Xavier trafił na na wózek w latach 60 w X-men pierwsza klasa, ale w genezie Wolverina normalnie chodzi, jest to dziura fabularna, czy Xavier na jakiś czas mógł odzyskać władzę w nogach (jakiś mutant co go podleczył czy coś ?)
Albo to jest sztuczka umysłowa, jakich nie raz Xavier używał w FC (może nie chce zrazić młodych rekrutowanych mutantów swoim kalectwem), albo znaleźli jakiś sposób, który umożliwa mu chodzenie (może Beast coś wynalazł). Bo chodził zarówno w Origins, jak i w pierwszej scenie The Last Stand. Wiemy, że w Days of Future Past będzie na nogach, więc jakieś rozwiązanie znaleźli:
http://www.cinemablend.com/images/news_gallery/n40192/X_Men__Days_of_Future_Past _13838035766655.jpg
Mystique to oni będą musieli powstrzymać przed zamachem, zapomnij że Mystqiue idzie z nimi na ugodę na początku filmu.
Wyciągnięcie Erika z więzienia to pierwsze zadanie Xaviera i Logana w latach 70-tych.
To co napisałem w poście wyżej to fakty, co do indywiduwalnych teorii, twoim zdaniem to Mystique, a ja mam swoją teorię.
Jeśli bodziec zewnętrzny spowodował paraliż, to bodziec zewnętrzny również pobudzi na nowo nerwy. Wiemy, że korzystanie z Cerebro jest niebezpieczne, w trailerze widać jak Cerebro wybucha, gdy Xavier używa go pierwszy od wielu lat. Może spięcie spowoduje impuls energetyczny, który przejdzie przez układ nerwowy w kręgosłupie Charlesa, i w ten sposób odzyska czucie w nogach, to takie moje gdybanie.
w ostatniej części jest retrospekcja na samym początku jak Mgneto i Xavier idą do domu Jane ktróra jest dziewczynka i zdecydowanie idzie o własnych silach... też mnie to zastanawia
Już w ostatnim bastionie była scena z przeszłości w której profesor również chodził o własnych siłach, po prostu reżyserem był Ratner i w jego wizji profesor w przeszłości nie potrzebował wózka, nastęny film z serii czyli geneza to podchwycił, to jest dośc rażąca dziura fabularna której nie byłoby gdyby w First Class zdawano sobie z tego sprawę