X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

X-Men: Days of Future Past
2014
7,4 169 tys. ocen
7,4 10 1 169498
7,1 44 krytyków
X-Men: Przeszłość, która nadejdzie
powrót do forum filmu X-Men: Przeszłość, która nadejdzie

nie wiem jak było w komiksach w bajcie z lat 90 była scena jak magneto dowodzi kilkuset
mutantami to było jak tło ciekawe czy będzie taka scena w przyszłości mutanci w kilkuset walczy z
tymi robotami

wort801

Ciekawa opcja :) Ja bym chciała sceny Magneto vs. Charles Xavier i Profesor X vs. Erik Lensherr :) Bądź co bądź, fajnie by było również zobaczyć Magneto vs. Erik Lensherr , co by było fascynujące ale to już mniej realne do zobaczenia, chociaż....

ocenił(a) film na 7
Circus19

słaby troll

ragee897

Dlaczego nazwałeś mnie trollem ? Tylko piszę, że ciekawie by było zobaczyć takie i takie sceny :) Nie dążę do kłótni.

ocenił(a) film na 8
wort801

przeciez w 3 części X men Magneto też już dowodził duża grupą mutantów.

rcisek

e tam w tym filmu mam nadzeje ze to lepiej będzie pokazane w przyszłości :) w w x-3 było to słabe przynajmniej dla mnie

ocenił(a) film na 7
wort801

http://www.youtube.com/watch?v=i0sFhhyWs7g

katedra

dzięki za filmik katedra :) a tak inną drogą coś mi się p.......... odcinki jak widzę :(

ocenił(a) film na 7
wort801

bardzo podobne jest:
http://www.youtube.com/watch?v=JCrzRJuEtoo

katedra

ok dzięki :)

ocenił(a) film na 9
wort801

Nie liczyłbym na to. O ile film raczej nie będzie miał za wiele wspólnego z odcinkiem z serii animowanej, to prawdopodobnie skorzystają z wersji komiksowej (kitty pride główną bohaterką + dość standardowy zespół).
W tym wypadku prawdopodobnie ze starej trylogii nie zobaczymy w zasadzie nic (jakieś flashbacki małe tylko), będzie przyszłość (żadnej tam armii, walczą tylko niewielkie grupki, większość jest pozabijana albo odizolowana) i z niej ktoś zostany wysłany do lat 70 (niedługo po First Class) aby powstrzymać coś (aby nie spoilerować). Tak skrótowo.

ocenił(a) film na 7
Dealric

Biorąc pod uwagę pojawienie się Bishopa duże prawdopodobieństwo,że nawiążą do TAS

ocenił(a) film na 10
katedra

Bardziej do Wolverine & The X-Men.
To Wolverine będzie w roli tego, na którego barkach będzie spoczywać zmiana historii, a Bishop będzie jednym z walczących w teraźniejszości z Sentinelami.

ocenił(a) film na 7
deamon82

Tylko,że Wolverine ma w ogóle nie nawiązywać do serii X Menów, ma być odrębną historią ze swoim początkiem i końcem

ocenił(a) film na 10
katedra

Ale po co mi piszesz o ,,The Wolverrine"?
Ja mówię o ,,Wolverine & The X-Men" oraz roli Wolverine'a w ,,X-Men: DOFP", że będzie podobna do tej z kreskówki.
Poza tym The Wolverine nawiązuje do serii X-Men. Dzieje się po X3, będzie nawet nawiązanie do śmierci Jean, i będzie scena po napisach powiązana z DOFP.

ocenił(a) film na 7
deamon82

Bo ty zacząłeś o nim pisać
W kreskówce jego znaczenie było znikome, dużo większe miał choćby Gambit i wcześniej wspomniany Bishop

ocenił(a) film na 10
katedra

Naucz się czytać ze zrozumieniem, nigdzie nie zaczynałem, pisałem o kreskówce ,,Wolverine & The X-Men", a nie filmie ,,The Wolverine".
A tam miał rolę taką jak opisałem, nie jak w TAS.

ocenił(a) film na 7
deamon82

to jakaś niszowa kreskówka

ocenił(a) film na 10
katedra

Lepsza od ,,Evolution" i poziomem niemalże dorównuje TAS.

użytkownik usunięty
deamon82

Obsada spoko. Tylko nie rozumiem czemu stewart i mckellen są w obsadzie? Przecież charles xavier zginął w ostatnim bastionie a magneto stracił moc. i czemu dodali cyclopa do obsady. na www.imdb.com jest w obsadzie nie wiem czemu.

ponieważ to premiery filmu jeszcze dużo czasu to wiec wszystkich jeszcze nie podali kto zagra w filmie

ocenił(a) film na 10

Xavier, nie zginął, tylko zostało zniszczone jego ciało. Telepaci potrafią przenosić umysł w inne ciało, patrz choćby w komiksach Cassandra, Shadow King czy Psylocke. Po napisach The Last Stand masz scenę z bliźniakiem Charlesa, do jego ciała przeniósł swój umysł.
Magneto nie stracił mocy. Źródłem lekarstwa był Leech, mutant który wyłączał działanie czyjejś mocy tylko w jego pobliżu, a nie na stałe, dlatego lekarstwo też nie działa na stałe. Ostatnia scena przed napisami, Magneto poruszył pionkiem za pomocą swojej mocy.
Cyclops nie umarł, tak tylko myślą X-Men, co się z nim stało, tej sceny nie widzieliśmy do końca. Po wszystkim Jean była nieprzytomna, gdyby go zabiła, to by poprostu opuściła to miejsce i tyle.
Poza tym w DOFP mamy mieć alternatywną linię czasową, będzie nawet żywa Jean.

użytkownik usunięty
deamon82

Rozumiem.

ocenił(a) film na 10
wort801

To o czym piszesz, to nie Days of Future Past, a One Man's Worth, gdzie Magneto dowodzi kilkunastoma, a kilkasetkami mutantów. Tam walczą nie z Sentinelami, a robotami sterowanymi przez ludzi oraz nadludźmi m.in. Giantmanem.
http://www.youtube.com/watch?v=PF9dcYUYACg

deamon82

dzięki i sorry za pomyłkę dawno nie oglądałem