X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

Mama pytanie, bo nie zauważyłam, żeby w filmie było to wyjaśnione - Profesor X umarł w Ostatnim Bastionie
(i wszedł w ciało tego chorego gościa - ostatnia scena), a teraz widzimy go normalnie w swoim ciele w
Przyszłość, Która Nadjedzie. Czy to zostało jakoś wyjaśnione czy po prostu to olali??

I jeszcze kwestia Mistique - było powiedziane, że ją złapali za zamordowanie Traska i poddali ją
eksperymentom i zabili (??), a w Ostatnim Bastionie widzimy ją jak ją pozbawiają mocy tym lekiem na
mutantów. Czy ktoś może mi to wytłumaczyć?? bo nie ogarniam :p

aankam

Jeśli dobrze pamiętam to nie było ani słowa o tym, że ją zabili, pewnie uciekła im jakoś. Ten "chory gość" to brat bliźniak profesora ;)

aankam

Mystique "oryginalnie" zastrzeliła Traska, po tym zdarzeniu złapali ją i eksperymentowali, potem jakoś im uciekła. Możliwe że po ostatnim bastionie odzyskała moce (tak jak magneto) i ją znów złapali ale tym razem zabili.
Profesor przeniósł swoją świadomość do ciała jak wszyscy twierdzą brata bliźniaka, który urodził się bez umysłu, możliwe że w następnych częściach jakoś go pokażą lub coś wspomną (mam taką nadzieję) by w pełni to wyjaśnić,
Wolverne odzyskał żelazne pazury bo mu w tym magneto pomógł zapewne do walki z sentinelami.