Czy czasami po końcówce X-Men: Przeszłość, która nadejdzie, Wolverine teraz nie będzie w nadchodzącym filmie X-Force.
Póki co nigdzie nie było nic na ten temat, a o X-Force nie wiadomo w zasadzie nic.
Moim zdaniem Wolverine trafi do programu Weapon X. Nie wiem co zrobi Mistique podszywając się pod Strykera. Ale wątpie by go uwolniła, w końcu w przyszłości znów miał metalowe pazury, więc Weapon X, musi wszczepić mu adamantiowy szkielet, niezależnie od tego co zrobi Mistique.
W obsadzie X-Force widziałbym raczej postacie jak Cable, Deadpool, może ktoś kogo jeszcze nie było w filmach w stylu Domino. Warpath i Sunspot, którzy byli członkami X-Force raczej odpadają bo w DOTFP byli młodziakami w czasie walki z Sentinelami, wątpie więc by Cable cofając się do lat 80'tych ich zwerbował bo byli wtedy niemowlakami, albo nie było ich na świecie. Nie wiem kto jeszcze mógłby być w X-Force. Możliwe, że w X-Men Apocalypse, Apos przerobi Angela na Archangela, który będzie jednym z jego jeźdźców, a potem przyłączy się do X-Force? Nie wiadomo czy dadzą mutantów z samego oryginalnego składu X-Force z lat 90'tych, czy zmiksują to z komiksami z ostatnich lat, gdzie ekipa mocno się zmienia. Równie dobrze w X-Force mógłby wystąpić przecież Forge, czy Psylocke. Trzeba poczekać na informacje o kastingach.
@deadrys Tak, planowany jest spin-off serii pod tytułem X-Force, prawdopodobnie jakoś równolegle do X-Men Apocalypse będą to kręcić.
Ps. Tak czy siak, myślę, że w filmie Cable będzie na bank. Bo film o X-Force bez założyciela tej grupy, to tak jakby nakręcić X-Men 1 bez Charlesa Xaviera wśród bohaterów.
Tylko nie wiadomo w których latach odbędzie się X-Force (więc nie ma póki co przesłanek o latach 80), tak jak i data premiery nie jest znana. Pierwszy wiarygodny termin to tak naprawdę 2018, bo Fox nie zarezerwował sobie wcześniej żadnych nieznanych terminów na X-menów ;)
btw biorąc pod uwagę lata 80 Angel odpada, bo sam byłby wtedy małym dzieckiem. Zresztą i tak jest dwóch potencjalnych jeźdźców śmierci więc to nie problem.
A i nie wiadomo czy w nowej przyszłości Wolverine ma adamantium (chyba, że zapomniałem coś z końcowej sceny).
A w którym momencie (już po zmienionej przez siebie rzeczywistości) Wolverine pokazuje pazury? he?????? Bo nic takiego tam nie było, więc bez spekulacji proszę.
Wydaje mi się, że wysunął pazury jak się obudził, żeby sprawdzić czy to na pewno przyszłość.
Ja bym widzial X-force jako - Wolverine, Domino, Deadpool, Psylocke, Wolfsbane, Archangel, ewentualnie właśnie Warpath, ale taki dorosly, wielki :)
Dealric ma rację.
Po drugie, ogłoszono, że skład X-Force będzie pięcioosobowy. Więc poza Cablem mamy 4 wolne miejsca. Jak dla mnie Deadpool jest pewny na 99% ze względu na to, że jego obecność nakręci fanów i sama w sobie zapewni im jakieś dodatkowe 100 milionów $ zysku.
Cable'a i Deadpoola zapowiadali wspólnie, więc to na pewno.
Dalej rzeczywiście obstawiał bym Domino (jedna z lepszych postaci zresztą), a reszta zależy od okresu w którym będzie dział się film. Cable np może przybyć z przyszłości razem z Blink i Warpathem (którzy dzięki temu dostaliby dodatkowy czas antenowy co jest logiczne przynajmniej w wypadku Blink która mimo może jednej kwestii została pokochana przez fanów), może to być ktoś nowy z terraźniejszości.
Cable, Deadpool, Domino, Warpath, Blink. Mamy 5 osób z zapowiedzi. Obecność Blink miałaby jeszcze takie uzasadnienie, że jest przecież potomkinią Apocalylsea. Obecność Domino biorąc pod uwagę, że z Cablem romansowała, z kolei zapewnia klasyczny mobel flirtu dowódcy z twardą babką z drużyny.
Wybrałem Warpatha bo był dość długo w X-force i jego moce zdecydowanie bardziej pasują do stylu X-Force. Niby z drugiej strony Sunspot oferuje sporo CGI, którego nie może zapewnić reszta postaci.
Tak czy siak chciałbym Domino i Blink do kompletu (mimo, że Blink w komiksie nie jest nazbyt ciekawa)
Cable+Deadpool+Domino oferują moim zdaniem wiele efektów specjalnych, bo przeważnie wszystko wokół tych postaci po prostu wybucha :D
No tak można to interpretować w ten sposób.
Mi chodziło raczej o to, że moce Cable'a są w zasadzie niewidoczne (o ile dostaniemy wersję ograniczoną wirusem), Deadpool to w zasadzie rypnięta wersja Logana, a Domino daje opcję rzeczywiście do wielu wręcz genialnych scen (poniekąd mimo, że w teorii jej moc nie jest jakaś super potężna, to zaryzykowałbym stwierdzenie, że tak naprawdę mogłaby być w ścisłej topce).
I znowu skopią postać jak w Origins? Nie dziękuję. Albo osobny film Deadpool od 18 lat albo nic
W X-Force koniecznie musi być Cable, Domino, Cannonball, Feral, BoomBoom i Shatterstar. Ta klasyczna wersja byłaby najlepsza. Mam nadzieję, że jeśli film o X-Force powstanie to nie wcisną tam Wolverine'a, bo przesyt tej postaci w filmach o mutantach jest już zbyt duży.
A ja wlasnie wole nowa wersje X-force z Domino, Wolfsbane, Archanagelem i Wolverinem, plus Wolvie powinien miec swoj klasyczny stroj ale w kolorach czerni i szarosci. Pozdrawiam
Żeby w X-Force pojawił się Archangel to najpierw musi go dopaść Apocalypse. W X-Force z początkowych zapowiedzi mają się pojawić wyłącznie postaci, które nie wchodziły w skład X-Men w dotychczasowych filmach - czyli są nikłe szanse na Wolverine'a.
Mi się marzy jeden film o X-Force, jako grupie wyrzutków prowadzonych przed Cable'a. Zaraz po nim film o X-Factor, jako grupie mutantów pracujących dla rządu USA. A trzeci film mógłby być crossoverem, w którym te dwie grupy walczyłyby ze sobą - ewentualnie ze wspólnym wrogiem (chociaż to pierwsze byłoby lepsze).
W końcu w przyszłości się obudził i przeszedł po korytarzu, nie wiem gdzie tam widziałeś metalowe pazury.
Plany na X-Force odrzucono, Wadlow chciał to kręcić, ale podpisał kontrakt na inny film, jego plan nie wypalił.