wolverine przenosi się wczasie by powtrzymac przed złapaniem mystique a przecież w x-men
bastion straciła moc przy uwalnaniu jaggernauta a film przeciez nawiązuje do poprzednich czesci
nie tylko pierwsza klasa. Problem jest taki ze fabuła jest extra gdyby nie była powiazana z bastionem
bo jak to mozliwe że w x-menie bastion pokazano zupełnie inaczej niz w x-men przeszłosc która
nadejdzie
w tej najnowszej czesci też zdobyli ale potrzebowali czegoś z mózgu zeby ulepszych ich roboty bo jak było widac byli dosc słabi
a więc tak.Jak zauważyliście Wolverine nie ma adamantu jeszcze w tym filmie a w trylogii tej starej ma już wszczepiony adamant(nie bierzemy pod uwagę Wolverine Origins bo odzielna opowieść).Więc wszystko się dzieje dużo wcześniej.Mystique jeszcze żyje.Powiedzmy tak,że Logan zmienił przyszłość(nie bedzie sentineli) która była ukazana w tej nowej części więc wszystko mogłoby się potoczyć jak w trylogii tej starej ale że to reboot to bedzie pewnie inna historia w nowych częściach czyli w nadchodzącym Apocalyse się dowiemy.PZDR
dlaczego w najnowszym filmie Logan w czasie teraźniejszym ma szpony z adamantium skoro Charles i Magneto poprosili go o pomoc 2 lata po tym jak w Wolverinie mu te szpony odcieli, wg mnie błąd fabularny
Nie jest błędem coś co jest logicznie wytłumaczone.
Trzeba tylko umieć uważnie oglądać, ewentualnie czytać forum ;>
A wytłumaczysz jak mu wróciły szpony z adamantium? Bo też mnie to zastanawia ;.;
To było tłumaczone już 1000 razy tutaj.
Nie boli przejrzenie tematów zanim zacznie się powtarzać pytania...
No, a kto mi powie jak to się stało, że Charles Xavier żyje? Został zabity przez Jean, a tu się ma dobrze i ma spoko wózek :P Jest na to jakieś wytłumaczenie?
ja nie kumam bo w bastionie mystique została przemieniona w człowieka a musieli chyba ją zabic czy nie czy jest pokazane ze ją ratuje itp?
Scena po napisach X3: Ostatni Bastion. Tam Charles przenosi swoją świadomość do ciała swojego brata bliźniaka, którego przy życiu utrzymują tylko maszyny. ;)
Plus scena po napisach w Wolverine z 2013. http://www.youtube.com/watch?v=EfC5i0AmAJg
mi się wydaje, że chodzi o fakt kiedy młody xavier zagląda do umyslu logana... widzi mniej przyszłość. Czyli widzi też coś takiego jak to, że Jean to Dark Phoenix... nie trudno się domyślić, że w takim razie wynajduje sposób na to, żeby ją kontrolować po to, żeby phoenix się nie przebudził a tym samym nie zabił profesora... scott też nie ginie i ogólnie przez to, że Xavier zobaczył przyszłość zdołał zapobiec wielu negatywnym wydarzeniom.
Jak dla mnie po tej cześći powinni zakończyć tą serie. A teraz wyjdzie na to, żę będą to ciągnąć do 2018 roku. Tylko jak oni Jackmana zatrzymają to nie wiem jak on sam już podobno ma dosyć i nie chce grać w tej serii. Podejrzewam, że Apocalypse powstanie o wiele szybciej. No chyba, że upchną gdzies jakiegoś Origins'a jednego pewnie o Magneto. Jak nie upchną to Apocalpyse powinno być ostatnio częścią.
2006. Zobacz sobie "x men 25 moments" jest tam rok 2006 i zniszczony Golden Gate co miało miejsce w Ostatnim Bastionie.
Ja słyszałem z kolei, że akcja trylogi toczy się w następujących latach, X1-2005,X2-2006,X3-2007
Mystique straciła swoje moce w 'Ostatnim Bastionie', prawda, ale akcja "X-Men Przeszłość która nadejdzie" z obsadą z First Class jest przed wydarzeniami z Ostatniego Bastionu. Więc Mystique wciąż ma swoje moce.
nie prawda ponieważ we wpomnieniach wolverine jest pokazane jak pokonuja wolverine wstrzykuje fenix serum
nie prawda ponieważ we wpomnieniach wolverine jest pokazane jak wstrzykuja fenix serum * <-
Dla niektórych nawet ekranizacje komiksów są za trudne xD
Wolverine z przyszlości (ten który zabił Jean) cofa się w czasie. Xavier czytając jego myśli odkrywa wydarzenia z przyszłości mimo, że sam jest z przeszłości. ehh...
Nikt nie wstrzykuje serum Jean, to scena z X3 gdzie Wolverine zabija Jean.
Wszystkie flashbacki to urywki poprzednich filmów.
Lek w X3 był nietrwały, wyjaśniane milion razy już i w tematach pod tym filmem, i ogólnie w internecie. Mystqiue i Rogue wróciły moce, były one więzione i zabite. Stąd Sentinele mają ich umiejętności.
Sprawa Xaviera i adamantowych pazurów Logana w przyszłości, też tysiące razy tłumaczone w poprzednich wątkach.
Czytanie poprzednich tematów nie boli.
Rogue nie została zabita ;)
Singer mówił, że oryginalnie w filmie była dłuższa scena Xaviera i Magneto ratujących Rogue, ale nie trafiła do filmu, bo nie do końca do niego pasowała.
Za to ponoć ma pojawić się jako materiał dodatkowy przy okazji dvdków.
Biorąc to pod uwagę założyłbym, że jednak żyje ;)
Ma się pojawić na DVD, jako nie dodatkowa, a alternatywna scena, bo w histroii którą zobaczyliśmy na ekranie już nie żyje.
Singer zmienił scenariusz w trakcie kręcenia. Rogue miała zająć miejsce krwawiącej Kitty, a podczas akcji odbicia miał zginąć Iceman. Jednak pozostali z tym, że Kitty wytrwała, a Iceman zginął w obronie wnętrza świątynii. Rogue njaprawdopodobniej już nie żyje, stąd moce adaptowania się Sentineli do mocy walczących z nimi mutantami.
Gdyby Logan się nie przeniósł, to we Francji Mystique zastrzeliłaby Traska, ale przy tym zostałaby złapana, przetransportowana i by na niej eksperymentowali naukowcy Trask Inc. zdobyliby "części" do ulepszenia sentinelów ( gdzie w przyszłości udało by im się je połączyć tworząc niezniszczalnych strażników), po jakimś czasie Raven zapewne uciekła i przyłączyła się do Magneta i dalej mamy oryginalną trylogię i resztę.
Natomiast cofnięcie się w czasie Logana zmieniło to że Raven nie udało się dokonać zamachu ale po postrzale oraz wyjętej kuli przez Magneto i zdobytej krwi, Trask inaczej by połączył to z Sentinelami tak czy siak.
No i mogli ją złapać pomiędzy wydarzeniami między Ostatnim Bastionem a przyszłością DOFP, przecież zanik mutacji okazał się tymczasowy więc i jej stan mógł wrócić do normy no i wtedy mogliby z niej wyjąć potrzebne ostatecznie"dane".
własnie kumpel mi powiedział ze zanik mutacji mogł (bo nie pokazali i nie wyjaśnili ) tymczasowy , tylko jak w pewnym momencie pokazali ze nawet akcja się dzieje po ostatnim bastionie czały czas o tym myslałem "jak" teraz jest juz wszystko jasne 8/10 zasłuzone
Jeżeli chodzi o zanik mutacji to jest sens, przecież na końcu X3 Magneto lekko chwieję pionka na szachownicy, wiec wiadomo że nie na wszystkich podział remedium lub w ogóle proces był tymczasowy.
Profesor mówił w połowie X3 do uczniów czy było by to na miejscu jak by przenieść umysł do chorego człowieka, więc Xavier to zrobił.
Wolverine stracił żelazne pazury ale zapewne do walki z sentinelami Magneto mu je oblał z powrotem adamantium zresztą Eric z przeszłości w samolocie widząc pazury Logana mówi mu że lepsze by były metalowe, co jasno sugeruje że to on mu w tym pomógł.
W scenach wyciętych do Ostatniego bastionu jest taka że Wolverine wraca do baru z jedynki gdzie i barman jest ten sam do kanady - to też może być łącznikiem z The Wolverine i jego "osamotnieniem" i wycofaniem się w cień.
Wszystko ma sens prócz "genezy" gdyż Stryker z tego filmu miałby Logana (i Victora) w drużynie w 73 a ten tymczasem był ochroniarzem i był gdzie indziej, więc rzeczywiście Origins się nie liczy
Stryker w Origins uwolnił Logana i Creeda z paki w 1975, po wydarzeniach z 1973 gdzie współpracował z Traskiem.
Origins się liczy, był nawet flashback jak Creed następuje Loganowi na kościane pazury, gdy Xavier czytał w jego umyśle.
To by było bez sensu, Logan w 73 byłby w Wietnamie albo w pace a nie zajmowałby się "ochroną", przynajmniej tak mi się wydaje
Masz znajomych żołnierzy, albo oglądałeś choć jeden dokument o żołnierzach?
Dostają np półroczne przepustki na powrót do kraju, a potem wracają na wojnę.
Logan w 1973 jest właśnie na takiej przepustce, nie dla jaj dali scenę że sobie używał. Później wrócił na zakończenie działań wojennych, a w 1975 został zwerbowany przez Strykera.
Jeżeli tak jest to się cieszę, to ma sens ale zostały nam postacie takie jak młoda Emma Frost i Victor Szablozębny które nie zgadzają się na dalsze/poprzednie występy, chyba że przyjąć że victor to nie Szablozębny a młoda Emma to np. córka Emmy z First Class (podobnie jak Moira z X3), no i jeszcze chodzący profesor który jak wiadomo chodził to nie miał mocy (chociaż mógłby jakoś to rozwinąć na małą dawkę mocy czy jakoś tak)
nie da się tego pogodzić, film Orgins jest fatalny i nijak pasuję do wydarzeń przeszłych jak i przyszłych z pozostałych filmów
Victor w X1 to Victor po second mutation, większy, zdziczały...
Emma i Kayla w Origins to córki Emmy z FC, jedna odziedziczyła moc telepatyczną, druga moc zminay skóry w diament.
Chodzący Xavier w Origins, to może być efekt iluzji, jaką pokazywał nie raz w DOFP, równie dobrze może w tym czasie siedzieć w samolocie. Ewentualnie Hank dopracował serum.
Victor oczywiście jeszcze musiał podobnie jak Logan stracić pamięć, po tym upadku co spadł z budynku po walce z Deadpoolem, bo znika bez śladu. A potem Stryker mógł robić na nim eksperymenty, po czym jego mutacja się zwiększyła. Jednak w końcu uciekł i trafił pod skrzydła Magneta. Ja sobie tak tłumaczę. ;)
Dwie młode Moiry, czy dwie młode Emmy z innych czasów to się da wytłumaczyć, że są córkami-matkami, ale jak wytłumaczyć, że w Ostatnim Bastionie mamy czarnoskórego, wysokiego Traska, a w DoFP mamy białoskórego, niskiego Bolivara Traska? Chyba tylko zbieżność nazwisk ratuje tę nieścisłość. ;)
Ejejej. Jaka przepustka? W latach 70 mamy dwóch Loganow przez moment!!!
uważam tak:
Młody Logan z l 70 żyje sobie tak jak było to w genezie lecz potem jak zmieniła się przyszłość dzięki mistique to to co działo się po roku 73 zmieniło się. Dlatego też siła rzeczy to co było w trylogii i to co było w genezie (w sensie wszystko PO 1973 ROKU) zmieniło się czyli to co było w fillmach w ogóle się sir wydarzyło.
To jak Stryker w genezie poznaje Logana nie ma juz miejsca po przyszłość się zmieniła. Teraz poznaje on go w inny sposób.
A co do adamantium i szponów... To faktycznie tylko Magneto mógł je wszczepić loganowi. Jedli udało mu się dobrowadzic adamantium do stanu wrzenia to wszystko ok i ja akceptuje tą wersje.
To nie dragon ball, Logan się nie rozdwoił, jego świadomość z przyszłości jest w ciele z przeszłości. Logan nie przeniósł się ciałem, a tylko umysłem. Jeśli był w hotelu w NY w 1973, to taka przepustka. Oryginalnie wróciłby do Wietnamu, ale tym razem robił co innego dlatego wydarzenia się zmieniły od tego roku.
po prostu wykorzystali te scene bo chcieli pokazać rozmaite cierpienia Logana przed jak i po eksperymencie, mieli prawo wykorzystać sceny z Orgins co nie znaczy, że ten film się liczy w serii
No właśnie ja też tak myślę z tym pokazaniem "rozmaitych cierpień" że wyjęli je dla tego, a ja osobiście w swoim maratonie oglądania serii omijam origins, w x3 było kilka głupotek ale film jest do przyjęcia ale w genezie dopiero poszli na całość
Liczy, bo jest nawet na oficjalnym schemacie linii czasowej, które FOX umieściło w Empire.
No i do tego dochodzi intro z Omaha beach gdzie podczas II wojny Logan działał w europie a w wolverine 2013 na pacyfiku, czyli działłby i w rangersach i w marines, chociaż nie wiem czy rangersi też potem nie przyłączyli się do walki na pacyfiku, omaha 1944 a Nagasaki 45, może ktoś mi to wytłumaczy?
Po za tym Wolverine na pewno by ktoś pamiętał jako bohatera wojennego :)
w każdym razie rozmowy na ten temat będą jeszcze długo się tu toczyć, Ja osobiście x men orgins nie uznaje i fabuła wdłg mnie swobodnie idzie wtedy naprzód
Dla mnie zmarnowany potencjał na dobry film, już lepsze były flashbacki z X2 gdzie Logan (Weapon x) uciekał z bazy Strykera, tam pobudzały wyobraźnie, tu same sobie zaprzeczyły
pełna zgoda, historie wielu postaci powinny być dla nas niewiadomymi, wtedy nasi ulubieni bohaterowie stają się z automatu ciekawsi, bo nie wszystko o nich wiemy i bazujemy w pewnym stopniu na domysłach
No jeszcze się wypowiem że Origins Wolverine jako film broni się jako tako, jak by to był oddzielny spinn-off jak niektóre animacje direct to dvd które chciały by być powiązane pomiędzy filmami to film jest całkiem spoko ale jako część serii zawodzi niestety, jak by była możliwość poprawy filmu na wersję reżyserską gdzie była by możliwość poprzestawiać, usunąć, dodać np.ucieczkę Logana z bazy strykera która powinna się dziać ze 40 min gdzie trup pada za trupem, to bym zmienił, niektóre wersje reżyserskie przecież wychodzą po latach, szkoda że czegoś takiego nie zobaczymy (chodzi mi o Weapon X) możliwe że poprawią to w alternatywnej (właściwej?) rzeczywistości teraz..
myślę, że powinni zrobić ten film od początku, ponieważ historia ma potencjał, jednak należy pamiętać, że historia Wolwerina jest po prostu za długa jak na 1 film, Ja nie pamiętam o takim filmie jak Orgins bo to jest wyśmianie widza czy się go bierze jako część uniwersum czy nie, w filmach Singera( x-1,x2 i najnowszym) losy Wolwerina wyglądają zupełnie inaczej, a Orgins nie da się pogodzić z pozostałymi częściami
Według mnie powinni na dvd/blu-ray wydać wszystkie (czyli 8 filmów) jakie wyszły części poprawione pod nazwą "X-men: Dawna linia czasowa" czy coś takiego.
Można byłoby niektóre sceny zamienić, inne sceny przeczące kanon usunąć z filmów lub przerobić oraz dodać niektóre co usunęli (np. Rogue z DoFP).
Wtedy by to było coś. Ale to tylko marzenie. ;)
Poza tym znając przypadek nowego wydania Star Wars, zapewne polscy dystrybutorzy by zdubbingowali. :(