otóż w filmie świat był zniszczony totalnie! a było to wytłumaczone tym że kurdupel se zginął w latach 70tych przez mystique i wtedy ją złapali I TERAZ czy oni wykradli jej coś z DNA i potem zabili ??? bo ja to tak rozumiem... i od lat 70tych łapali już se mutantów a potem przeszli na ludzi bo zaczęli szukać GŁĘBIEJ tych powiązań mutacyjnych czyli według tego filmu 3 poprzednie części nie powinny istnieć ?
DOBRZE TO ROZUMIEM ?
Wydarzenia z trzech pierwszych części miały miejsce. Wydaje mi się że te niezniszczalne roboty stworzono dużo później. Jakieś 30, 40 lat po tym jak schwytano Mystique. Technologia w latach 70-tych nie pozwoliłaby im stworzyć tak inteligentnych maszyn. Roboty zaczęły łapać mutantów dopiero po wydarzeniach z ostatniego bastionu, czyli na początku XXI wieku. Jeśli się myle, to mnie poprawcie. ;)
Dobrze rozumiesz, najpierw była Pierwsza Klasa, potem część wydarzeń z DotFP (najważniejsze Mystique zabija Traska), następnie jest X-Men Wolverine Origins, kolejne 3 części X-Menów(główna trylogia) i ostatni film Wolverina. Na koniec mamy wydarzenia z przyszłości. Moja teoria jest taka, że po zabiciu Traska wprowadzono jego program, jednak, powstrzymano się od wyłapywania mutantów, (prawdopodobnie zasługa Xaviera) następne ważne wydarzenie toczyło się w Ostatnim Bastionie (warto przypomnieć sobie scenę w Danger Room, gdzie X-meni walczyli z dużym robotem, możliwe że już wtedy byli świadomi programu Strażników), wprowadzono lek i wielka bitwa na zakończenie filmu. Po tej bitwie rząd prawdopodobnie uznał, że nie opnaują mutantów, więc trzeba się ich pozbyć, więc reaktywowali program i tu wkraczają wydarzenia z najnowszego filmu. Jest jeszcze opcja, że coś wielkiego się wydarzyło po 3 części filmu i wtedy wprowadzono łapankę.
to by miało sens, czyli wychodzi na to że po pojmaniu mystique i pobraniu odpowiednich komórek z jej organizmu ona od nich uciekła. ALE ciągle mam wrażenie że w filmie była mowa o zabiciu mystique po tym jak na niej eksperymentowali
Mystique była bardzo inteligetna i sprytna. Mogła jakoś uciec. W ostatnim bastionie też była schwytana i zakuta kajdankami, ale bez większego trudu udało jej się uwolnić.