X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X - Men: TAS.

użytkownik usunięty

Początkowo myślałam, że ten film będzie rozwinięciem fabuły znanej z dwuodcinkowego epizodu kreskówki. Tytuł nasunął mi na myśl to skojarzenie, ale najwidoczniej film nie będzie miał nic wspólnego z historią znaną z X - Men: TAS. Bardzo daleko mi do bycia specjalistką w dziedzinie uniwersum Marvela, a więc - czy ktoś mógłby mi powiedzieć, jak ostatecznie jest i dlaczego, i skąd identyczność tytułów?

ocenił(a) film na 10

X-Men to po pierwsze komiks, a nie kreskówka. Na youtube jest możliwość przeczytania komiksu: http://www.youtube.com/watch?v=YMOpy-L50DI
Na podstawach komiksów powstały kreskówki i filmy.
Film Days of Future Past to mieszanka tego co było w komiksie, kreskówce oraz kontynuacja fabuły z poprzednich filmów.

użytkownik usunięty
deamon82

Dziękuję za odpowiedź i linka. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że podstawą jest komiks, ale osobiście w czasach dzieciństwa przepadałam za kreskówką, a istnienia komiksu ani pewnie możliwości dostępu doń nie byłam świadoma, z kolei później fascynacja minęła i nie podejmowałam poważnych prób eksploracji tematu, choć co nieco na temat komiksu wiem. Niemniej sentyment do X - Men pozostał.