel

Kościste odrosły mu po tym jak Silver Samurai uciął Loganowi adamantowe.
Ponownie adamantowe są dziełem Magneto.

deamon82

Jest w "Ostatnim bastionie" scena po napisach, ale czy ona wyjaśnia to, że teraz w nowym ciele Xavier wygląda jak wcześniej i porusza się na wózku? Mi osobiście nie bardzo przeszkadzają te kwestie, bo mogę je sobie jakoś dopowiedzieć, ale przeciętny widz może się pogubić, bo nawet, jeśli widział scenę po napisach, to nie powie mu ona zbyt wiele. Mimo wszystko powinni powrót Xaviera i szpony Wolverina w filmie krótko wyjaśnić.

ocenił(a) film na 10
KrissC

Powinni, ale tego nie zrobią, obie rzeczy wyjaśnili w wywiadach i na DVD.
Ciało do którego przeniósł się Xavier, to jego brat bliźniak bez funckji mózgowych ( w komiksie była to siostra, tutaj jest brat). Jako że był ,,rośliną", nie ma rozwiniętych mięśni, dlatego Charles w tym ciele też jest na wózku.