PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=630808}

X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169082
7,1 47 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Czy czasami po końcówce X-Men: Przeszłość, która nadejdzie, Wolverine teraz nie będzie w nadchodzącym filmie X-Force.

ocenił(a) film na 9
patryks83

Póki co nigdzie nie było nic na ten temat, a o X-Force nie wiadomo w zasadzie nic.

ocenił(a) film na 8
patryks83

Film o X-Force?

ocenił(a) film na 8
deadrys

Moim zdaniem Wolverine trafi do programu Weapon X. Nie wiem co zrobi Mistique podszywając się pod Strykera. Ale wątpie by go uwolniła, w końcu w przyszłości znów miał metalowe pazury, więc Weapon X, musi wszczepić mu adamantiowy szkielet, niezależnie od tego co zrobi Mistique.

W obsadzie X-Force widziałbym raczej postacie jak Cable, Deadpool, może ktoś kogo jeszcze nie było w filmach w stylu Domino. Warpath i Sunspot, którzy byli członkami X-Force raczej odpadają bo w DOTFP byli młodziakami w czasie walki z Sentinelami, wątpie więc by Cable cofając się do lat 80'tych ich zwerbował bo byli wtedy niemowlakami, albo nie było ich na świecie. Nie wiem kto jeszcze mógłby być w X-Force. Możliwe, że w X-Men Apocalypse, Apos przerobi Angela na Archangela, który będzie jednym z jego jeźdźców, a potem przyłączy się do X-Force? Nie wiadomo czy dadzą mutantów z samego oryginalnego składu X-Force z lat 90'tych, czy zmiksują to z komiksami z ostatnich lat, gdzie ekipa mocno się zmienia. Równie dobrze w X-Force mógłby wystąpić przecież Forge, czy Psylocke. Trzeba poczekać na informacje o kastingach.

@deadrys Tak, planowany jest spin-off serii pod tytułem X-Force, prawdopodobnie jakoś równolegle do X-Men Apocalypse będą to kręcić.

ocenił(a) film na 8
barry4500

Ps. Tak czy siak, myślę, że w filmie Cable będzie na bank. Bo film o X-Force bez założyciela tej grupy, to tak jakby nakręcić X-Men 1 bez Charlesa Xaviera wśród bohaterów.

ocenił(a) film na 9
barry4500

Tylko nie wiadomo w których latach odbędzie się X-Force (więc nie ma póki co przesłanek o latach 80), tak jak i data premiery nie jest znana. Pierwszy wiarygodny termin to tak naprawdę 2018, bo Fox nie zarezerwował sobie wcześniej żadnych nieznanych terminów na X-menów ;)

btw biorąc pod uwagę lata 80 Angel odpada, bo sam byłby wtedy małym dzieckiem. Zresztą i tak jest dwóch potencjalnych jeźdźców śmierci więc to nie problem.
A i nie wiadomo czy w nowej przyszłości Wolverine ma adamantium (chyba, że zapomniałem coś z końcowej sceny).

ocenił(a) film na 8
barry4500

A w którym momencie (już po zmienionej przez siebie rzeczywistości) Wolverine pokazuje pazury? he?????? Bo nic takiego tam nie było, więc bez spekulacji proszę.

ocenił(a) film na 8
hool_1

Wydaje mi się, że wysunął pazury jak się obudził, żeby sprawdzić czy to na pewno przyszłość.

ocenił(a) film na 10
barry4500

Ja bym widzial X-force jako - Wolverine, Domino, Deadpool, Psylocke, Wolfsbane, Archangel, ewentualnie właśnie Warpath, ale taki dorosly, wielki :)

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Cable jest pewny i jakby go zgubiłeś ;P

ocenił(a) film na 8
Dealric

Dealric ma rację.

Po drugie, ogłoszono, że skład X-Force będzie pięcioosobowy. Więc poza Cablem mamy 4 wolne miejsca. Jak dla mnie Deadpool jest pewny na 99% ze względu na to, że jego obecność nakręci fanów i sama w sobie zapewni im jakieś dodatkowe 100 milionów $ zysku.

ocenił(a) film na 9
barry4500

Cable'a i Deadpoola zapowiadali wspólnie, więc to na pewno.
Dalej rzeczywiście obstawiał bym Domino (jedna z lepszych postaci zresztą), a reszta zależy od okresu w którym będzie dział się film. Cable np może przybyć z przyszłości razem z Blink i Warpathem (którzy dzięki temu dostaliby dodatkowy czas antenowy co jest logiczne przynajmniej w wypadku Blink która mimo może jednej kwestii została pokochana przez fanów), może to być ktoś nowy z terraźniejszości.

ocenił(a) film na 8
Dealric

Cable, Deadpool, Domino, Warpath, Blink. Mamy 5 osób z zapowiedzi. Obecność Blink miałaby jeszcze takie uzasadnienie, że jest przecież potomkinią Apocalylsea. Obecność Domino biorąc pod uwagę, że z Cablem romansowała, z kolei zapewnia klasyczny mobel flirtu dowódcy z twardą babką z drużyny.

ocenił(a) film na 8
barry4500

Ps. Ale skoro Warpath, to tak samo Sunspot powinien być :P

ocenił(a) film na 9
barry4500

Wybrałem Warpatha bo był dość długo w X-force i jego moce zdecydowanie bardziej pasują do stylu X-Force. Niby z drugiej strony Sunspot oferuje sporo CGI, którego nie może zapewnić reszta postaci.
Tak czy siak chciałbym Domino i Blink do kompletu (mimo, że Blink w komiksie nie jest nazbyt ciekawa)

ocenił(a) film na 8
Dealric

Cable+Deadpool+Domino oferują moim zdaniem wiele efektów specjalnych, bo przeważnie wszystko wokół tych postaci po prostu wybucha :D

ocenił(a) film na 9
barry4500

No tak można to interpretować w ten sposób.
Mi chodziło raczej o to, że moce Cable'a są w zasadzie niewidoczne (o ile dostaniemy wersję ograniczoną wirusem), Deadpool to w zasadzie rypnięta wersja Logana, a Domino daje opcję rzeczywiście do wielu wręcz genialnych scen (poniekąd mimo, że w teorii jej moc nie jest jakaś super potężna, to zaryzykowałbym stwierdzenie, że tak naprawdę mogłaby być w ścisłej topce).

ocenił(a) film na 10
barry4500

I znowu skopią postać jak w Origins? Nie dziękuję. Albo osobny film Deadpool od 18 lat albo nic

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

od 18 lat czyli nigdy?

ocenił(a) film na 10
Dealric

nie znam postaci praktycznie w ogóle, więc niezbyt o nią dbam :)

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Ale tu akurat nie chodzi o kwestię dbania, a o fakt jej potwierdzenia ;>

ocenił(a) film na 9
barry4500

W X-Force koniecznie musi być Cable, Domino, Cannonball, Feral, BoomBoom i Shatterstar. Ta klasyczna wersja byłaby najlepsza. Mam nadzieję, że jeśli film o X-Force powstanie to nie wcisną tam Wolverine'a, bo przesyt tej postaci w filmach o mutantach jest już zbyt duży.

ocenił(a) film na 10
Est85

A ja wlasnie wole nowa wersje X-force z Domino, Wolfsbane, Archanagelem i Wolverinem, plus Wolvie powinien miec swoj klasyczny stroj ale w kolorach czerni i szarosci. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Żeby w X-Force pojawił się Archangel to najpierw musi go dopaść Apocalypse. W X-Force z początkowych zapowiedzi mają się pojawić wyłącznie postaci, które nie wchodziły w skład X-Men w dotychczasowych filmach - czyli są nikłe szanse na Wolverine'a.

Mi się marzy jeden film o X-Force, jako grupie wyrzutków prowadzonych przed Cable'a. Zaraz po nim film o X-Factor, jako grupie mutantów pracujących dla rządu USA. A trzeci film mógłby być crossoverem, w którym te dwie grupy walczyłyby ze sobą - ewentualnie ze wspólnym wrogiem (chociaż to pierwsze byłoby lepsze).

ocenił(a) film na 10
barry4500

W końcu w przyszłości się obudził i przeszedł po korytarzu, nie wiem gdzie tam widziałeś metalowe pazury.
Plany na X-Force odrzucono, Wadlow chciał to kręcić, ale podpisał kontrakt na inny film, jego plan nie wypalił.

patryks83

Rob Liefeld w Grudniu ogłosił że w X-Force ma pojawić się Cable i Deadpool,